Konu: IC hapiste isim atamama konusu.  (Okunma sayısı 288 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.09.2021 21:22
Zaten el koyduracağımız bütün ürünlere silahlara v.b. el koydurduğumuz halde IC hapiste rol yapmadan Alt Tab'da beklemek
bana mantıksız geliyor.

Göz altındayken bazıları Silah v.b. kaptırmamak için NC atmasını engellemek normal ve mantıklı.

Fakat rol bitmişken ve IC-Jail içerisinde rolsüz bir şekilde boşu boşuna alt tab'da beklemek zorunluluğu bana mantıklı gelmiyor.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 07.09.2021 22:11
Kesinlikle desteklemiyorum, adam hapse girer soy adından bir harf silip nc atar. Hiç bir şey olmamış gibi devam eder. Karakter eğer çatışma falan rolünde olup da hapse atılırsa zaten hemen nc atıp gidip tekrar çatışır. Sunucuya gelmesini istemem.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 08.09.2021 01:35
Kesinlikle desteklemiyorum, adam hapse girer soy adından bir harf silip nc atar. Hiç bir şey olmamış gibi devam eder. Karakter eğer çatışma falan rolünde olup da hapse atılırsa zaten hemen nc atıp gidip tekrar çatışır. Sunucuya gelmesini istemem.

Evet öyle yapan tipler var. Mesela Ebubekir Arslanca'dır ismi, Ebubkir Arslance, Ebube_Arslanca Ebubekir_Arslan diye milyonlarca kez devam ettiren var.

Fakat bunun önüne, açılan eski ve yeni karakterin arasındaki bağlantı yasağı kuralıyla geçebiliriz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 08.09.2021 02:00
Direkt olarak desteklemiyorum. Peki sebebi ne? Onca dosya işlemleriyle uğraş, kişiyi tutuklamak için çaba göster, bazı durumlarda çatışmaya girerek birkaç polis memurunun vurulmasını gör, daha sonra saatlerini vererek kişinin sorgusuna gir, tek kelime dahi konuşmasın ve daha sonra sevk et. Ben bunları yaptıktan sonra o kişi cebinde olan 10₺ ile isim değişikliği yapıp hapisten çıkarak farklı karaktere bürünsün. Peki bunları yapan adamı bulmaya çalışırken benim harcadığım zamanı çöpe mi atacak? Bunun bir cezası olmayacak mı? Bunun bir cezası olmayacaksa cop chase sunuculardan hiçbir farkı olmaz.

Yaşadığınız karakteri OOC olarak yaşamayı bırakın lütfen, IC olarak gerçek hayat üzerinde gerçekleştiremeyeceğiniz -tabi ileride bir katil olmayı düşünüyorsanız bu dediğimi es geçebilirsiniz- kurallara bağlı kalarak bir karakter canlandırıyorsunuz. Karakterinizin gelişimi, rol planı tamamen size ait. Nasıl OOC yaptığınız hatalar karşılığında OOC olarak ceza alıyorsanız IC hatalar yapıp polis tarafından yakalandığınızda da cezasını çekmelisiniz.

Diyelim ki bu olay geldi. Timur karakteri bir cinayet işledi, ruhsatsız silah bulundurdu, polise direnerek kaçmaya çalıştı fakat sonunda polis tarafından yakalandı. Nereden baksan en az 550 dakika -IC olarak gün- hapise gönderildi. Ben bunu beklemek istemiyorum, dışarıda rol var, benim bar/restorant açılışıma denk geliyor. Direkt olarak birlik liderimle haberleşeyim, IC hapis içerisinde isim değişikliği hakkımı kullanayım, hikayeme kaldığım yerden devam edeyim. Böyle bir şey olsaydı eğer sunucu bildiğin deathmatch olayına dönerdi. Kendince DM atmaya çalışan arkadaşlar tutuklanacak, hemen NC atıp tekrar saldıracak. Bunun ardı arkası kesilmez ve engellenemez. Çıkıp da lütfen bana "adminler dm atanları cezalandırır" deme. Bir hayli iş yükleri var zaten, bunu eklemek işkence olur.

Fakat rol bitmişken ve IC-Jail içerisinde rolsüz bir şekilde boşu boşuna alt tab'da beklemek zorunluluğu bana mantıklı gelmiyor.
IC hapis içerisinde de rol çevirebilirsiniz. Bunun için Vice Roleplay yönetimi sizlere eşsiz bir hapishane interioru ayarlayarak rollerinize renk katmak için uğraşmış. Müebbet yiyip birçok kez içeride rol çeviren bir sürü platform oyuncusu tanıyorum. (bknz; Adrian Lombardi) Yazıda da bahsettiğin gibi "boşu boşuna alt tab'da beklemek zorunluluğu bana mantıklı gelmiyor" bunu söylemendeki amacı hala anlamış değilim. Bunlar olmayacaksa polise gerek yok, illegaller arınma gecesi gibi sokaklarda savaş çıkartsınlar, Afganistan'a hoşgeldin. Kısacası demek istediğim şey; dediğinin olur yönü yok.
« Son Düzenleme: 08.09.2021 02:02 Scealten »
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
PiyadeKomando,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 08.09.2021 07:50
Direkt olarak desteklemiyorum. Peki sebebi ne? Onca dosya işlemleriyle uğraş, kişiyi tutuklamak için çaba göster, bazı durumlarda çatışmaya girerek birkaç polis memurunun vurulmasını gör, daha sonra saatlerini vererek kişinin sorgusuna gir, tek kelime dahi konuşmasın ve daha sonra sevk et. Ben bunları yaptıktan sonra o kişi cebinde olan 10₺ ile isim değişikliği yapıp hapisten çıkarak farklı karaktere bürünsün. Peki bunları yapan adamı bulmaya çalışırken benim harcadığım zamanı çöpe mi atacak? Bunun bir cezası olmayacak mı? Bunun bir cezası olmayacaksa cop chase sunuculardan hiçbir farkı olmaz.

Yaşadığınız karakteri OOC olarak yaşamayı bırakın lütfen, IC olarak gerçek hayat üzerinde gerçekleştiremeyeceğiniz -tabi ileride bir katil olmayı düşünüyorsanız bu dediğimi es geçebilirsiniz- kurallara bağlı kalarak bir karakter canlandırıyorsunuz. Karakterinizin gelişimi, rol planı tamamen size ait. Nasıl OOC yaptığınız hatalar karşılığında OOC olarak ceza alıyorsanız IC hatalar yapıp polis tarafından yakalandığınızda da cezasını çekmelisiniz.

Diyelim ki bu olay geldi. Timur karakteri bir cinayet işledi, ruhsatsız silah bulundurdu, polise direnerek kaçmaya çalıştı fakat sonunda polis tarafından yakalandı. Nereden baksan en az 550 dakika -IC olarak gün- hapise gönderildi. Ben bunu beklemek istemiyorum, dışarıda rol var, benim bar/restorant açılışıma denk geliyor. Direkt olarak birlik liderimle haberleşeyim, IC hapis içerisinde isim değişikliği hakkımı kullanayım, hikayeme kaldığım yerden devam edeyim. Böyle bir şey olsaydı eğer sunucu bildiğin deathmatch olayına dönerdi. Kendince DM atmaya çalışan arkadaşlar tutuklanacak, hemen NC atıp tekrar saldıracak. Bunun ardı arkası kesilmez ve engellenemez. Çıkıp da lütfen bana "adminler dm atanları cezalandırır" deme. Bir hayli iş yükleri var zaten, bunu eklemek işkence olur.

IC hapis içerisinde de rol çevirebilirsiniz. Bunun için Vice Roleplay yönetimi sizlere eşsiz bir hapishane interioru ayarlayarak rollerinize renk katmak için uğraşmış. Müebbet yiyip birçok kez içeride rol çeviren bir sürü platform oyuncusu tanıyorum. (bknz; Adrian Lombardi) Yazıda da bahsettiğin gibi "boşu boşuna alt tab'da beklemek zorunluluğu bana mantıklı gelmiyor" bunu söylemendeki amacı hala anlamış değilim. Bunlar olmayacaksa polise gerek yok, illegaller arınma gecesi gibi sokaklarda savaş çıkartsınlar, Afganistan'a hoşgeldin. Kısacası demek istediğim şey; dediğinin olur yönü yok.

Bak dostum işte bu işler keşke dediğin gibi böyle olsa, aklımda "ONLARCA" AR-GE var ama reddedileceği için sayfalarca sayı yazmaya uğraşmak istemiyorum. IC Jail'de "ROL" yok süreler abartılı şekil de uzun, küçük hırsızlığa 180 dakika kaçmaya 180 dakika bunlar azaltılmışı. Kimse içeri girmek istemiyor, sunucu da VCPD'ye o kadar büyük bir destek var ki illegal oyuncular illegal yapmak istemiyor. Ben legale geçicem örnek veriyorum, sıkıldım çünkü. PD ihlali çok adminler illegal oyunculara spec atarak rol baltalıyor, kendi oyuncularını görmüyor. IC/OOC o kadar büyük destek var ki VCPD'ye say say bitiremem. Bu IC Jail'de rol falan dediğin imkansız yani. İnsanlar bayıyor sürelerden, AFK atıyorlar, rol yapma isteği olması lazım. Süreler düşerse çok kişi içeri girer, hem PD hem İllegale rol çıkar. Zamanında benim ve birkaç arkadaşın açtığı "Prison AR-GE geliştirmesi" adlı AR-GE vardı içeride yapılanmalar olacaktı, özel interiorlu biraz daha değişik hapis olacaktı, sanki hapishane bir şehirmiş gibi, içeride herşey olacaktı. GYM, sistemsel yemek, hoodlu oluşumlar, öldürmeler, bıçaklamalar, basket sahası ve benzeri. Kalıcı oyuncular olacaktı, ama reddedildi.
« Son Düzenleme: 08.09.2021 07:53 Massaka36 »
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Rainbow,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 08.09.2021 09:24
Hapisteki karakter NC atacaksa CK şartı olmalı, karakter hapiste ölmeli, diğer çete üyeleri tarafından  öldürülme rolü yapılabilir. Bundan sonra NC atıldığında karakter öleceği için o role devam ettiremez, ancak isminden bir iki harf değiştirip aynı karakteri oynamaya çalışanlar olursa da onlar ceza almalı(Bana kalırsa yaptığı rol çok saçma olacağı için direk ban yemeli). Bir insan IC suç işledi diye OOC cezalandırılamaz, OOC süre beklenmesine zorlanamaz bence de. Karakterinin ölmesi koşuluyla NC atabilir, eski karaktere hiçbir şekilde tekrar NC atıp geri dönememeli. Kişi birlikteyse de NC attığında rütbeli olarak başlayacaksa rolsel bağlantısı daha önceden verilmiş olmalı, aksi taktirde düşük rütbeden başlamalı.(Birlik liderinin amcası rolü yapılacaksa bu kişi hapse girmeden önce oluşum tanıtımlarında 3-5 gün sonra gelecek gibi cümleler içermeli ki NC atan herkes eski rütbesinde başlamasın.)
« Son Düzenleme: 08.09.2021 09:27 darkangel07 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 08.09.2021 17:07
Amaç rol olsaydı ARGE, IC hapis sürelerinin kısaltılması değil (yakınılan konu bu), hapishane içerisinde yapılabilecek rol sahaların genişletilmesiyle alakalı olurdu. Scealten'in yorumuna katılıyorum. İnanılmaz raporlarla boğuşan polis gücüne karşın bir hamleyle isim değiştirmek saçma. Cezalar yüksek(?) olmasına karşın hiç bir cezbedici tarafı yok. Hâlâ iki günde bir aynı isimler tutuklanıyor. Hapse girmek istemeyen nasıl OOC korkuyorsa IC de bu tarz yasa-dışı olaylardan çekinmeli.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 08.09.2021 17:37
Adam DM atar, yakalanır, hapise girer, NC atar hoop kaldığı yerden devam.
Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 08.09.2021 21:13
Bu konuda bir değişiklik düşünmüyoruz ancak ilerleyen süreçte hapishane içerisinde vakit geçirilecek şeyler vs. planlanıyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok