Konu: Modüler Skin Sistemi  (Okunma sayısı 439 defa)

#0 - 24.08.2021 13:52
Selamlar, bu konuda zor olsa da SAMP tarihinde hiç yapılmamış bir şey önermek istiyorum. Zaman ilerledikçe insanlar eşyaları, nesneleri ve araçları kendi ihtiyaç ve isteklerine göre kişiselleştirmeye başladı. Günümüzde farketmesek de kahvenize eklettiğiniz ekstra krema, kullandığınız aracın ek donanımları hatta bilgisayarınız modüler yapıdadır.
Peki nedir bu modülarite? Basitçe anlatmak gerekirse, kullanıcının istekleri doğrultusunda önceden üretilmiş parçaların seçilmesi ve birleştirilmesi.

Modüler skin sistemiyse oyuncuların birbirinden farklı olmasını ve karakterlerini tam yansıtmasını sağlayacak.

Aklımdaki işleyiş şu şekilde ancak Developer daha bilgili olduğundan daha mantıklı bir sistem kodlayabilir, alttaki sadece bir fikir olması amacıyla:
Spoiler: GösterGizle
Front End'te (End-User'in, yani oyuncunun gördüğü ekran) bir menü açılacak. Bu menüde kafa, kol, gövde, bacak gibi alt birimler olacak. Buradan kullanıcı ilgili birimde seçim yaparak kendi karakterini oluşturacak. Sims gibi düşünebilirsiniz.

Back-End (Developer'ı ilgilendiren kısım):
Arkaplanda sistem şöyle işleyecek, her kategorinin (Saç, Yüz, Ten Rengi, T-Shirt vb.) indeksi olacak, ve bu kategorideki modüllerin ID'si olacak (Örn. Saç için: Kel 0, Kısa saç 1, orta saç 2 vb.) Kullanıcının seçim yaptığı kategorinin indeksine seçtiği modülün ID'si gelecek.
Örneğin
Saçın indeksi 0, kısa saçın ID'si 3 olsun.
Yüzün indeksi 1, çekik gözlü yüz 7 olsun.
O zaman kısa saçlı çekik gözlü bir skin'in kodu "37" olacak. Çeşitlilik arttırılabilir.
Peki, Developer sorabilir, bu kod ile skini nasıl oluşturacağız, tek tek amele gibi bütün olasılıkları tasarlayacak mıyız, hayır. SAMP hangi yazılım dilini kullanıyor bilmem ama ilgili yazılım dilinde Görsel dosyaları için Library/Framework olacaktır, bu Lib/FW kullanılarak .txd (Ya da .dff, texture'u hangisi ayarlıyorsa) dosyası oluşturulacak. Her bir indeks .txd dosyasında belirli piksellere denk gelecek. İndekskerdeki numaralarsa o belirlenmiş alana gelcek texture'u seçecek. Örneğin kahverengi saç seçtiğinizde .txd dosyasındaki saç bölümüne framework sayesinde kahverengi texture eklenecek.

Şu an telefondan yazdığım için konu tamamlanmadı, bu akşam düzeltme & ekleme yapacağım.

Önemli!
Karakterlerin 3D modellemesi önceden insan eliyle yapılacak. Kız-Erkek, Kaslı-Zayıf-Obez gibi genel özelliklere göre 10 ila 15 model yapılacak. Bu sistem sadece Texture'ları değiştirecek, ekleyecek. Bu sebeple modellerde görsel bug'lara rastlanmayacak.
« Son Düzenleme: 24.08.2021 15:18 Voltaire »
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
GoldenPasa, surely one day,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 24.08.2021 14:20
 :D
« Son Düzenleme: 24.08.2021 14:24 Deushtc »
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
shaazux, Jiggysaw, escape from reality,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 24.08.2021 14:32
Bahsettiğin olay SAMP üzerinde yapılması imkansız bir olay. FIVEM ve ALT:V gibi diğer platformlarda bile bu sistemin işleyişi direkt olarak Rockstar Games'in tasarladığı üzerinde değişiyor.

Ayriyeten her skinin kol-bacak-gövde-kalça gibi rigging'leri farklı olur, bunlar da yazılım ile değil, 3DS Max veya Blender gibi programlarla sadece tek bir skin için yapılabiliyor.
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
gunesilhan9,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 24.08.2021 14:45
Rigging'in tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ancak 3 boyutlu model veya karakterlerin eklem yerleri olduğunu varsayacağım bu mesajda. Zatrn buradaki amaç rig değil, texture'lara modülarite getirilmesi. Önceden insan eliyle 10 ila 15 rig hazırlanacak (Kız-Erkek, Zayıf-Normal-Kaslı-Obez, Kısa-Uzun-Orta parametreleri için ayrı modeller) Sistemin yapacağı şey, kullanıcı seçimlerine göre parçaların texture'larını birleştirip .txd dosyası hâline getirmek. Bildiğim kadarıyla bu dosyalar .PNG veya .JPEG gibi kırpılabiliyor, başka resim dosyalarıyla birleştirilebiliyor.
Sonuç olarak, Texture tarafında her şey otomatik olacak, modeller önceden insan eliyle hazır bulunacak. Sistem de bu modellere texture koyacak.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 24.08.2021 15:01
desteklemiyorum, samp oynuyoruz kanka
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
escape from reality,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 24.08.2021 15:02
GTA 5'te bile üstüne kıyafet giydirince /kollar /kiyafet gibi komutlar ile kol buglarını düzeltiyoruz, bunun SAMP üzerinde yapılması imkansız, desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 24.08.2021 15:21
GTA 5'te bile üstüne kıyafet giydirince /kollar /kiyafet gibi komutlar ile kol buglarını düzeltiyoruz, bunun SAMP üzerinde yapılması imkansız, desteklemiyorum.
Söylediğin doğru olabilir, ama olayı yanlış aktardım. Zaten modeller insan eliyle hazırlanacak. Sistem texture'ları ekleyecek sadece. Bu sebeple bug'lara rastlanmayacak.
Bu durumu üstteki mesajlarımdan birinde açıklamıştım ancak farkedilmediği için konuyu güncelleyip oraya da yazdım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 24.08.2021 15:23
insanlar birazcık olsun orjinalite istiyor, samp oynadığını anlamak istiyor. bırakalım vice en iyi sistemli sunucu olmasın, rolde en iyi olan sunucu olsun. desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 24.08.2021 15:44
insanlar birazcık olsun orjinalite istiyor, samp oynadığını anlamak istiyor. bırakalım vice en iyi sistemli sunucu olmasın, rolde en iyi olan sunucu olsun. desteklemiyorum.

2 tip sistem vardır; Biri rolü destekler, diğeri rolün yerini alır; 2. tip sistemlerden dolayı oluşan "Sistemler rolü köreltir" tarzı   sanılar çok yaygın. Baktığınızda bu sistemin role katkısı varken "Rolü iyileştirmez" gibi bir argüman çok yersiz kalıyor bence.

Ayrıca, sanıyorum ki olumsuz yorum yapanlar ya skin tasarımcıları ya da özel skin alanlar. Bu kişilere sonuna kadar hak veriyorum ve onları da az buçuk anlıyorum ancak gerekli dengelemeler yapılarak skin tasarımcıları ve özel skin sahibi kişilerin haksızlığa uğraması önlenebilir: Örneğin bu sistemi kullanmak VP karşılığı olabilir. Uğraşmak istemeyen ve bir kez para verip skinini kendince değiştirebilmek isteyen modüler sistem kullanır, tamamen kişisel ve daha detaylı skin isteyen özel skin paketi alabilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 24.08.2021 16:19
SAMP, 2016'dan beri güncelleme almıyor. Bu bahsettiğin SAMP kütüphanesi, temelinden, hatta GTA:SA temelinden değişmesi gereken bir şey. Profil fotoğrafındaki halde mi düşündün bilmiyorum ama bu bahsettiğin anca yeni bir oyun çıkaracak olursak yapılabilecek bir şey. İmkansız. Teşekkürler.
Haha
1
Vice
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
whalter,
Tepki yok
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
nautical,
Tepki yok