Konu: Terrel Brown- Troll - İC dolandırıcılık - OOC KÜFÜR  (Okunma sayısı 180 defa)

#0 - 17.08.2021 14:57

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Terrel_Brown   @kemls1

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'lerde gözüküyor.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

Gasp:  Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. 24 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmektedir. Alacağınız uyuşturucu ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz.

Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 3 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 30 dakika oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.

Dolandırıcılık:(inaktif) Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.

OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Ortak Nezaket

a) VC:RP Platformunda bulunan her oyuncunun genel ahlak kurallarına uyması ilk temel gereksinimdir. Karakter dışı durumlarda ve kanallarda, ( OOC Kanallar /b /pm vs. )  herhangi bir dine, dile, ırka, cinsiyete, yönelime ve düşünceye hakaret veyahut nefret içerikli söylemler kabul edilemez.

b) Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür içeren bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir.

c) OOC kanallarda olan konuşmalarda ortak bir nezaket esastır. Hiçbir oyuncuya veya kişiye PM, /B gibi kanallardan ya da forum üzerinden spam/flood yapamaz, herhangi bir insan konuşmak istememesine rağmen buna zorlanamaz ve rahatsız edilemez. (spam/flood/rahatsız edici iletiler)

d) İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar İdlewood'da normal gezinirken arkadaş yanıma geldi ve bana bir kaç silah malzemesi satacağını söyledi bende okeyledim parayı atmadan önce adama ilk eşyalar dedim ve /do kanalından (ooc dolandırıcılık yasaktır!) diye bir şey yazdı, parayı yolladım 40 bin dolar ve (Tamamdır keriz) diyip kaçıyor.
Spoiler: GösterGizle

Troll konusuna gelelim bu olay olduktan sonra arkadaşı uyardım 20 binden fazla dolandıramazsın falan şikayet aç dedi.
Yanından araba ile geçerken arabama CJ attı ve bütün her yeri gezdirdi, bu sırada arabanın üzerindeydim. Etrafa çarptı aracın motor ömrünü yedi, hatta Kasparov hood'u içersinde ordaki oyunculara beni rezil bile etti.

Üstüne üstlük PM üzerinden arkadaşı uyarınca bana küfürler etmeye başladı onlarıda ss olarak koyuyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Üst kısıma SS'leri ekledim

Ek açıklamalar(varsa):  Konunun hızlı şekilde kapanmasını istiyorum bu adamın yasaklanmaktan korkusu yok konu kapanana kadar da troll yapmaya devam edecek, Para iademi ve arkadaşın yasaklanmasını istiyorum.

#1 - 20.08.2021 11:31
Kişiye aynı olaydan bir sürü şikayet açılmaya devam ediyor, insanlar mağdur oluyor artık adminler şu şikayetleri sonuçlayabilir mi? Bu adam her gün başkasından para alıyor, bu paraların log'larıda incelensin istiyorum.

Sonuçlanabilir.

#2 - 21.08.2021 17:02
Bana değil fakat iki arkadaşa aynen bu durumu yapmış, kanıtlarıda ap açık ortada. Böyle insanların türemesini istemiyorum şikayet üste çıkması için mesaj atıyorum.  :vays: :nays:

#3 - 22.08.2021 13:33
Kişi yasaklanacak.