Direkt olarak desteklemiyorum. Peki sebebi ne? Onca dosya işlemleriyle uğraş, kişiyi tutuklamak için çaba göster, bazı durumlarda çatışmaya girerek birkaç polis memurunun vurulmasını gör, daha sonra saatlerini vererek kişinin sorgusuna gir, tek kelime dahi konuşmasın ve daha sonra sevk et. Ben bunları yaptıktan sonra o kişi cebinde olan 10₺ ile isim değişikliği yapıp hapisten çıkarak farklı karaktere bürünsün. Peki bunları yapan adamı bulmaya çalışırken benim harcadığım zamanı çöpe mi atacak? Bunun bir cezası olmayacak mı? Bunun bir cezası olmayacaksa cop chase sunuculardan hiçbir farkı olmaz.
Yaşadığınız karakteri OOC olarak yaşamayı bırakın lütfen, IC olarak gerçek hayat üzerinde gerçekleştiremeyeceğiniz -tabi ileride bir katil olmayı düşünüyorsanız bu dediğimi es geçebilirsiniz- kurallara bağlı kalarak bir karakter canlandırıyorsunuz. Karakterinizin gelişimi, rol planı tamamen size ait. Nasıl OOC yaptığınız hatalar karşılığında OOC olarak ceza alıyorsanız IC hatalar yapıp polis tarafından yakalandığınızda da cezasını çekmelisiniz.
Diyelim ki bu olay geldi. Timur karakteri bir cinayet işledi, ruhsatsız silah bulundurdu, polise direnerek kaçmaya çalıştı fakat sonunda polis tarafından yakalandı. Nereden baksan en az 550 dakika -IC olarak gün- hapise gönderildi. Ben bunu beklemek istemiyorum, dışarıda rol var, benim bar/restorant açılışıma denk geliyor. Direkt olarak birlik liderimle haberleşeyim, IC hapis içerisinde isim değişikliği hakkımı kullanayım, hikayeme kaldığım yerden devam edeyim. Böyle bir şey olsaydı eğer sunucu bildiğin deathmatch olayına dönerdi. Kendince DM atmaya çalışan arkadaşlar tutuklanacak, hemen NC atıp tekrar saldıracak. Bunun ardı arkası kesilmez ve engellenemez. Çıkıp da lütfen bana "adminler dm atanları cezalandırır" deme. Bir hayli iş yükleri var zaten, bunu eklemek işkence olur.
Fakat rol bitmişken ve IC-Jail içerisinde rolsüz bir şekilde boşu boşuna alt tab'da beklemek zorunluluğu bana mantıklı gelmiyor.
IC hapis içerisinde de rol çevirebilirsiniz. Bunun için Vice Roleplay yönetimi sizlere eşsiz bir hapishane interioru ayarlayarak rollerinize renk katmak için uğraşmış. Müebbet yiyip birçok kez içeride rol çeviren bir sürü platform oyuncusu tanıyorum. (bknz; Adrian Lombardi) Yazıda da bahsettiğin gibi "boşu boşuna alt tab'da beklemek zorunluluğu bana mantıklı gelmiyor" bunu söylemendeki amacı hala anlamış değilim. Bunlar olmayacaksa polise gerek yok, illegaller arınma gecesi gibi sokaklarda savaş çıkartsınlar, Afganistan'a hoşgeldin. Kısacası demek istediğim şey; dediğinin olur yönü yok.