Konu: [30.08.2021] Metagaming - Pakrad Kasparov  (Okunma sayısı 233 defa)

#0 - 30.08.2021 15:25

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Pakrad Kasparov @bakhtiyar

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.08.2021 00:12

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar, çok kısa yazacağım. Pakrad Kasparov isimli oyuncu içerde rehine iken birliği mekanı basıyor. Bu sırada Pakrad Kasparov isimli oyuncu bulunduğu odadaki camın kırıldığını /f chatinden yazarak birliğindeki oyuncuları bilgilendiriyor ve oradaki kişileri hedef göstererek meta yapıyor. Kanıtlar kişinin birliğindeki Arshvahir Evezyan isimli oyuncunun videosundan alındı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Oyuncunun daha önce de almış olduğu metagaming cezası:

İlgili video:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaş daha önce de metagaming cezası almış. Oyun kurallarında bu kuralın tekrar ihlal edilmesi durumunda yasaklanma yazıyor. Cezanın açıklamadaki şekliyle uygulanmasını talep ediyorum. Teşekkürler.

#1 - 30.08.2021 15:31
Merhaba. Bir şikayetten çıkıp diğer şikayete savunma yazıyorum. Camın kırılması IC bir şey evet. Fakat camın bir obje olduğunu düşündükleri için sistemin cam kırılmasına izin verilmediği aklımızdaydı. Ben /f chatten sizin canınızı/kaç kişi olduğunuzu/silahınızı söylemedim. Sadece camın sistemsel şekilde kırıldığını dile getirdim. /f cam kırık deseydim mix olabilirdi evet, fakat camın kırıldığını dile getiriyorum sadece. Sonuçlanmasını bekleyelim.

#2 - 30.08.2021 16:50
Ne olursa olsun o camın sistemsel olarak kırıldığını birlik üyeleri bilmiyor ve kırıldığını öğrendikleri için bu onlara IC bir avantaj kazandırıyor.

Doğru olan IC olarak kendilerinin deneyimlemesi olacaktır sonuç olarak ''tüm'' camlar mermi ile kırılmıyor.

Metagaming'den ceza verilecek.