Konu: [09.08.2021] Dacad Margarosyan, Antaram Bayzadar, Mikaiel Kasparov  (Okunma sayısı 540 defa)

#0 - 09.08.2021 02:02

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @relre  Dacad_Margarosyan, @SaykQ  Antaram_Bayzadar, @batuhanctheking  Mikaiel_Kasparov

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Ogru Eldar  Eldar_Eliyev

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 09.08.2021 | 00:18

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
12-) YASAKLANMIŞ ROLLER

Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
Taciz/tecavüz, pedofili rolleri
anınmış kişi rolleri, ünlü isim kullanımları vs.
Müslüman rolleri
Refleks rolleri
Türk rolleri
Tetikçi rolleri
Mental retardasyon, ruh hastalığı rolleri
Yüksek seviyeli hacker rolleri
Bir oyuncuyu dört saatten daha fazla bir mülke kapatmak/kaçırmak ya da hapsetmek.
AFK bir oyuncuya karşı (ESC ya da ALT+TAB işlemi) asla saldırı rolleri yapamazsınız. Rolün devamında, bu kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz. (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.)
Sistemsel üstünde olan bir şeyi yokmuş gibi göstermek ve tam tersi. (Çok ufak istisnalar olabilir.)
Acıya, hasara duyarsız robot karakter rolleri
Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri
Arap kökenli uyruk rollerinin tamamı.
Azeri kökenli uyruk rollerinin bir kısmı. (Azerbaycan Türkçesi konuşmak, "qardaş, qaqaş, yaxşı, uşaq vb." kelimeler yasaktır.)

CEZASI: Uyarı, kick, hapis, yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Temple'da bir oluşumun mekanı içinde sit-down rolü dönüyordu, bu arkadaşlar da içerideki roldeki taraflardan birinin dost birliği olduğu için ve ortam gerildiği için savaşma hevesi ile direk mekanın etrafında gezmeye başlamışlar, ben de o sırada mekanın önüne geziyordum, öncesinde kişilere hiçbir küfür veya hakaretim olmadığı, hatta kendilerini tanımamama rağmen bana "Seni altıma alırım, çocuğumu da bu sokaklara salarım. Siktiğimin salağı seni.", diğeri de onu "Yeah, bunu yaparız." diye destekliyor, "GÖTE BAK BE." diyerek rencide ettiler. Açıkcası bu rolden bir kadın olarak(OOC) tiksindim, OOC'de de kadın olmasam da tiksinirdim, gerçekten eğlenmek için girdiğimiz bir platformda bu tarz roller mide bulandırıyor ve sunucudaki bu arkadaşların yanına kalmamalı, ceza almalarını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): İyi forumlar, umarım bir daha bu tarz rollerle karşılaşmayız.

#1 - 09.08.2021 02:06
Selam, iyi geceler. Burada herhangi bir sorun göremiyorum. Burada size sadece "Evine KİD!" tarzı bir söz söylemişim. Yani "Evine çocuk" tarzı bir cümle kullanmışım. Her neyse. Yöneticiler en doğru kararı vereceğinden eminim. Ek olarak "Göte bak be" lafı, kişiye bir hakaret olarak söylendi.
« Son Düzenleme: 09.08.2021 02:08 relre »

#2 - 09.08.2021 02:12
Bu IC bir rol, OOC bir tarafı yok.

Bu cümleye karşılık olarak olay gelişiyor. OOC rahatsızlık amacıyla kurulmuş bir cümle değil.

Her savaştan sonra şikayet açmak için açmayın. Yetkili kararı bekleyelim.

#3 - 09.08.2021 02:18
Bu IC bir rol, OOC bir tarafı yok.

Bu cümleye karşılık olarak olay gelişiyor. OOC rahatsızlık amacıyla kurulmuş bir cümle değil.

Her savaştan sonra şikayet açmak için açmayın. Yetkili kararı bekleyelim.

Kırpılıp veya düzenlenip atılan SS'ler savunma sayılmıyor maalesef. Polemiğe dökme çabanızı anlıyorum, somut bir kanıt ile savunma bekleyeceğim.

#4 - 09.08.2021 02:21
Olayın öncesine dair ekran görüntülerini attım. Kanıtın sayılıp ya da sayılmadığını yetkililer karar verecektir. Senin ile de pek polemiğe girme taraftarı değilim. Söylediğim gibi, yetkili kararı bekleyelim.

#5 - 09.08.2021 02:27
Selam, iyi geceler. Burada herhangi bir sorun göremiyorum. Burada size sadece "Evine KİD!" tarzı bir söz söylemişim. Yani "Evine çocuk" tarzı bir cümle kullanmışım. Her neyse. Yöneticiler en doğru kararı vereceğinden eminim. Ek olarak "Göte bak be" lafı, kişiye bir hakaret olarak söylendi.
Hakaret etmiş olsaydın BE eki olmazdı.
Üstelik karaktere karşı rahatsız söylemlerde ve eylemlerde bulunulduktan sonra bunu söylüyorsun, ben bunun hakaret olduğunu sanmıyorum.
« Son Düzenleme: 09.08.2021 02:31 Eswiper »

#6 - 09.08.2021 08:45
Birlik lideri olarak bir savunma yapacağım şikayet edilen birlik üyelerim adına.

Son günlerde bu konu çok fazla gündem oluyor, tiksiniyorum vesaire. Öncelikle İllegal bir birlikte roleplay yapıyorsunuz ve rol Amerika’da geçiyor. Amerika gibi bir ülkenin de nasıl üslubu vesaire olduğunu biliyoruz. Yaşananları desteklemesem de bunlar normal şeyler. Çünkü bir sokak çetesinde rol yapıyorsunuz, karşı taraf olarak bir birliği vurmaya gidiyorsunuz ve ortam aşırı gergin. Bu bizim problemimiz değil, sizin probleminiz. Ben birliğimdeki kadın karakterleri nasıl bu tarz rollere sokmuyorsam sizde bunları yaşamak istemiyorsanız bunu yapmalısınız.

#7 - 09.08.2021 15:31
Birlik lideri olarak bir savunma yapacağım şikayet edilen birlik üyelerim adına.

Son günlerde bu konu çok fazla gündem oluyor, tiksiniyorum vesaire. Öncelikle İllegal bir birlikte roleplay yapıyorsunuz ve rol Amerika’da geçiyor. Amerika gibi bir ülkenin de nasıl üslubu vesaire olduğunu biliyoruz. Yaşananları desteklemesem de bunlar normal şeyler. Çünkü bir sokak çetesinde rol yapıyorsunuz, karşı taraf olarak bir birliği vurmaya gidiyorsunuz ve ortam aşırı gergin. Bu bizim problemimiz değil, sizin probleminiz. Ben birliğimdeki kadın karakterleri nasıl bu tarz rollere sokmuyorsam sizde bunları yaşamak istemiyorsanız bunu yapmalısınız.

Sanırım anlamadığınız nokta bu platformun bir oyun platformu olması. Belki de çoğu konuda bu yüzden anlaşamıyoruzdur. Bir platform kuralında bu yasaksa, yasaktır. Siz kendi birliğinizi savunmak adına kuralları görmezden gelerek bunlar normal şeyler derseniz eğer sizin de tekrarlamayacağınızdan şüphe edebiliriz. Kadın karakterlere bu tür rollerden uzaklaştırmak yerine siz kendi birliğinizde ki oyuncularınıza OOC ihlal ve genel bilgilendirmeyi yaparsanız eğer bu tarz şikayetler almazsınız.

#8 - 09.08.2021 15:33
Gerçek hayatta hiçbir şeye midesi kalkmayan, yaşını başını almış normal hayatta da bunları gören oyuncular/insanlar sadece karakterine yapılmasın diye OOC olarak rahatsızlıklarını bildiriyor ve böyle şikayetler açıyor. Bu şikayetten bağımsız genel olarak söylüyorum SA:MP'da bu tür durumlardan artık bıkıldı. Tekrardan yinelemekte ve roleplayin en temeline inmekte fayda var; sen, senin karakterin değilsin.

Ben, benim karakterim değilim, bunu biliyorum. Fakat sizde bu kuralların hepimizi kapsadığını bilin lütfen. İyi günler, yetkili kararını bekleyelim.

#9 - 22.08.2021 14:16
Şikayet incelendi.

Kesilmiş ekran görüntüleri biliyorsunuz ki kanıt niteliği taşımıyor.
Dacad karakteri yasaklı gözüküyor. Diğer karakterlere ufak kapsamlı bir ceza verilecek. Neden ufak kapsamlı bir ceza verilecek (?) Onu şöyle açıklayayım. Evet, burası bir Roleplay platformu ve bazı roller yasaklı. Ama sizde Hood Onaylı statüsüne yükselmiş sokak çetesinde İllegal işlerde yer alıyorsunuz. Bu gibi etkenlere dikkat etmeniz gerekiyor. Ama dediğimiz gibi. Platform kuralları her zaman daha önce gelir. Bu yüzden kişiler ufak kapsamlı cezalandırılacak.

Şikayet kapatıldı.