Konu: [01.08.2021 Peter Kassouni - Michael Balassian] Deathmatch  (Okunma sayısı 312 defa)

#0 - 02.08.2021 18:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Peter Kassouni @Unexpec0 , Michael Balasian @eniyisi

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Derek Porter @Canterino the DEEV , Patrick Dunn @eppursimuove , birkaç Kasparov oluşumu üyesi.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.08.2021 - 02.31

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Connecticut St. Irish Site oluşumu ile savaş halindeyiz. Savaşa birkaç tane Kasparov üyesinin dahil olduğunu öğrendiğimiz için Downtown Social Club'da iki birliğin yüksek rütbeli üyeleri toplanıyorlar. Toplantı sonunda Michael Balasian yeni içeri giriyor. Biz mekandan ayrılırken "Ne diyordun, bir daha söyle." diyor, bu kısım ekran görüntüsünde tam çıkmamış ama chatlog var. "Arkadaşlarından öğren." diyorum ve karşılık olarak hakaret alıyorum. Devamı ekran görüntülerinde açıkça gözüküyor. Bölge onayına sahip ve şehrin ortaklarından olan iki birlik toplantı yapıyor. Toplantıya geç gelen birine doğal olarak arkadaşlarından öğrenebileceğini söylediğimde kışkırtıcı ve saçma şekilde rol yapılıyor. Devamındaysa ateş ediliyor. Kişilerin rol yapmaktan çok dm için girdikleri bariz belli.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Michael ve Peter karakterlerinin ismini dahi bilmiyorum. Gün içinde ikinci defa görüyorum. Kışkırtıcı şekilde konuşup hazır emoteler ile bize ateş ediyorlar. Aşağıda yazacakları savunmayı tahmin ettiğim için cevabını şimdiden vereyim. Muhtemelen birliğinizden birkaç kişiyle çatışmaya girdik, toplantıda bana böyle dediğin için size ateş ettik diyecekler. Savaşta olduğumuz kişilerin aracına binerek kendinize sıkılmasını sağlamaya çalışıyorsunuz ve sonra kafanıza göre savaşa dahil olup bizden birkaç kişiye sıkıyorsunuz. Öncesinde Peter, Michael ya da Kasparov'dan başka birini yaralıya düşürmedik. Mekanda toplanma sebebimiz zaten bu sorunu çözmek. Toplantı sonunda gelip bana da anlatın dediğinizde böyle karşılanmanız normal. OOC kankacılığınızı başka yerlerde konuşturun. Kurtlar Vadisi'nden hallice rol yapan kişilerin attığı dmlere meze olmak yordu ve baydı. Her şey açıkça gözüküyor, caydırıcı bir ceza verilmesi dileğiyle.

#1 - 02.08.2021 18:26
Öncelikle merhabalar, savunmamı tek yanıt halinde yapacağım. İrlandalılar ile aranızda bir problem var ve İrlandalılar ile rol yaparken bir anda birliğiniz tarafından bize ateş ediliyor ardından bizde silahlanıp misilleme olarak geri ateş açıyoruz. Hem bize sıkıyorsunuz hem de vurulduktan sonra buraya gelip "DM" diyorsunuz.

Hem sık hem de şikayet aç

#2 - 02.08.2021 19:00
Merhaba, savunmamı tek yanıt halinde yapacağım. Şikayeti uzatıp yetkililerin işini zorlaştırmayı istemem, şikayeti açtığınız tarihten birkaç saat önce Kasparov Hotel'de birkaç illegal birlik arasında toplantı rolü yapılıyordu. Van Ness birliği ile Irish Site birliği birbiriyle tartıştılar ve iki tarafında kararıyla savaş rollerine giriştiler. Ben de Kasparov'u temsilen Jimmy McGrath @Bonsly karakteri ile savaşıp savaşmayacağına dair karar almak için rol yapıyorduk. Bu esnada Van Ness birliğinden 6-7 kişi gelip arabada İrlandalı birliğinin R20'si, Kasparov birliğinin R18'i ve R17'si varken bize karşı ateş ettiler. Biz de daha sonra karşılık olarak Van Ness birliğinin R17'den üstünü vurduk. Irlandalı birliği ile yaptığım rolleri Spoiler içerisinde aşağıya bırakacağım, olaylar tamamen IC ilerledi ve rol dahilinde oldu, buna sonuç olarak Peter karakteri CKlandı. Bize ateş ettiklerinin kanıtını aşağıdaki video ile ispatlıyorum.

Kurtlar Vadisi'nden hallice rol yapan kişilerin attığı dmlere meze olmak yordu ve baydı. Her şey açıkça gözüküyor, caydırıcı bir ceza verilmesi dileğiyle.

Yazdığın şey gerçekten komik, bir ihlalim varsa yetkililer zaten cezalandırır. Kurtlar Vadisindeki rolleri yapmam için biraz daha izlemem gerekiyor, dayı rolleri yapmayı daha çok tercih ediyorum. Kurtlar Vadisi biraz bayıyor, sana da Ezel izlemeni öneririm. Hele gençlik sahneleri harika, racon sahneleri öğrenebilirsin.

Bize ateş ettiklerinin kanıtı;

« Son Düzenleme: 02.08.2021 19:38 eniyisi »

#3 - 02.08.2021 20:08
Tuhaf olan konu zaten şu, aylardır birlikte hareket eden ve müttefik olan, birlikte savaşlara giren ve adam öldüren iki hood onaylı birlik düşünün. Bu birlikler diplomasi olarak aynı tarafta ve birbirlerine yakın, söylediğim gibi geçmişleri de var. Fakat sıradan bir toplantıda masaya yeni katılım sağlayacak bir ekip(irlandalılar) uğuruna uzun zamandır birlikte hareket ettikleri sadık dostlarına sırtlarını dönüyorlar. Her zaman kazanacaksın diye bir şey yok, rol roldür ve Kasparov bu yolu izlemiş olabilir fakat doğrudan r20 ve r19 üyeleri ile sıkı ilişkilere sahip olan dost birlikleri, daha nc atalı 1 hafta olmayan ve tekrar Kasparov birliğine dahil olan iki arkadaş tarafından, onlarla aramızda kötü ve sert bir rol geçmemesine rağmen aniden yeni tanıştıkları İrlandalıların yanında saf tutuyor ve onlarla birlikte ava çıkıyorlar.

Durum IC gelişmiş ve ilerlemiş olabilir, belki Kasparov bizim arkamızdan plan yapmış ve bizi küçültmek/bitirmek adına böyle bir stratejik yol izlemiştir fakat bunun dışındaysa zaten yapılan rol realiteye uymuyor.

Sen IC olarak iki aydan uzun zaman geçirmiş ve müttefik olan iki birliği, sırf içinde OOC kankalarının olduğu Irish birliğini korumak adına hiç ediyorsun. Rolde realiteye uygun olarak davranmak yerine sanki Derek Porter karakteri ve ekibi dış kapının dış mandalıymış rolü yaparak önemsemeden saldırıyorsun.

Role çıkar ilişkisi açısından baktığında saçma, diplomasi açısından baktığında saçma. Ortada hiçbir sebep yokken bize karşı cephe aldın ve sana karşı kışkırtıcı bir rolümüz olmadığı halde hem İrlandalılarla buluşup onlarla birlikte ava çıktın, hem de Zeyd karakteri ile olan rolde sebepsiz yere DM atarak karakterleri vurdun.

Sonuç olarak belki de gerçekten arkadaşların söyledikleri gibidir, ortada OOC kankacılık ya da dostunu korumak uğuruna role müdahale etme durumu yoktur fakat öyleyse bile rol dahilinde 2 aydır seninle birlikte eden sadık dostlarını, henüz tanımadığın ve masaya yeni kabul edecek olduğun bir topluluk/çete uğuruna satman in game de ki diplomasi yeteneğini ve seviyeni gösteriyor.

Tüm roller yaşanmış olarak devam ediyoruz, bu süreçte Peter ve Michael karakterinin sebepsiz yere DM yaptıklarına inanarak onlar hakkında şikayet açmak istedik. Yönetici cevabını bekliyoruz, bu süreçte kişilerden gelecek cevaplara göre ekleme ya da çıkarma yapabiliriz. Keşke kişisel hırslar olmasa ve her şey IC ilerleyebilse.

« Son Düzenleme: 02.08.2021 20:09 Canterino the DEEV »

#4 - 02.08.2021 20:47
Kibar dille durumu açıkladığın için teşekkür ederim, @Canterino the DEEV

Michael karakterinin gözü patronlukta, Zeyd'in sürekli sizin yanınızda durmasından rahatsız oluyor ve Irlandalıları kendi tarafına alarak Zeyd karakterini düşürme gibi bir rol planı vardı. IC olarak Pakrad Kasparov ve Zeyd ile yaptığımız rol sonrasında bu rol planı bitiyor. Şu anda bir rol olsa aynı şekilde ilerlemeyecek. Sizin birliğinize ateş etmemdeki tek sebep "benim olduğum araca da ateş edilmesi". Rolde bir kuşkunuz olduğu için şikayet açmışsınız, yetkililer anlayacaktır. İyi eğlenceler.

#5 - 03.08.2021 01:47
Kurtlar Vadisi varken Ezel izlemek mi? Teessüflerimi sunarım. ???
Merhaba, savunmamı tek yanıt halinde yapacağım. Şikayeti uzatıp yetkililerin işini zorlaştırmayı istemem, şikayeti açtığınız tarihten birkaç saat önce Kasparov Hotel'de birkaç illegal birlik arasında toplantı rolü yapılıyordu. Van Ness birliği ile Irish Site birliği birbiriyle tartıştılar ve iki tarafında kararıyla savaş rollerine giriştiler. Ben de Kasparov'u temsilen Jimmy McGrath @Bonsly karakteri ile savaşıp savaşmayacağına dair karar almak için rol yapıyorduk. Bu esnada Van Ness birliğinden 6-7 kişi gelip arabada İrlandalı birliğinin R20'si, Kasparov birliğinin R18'i ve R17'si varken bize karşı ateş ettiler. Biz de daha sonra karşılık olarak Van Ness birliğinin R17'den üstünü vurduk. Irlandalı birliği ile yaptığım rolleri Spoiler içerisinde aşağıya bırakacağım, olaylar tamamen IC ilerledi ve rol dahilinde oldu, buna sonuç olarak Peter karakteri CKlandı. Bize ateş ettiklerinin kanıtını aşağıdaki video ile ispatlıyorum.

Kurtlar Vadisi'nden hallice rol yapan kişilerin attığı dmlere meze olmak yordu ve baydı. Her şey açıkça gözüküyor, caydırıcı bir ceza verilmesi dileğiyle.

Yazdığın şey gerçekten komik, bir ihlalim varsa yetkililer zaten cezalandırır. Kurtlar Vadisindeki rolleri yapmam için biraz daha izlemem gerekiyor, dayı rolleri yapmayı daha çok tercih ediyorum. Kurtlar Vadisi biraz bayıyor, sana da Ezel izlemeni öneririm. Hele gençlik sahneleri harika, racon sahneleri öğrenebilirsin.

Bize ateş ettiklerinin kanıtı;

#6 - 06.08.2021 04:36
Selam. Uzun ve açıklayıcı yanıtlar için teşekkürler.

Video da görüldüğü gibi ilk ateş açan şikayet sahibi. Birliğin içerisinde nasıl rollerin döndüğünü, ne planlar yapıldığını maalesef ki bilemem ve tahmin edemem. Bu şikayete, bu kanıtlara ve savunmaya baktığım zaman savunmanın yeterli olduğunu görebiliyorum.

Savunma yeterli bulundu.