Merhabalar.
Bildiğiniz üzere geçtiğimiz büyük güncellemede silah sistemine büyük bir "rework" geldi ve buna bağlı olarak madencilik mesleği eklendi.
Sistemi geliştirmek adına pek çok kaliteli AR-GE açıldı ve tartışılmaya devam ediliyor. Ben de konuşulması gereken bir başka konuyu dile getirmek istiyorum.
Diğer çoğu oyuncu gibi ben de sunucudaki Deathmatch olaylarının artmasından çekiniyorum. Güncelleme öncesi bu dengelerin çok iyi sağlandığını düşünüyordum çünkü giriş seviyesi silahların bile belli dönemlerde elde edilebilmesi, kaptırılan silahların tamamen kaybedilmesi gibi durumlar uluorta yerde çatışmalar çıkmasını bir güzel engelliyordu. Güncellemenin ilk günlerinde maden ticareti oldukça canlıydı ve çoğu insan emeğinin karşılığını misliyle aldı. Fakat iki haftanın sonunda çoğu illegal oyuncu ve birliklerin, Deagle ve AK-47 gibi tehlikeli silahlar da dahil, bellerini doldurmasıyla piyasa durma noktasına geldi.
Bu konudaki önerim kaptırılan silahları polis zimmetinden geri alırken nakitin yanında Kurşun, Kükürt, ViceX gibi maden öğeleri de vermemiz yönünde. Böylece:
1- Maden mesleği sürekliliğini korur, birkaç hafta içinde ölüp gitmez. Buraya gerek OOC para gerekse sakladığı yetenek puanlarını vermiş birçok insan var.
2- İnsanlar maden parçalarını takaslayacağı için ticaret rolleri dönmeye devam eder. IC kazanç ve network sağlanır. Buna bağlı olarak bir madencilik sendikası kurulabilir.
2.5- Farklı bir varyasyon olarak nakit parayı direkt kaldırıp 1 Viceon, 1 Viceum, 2 Viceroll gibi maddeler karşılığında da geri alım yapılabilir.
3- Silah geri alma işi için materyal gerekeceğinden silahını kaptıran oyuncuların süreci başlatması daha uzun sürer.
Yazdıklarımın tamamı tartışılabilir, eklenebilir, çıkartılabilir. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler. Yorumlarınızı bekliyorum.