Konu: Christian_Martin - Maske_27868 - DM, Metagaming [30.07.2021]  (Okunma sayısı 249 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.07.2021 15:38

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Christian_Martin @Artorias    - Maske_27868 @?

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Lil_Kareen @EFsaneRakip 

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29.07.2021 - 23.23 - 23.27

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal etmiştir, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ekip arkadaşlarım ile beraber takım sürüşü yaparken Idlegas'ta mola vermek istedik ve İdlewood'da ki benzin istasyonunda araçlarımızı park ettik. Ardından müzik açıp dans etmeye başladık, aracıma baktığımda aracıma Maske_27868 maske no'lu kişinin bindiğini ve kaçtığını gördüm. Peşinden koşmaya başladım. Ardından yetişemiyeceğimi anlayıp arkadaşımın aracını alıp peşinden gittim. Çalınan arabam Grove Street'te bozuldu ve Maske_27868 araçtan inip koşmaya başladı. Peşinden koştururken Christian_Martin adlı kişi siyah bisikleti ile gelip, hiçbir rol yapmadan "Desert Eagle" model silahını çıkartarak bana ateş etti ve beni yaraladı. Arkadaşların metagaming yaptığını düşünüyorum. Maske_27868 aracım ile kaçarken telsiz veya telefon kullanmıyor. Sol üstte görebileceğiniz gibi hiçbir konuşma gerçekleşmiyor, Christian_Martin direkt silahını çekip ateş ediyor. Büyük ihtimal onaylı hoodu olan bir birliğe girmiş, "Desert Eagle" model silahı alıp birlikten ayrılmış. Christian_Martin ile daha önceden hiç bir rolüm olmadı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Maske_27868 ve Christian_Martin'in Metagaming, sadece Christian_Martin'in DM kapsamından ceza almasını istiyorum.

#1 - 30.07.2021 16:28
Şahitliğimi onaylıyorum. Christian_Martin hiçbir rol yapmadan direkt silahını çekti ve ateş etti.

#2 - 30.07.2021 20:04
Öncelikle selamlar, idlegas çevresinde IC olarak arkadaşım ile yanınızdaydım ve Grove'a kadar sizi bisikletle takip ettim. Evimin önünde durdunuz ve araçtan inip koşup emotesiz saldırdığınızı gördüm. Sizinle konuşmak için durmanızı söyledim ama siz durmadınız ve saldırmaya devam ettiniz, daha sonrasında emotesi ile birlikte silahımı çekip size sıktım. @Damenyus  arkadaşı savunması için etiketliyorum.

#3 - 30.07.2021 20:04
Merhabalar.

Öncelikle sizin aracınızı kaçırdığım zaman peşimden Non-RP driving yaparak beni kovaladınız ve araca durduk yere CR atıp patlattınız. O sırada Grove Street bölgesinde evi bulunduğu için Christian_Martin adlı kişi bizi gördü. Ardından siz de bana, hiç bir şekilde emote vermeden dalmaya başladınız. /me adamın üstüne atlar ve sıkıca tutar emoteu verdiniz. (( Hiç bir şekilde /dene atılmadı, bu tarz rollerde karşı oyuncuya da rol hakkı tanınmalıdır.)) O sırada Christian, sizin bana vurmamanız için "Durun." dedi. ((IC)). Siz onu dinlemediğiniz için o da arkadaşını koruyup size sıktı. Sadece oyun oynuyoruz ve "Roleplay" yapıyoruz. Emote olmadan ihlalleri arka arkaya yapan sizsiniz. Savunmam bu kadar, iyi roller.

İyi forumlar.

#4 - 01.08.2021 03:44
Merhabalar.

Öncelikle sizin aracınızı kaçırdığım zaman peşimden Non-RP driving yaparak beni kovaladınız ve araca durduk yere CR atıp patlattınız. O sırada Grove Street bölgesinde evi bulunduğu için Christian_Martin adlı kişi bizi gördü. Ardından siz de bana, hiç bir şekilde emote vermeden dalmaya başladınız. /me adamın üstüne atlar ve sıkıca tutar emoteu verdiniz. (( Hiç bir şekilde /dene atılmadı, bu tarz rollerde karşı oyuncuya da rol hakkı tanınmalıdır.)) O sırada Christian, sizin bana vurmamanız için "Durun." dedi. ((IC)). Siz onu dinlemediğiniz için o da arkadaşını koruyup size sıktı. Sadece oyun oynuyoruz ve "Roleplay" yapıyoruz. Emote olmadan ihlalleri arka arkaya yapan sizsiniz. Savunmam bu kadar, iyi roller.

İyi forumlar.

1-Üzerine atlar emotesine ben karışamam onu Lil karakterini oynayan kişi ile konuşun.
2-Non-rp driving diyorsun biz seni kovalarken sen nasıl kullandın peki? Tabii dur deyip sıkarsınız belki yine.

Bu kadar yeter size konuyu yetkililere bıraktım.

#5 - 24.08.2021 02:50
Metagaming konusunda kanıtlar net değil IC olarak iletişime geçilebilecek bir çok yol var telsiz, sms, telefon vb. ancak DM konusunda ihlal olduğu açık.

Olaylar olgunlaşmadan, yeterli bir sebep olmadan direkt olarak ateş açılması DM olarak kabul edilir.

Chatloga bakıldığında öncesinde herhangi bir itiş-kakış, kavga yok siz durun diyip direkt ateş etmişsiniz.

Christian Martin DM'den ceza alacak.