Konu: FPS düşüşü  (Okunma sayısı 210 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 27.07.2021 19:36
Sorununuzun detaylı açıklaması: Normalde (6-7 aydır kullandığım) modlarımla birlikte 180-190 fps alıyorum. Fakat son 1.5 2 aydır fps düşüşü yaşıyorum. Sorununum da şöyle; Günlük 9 ile 11 saat arasında oyun oynuyorum. Misal olarak madencilik yapıyorum ve kazım bittikten sonra alttab atıp şarkı açıyorum, oyuna döndüğümde FPS tak diye sabit olarak 23'e düşüyor. Beklemekle de düzelmiyor, relog atmam gerekiyor. Günde 15-20 defa yaşıyorum bu sorunu.
Eğer bilginiz varsa sorununuz neyden dolayı kaynaklanıyor?: En ufak bir bilgim yok, yeni yüklediğim bir mod da bulunmamakta.
Eğer alabiliyorsanız sorununuzla ilgili ekran görüntüsü: N/A
İşletim sisteminiz(Eğer sorununuzun donanımsal yada sistemsel olduğunu düşünüyorsanız): Donanımsal - sistemsel düşünmüyorum fakat yine de söyleyeyim.
8gb ram
GTX-650
AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor 3.50 GHz
Denediğiniz çözüm yolları: Bir şey denemedim.
Ek açıklama: Yardımcı olabilirseniz ve sorunum çözülürse çok sevinirim. (FPS destekli modları denemedim)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 27.07.2021 21:37
Öncelikle 180-190 FPS ile GTA oynayamazsınız. Gördüğünüz değer yanıltıcıdır. 180-190 FPS'i yalnızca Framerate Vigilante yahut benzeri modlar ile oynayabilirsiniz ve eğer bu tarz bir mod ile oynuyorsanız oyuna girdiğiniz andan itibaren periyodik vakitlerle hatalar karşınıza çıkacaktır. (Başkası yerine korna öttürme vs.)

İnternette kısa bir süre araştırma yaptım. Birkaç şey listeleyeceğim ve ardından dönüş yapmanı isteyeceğim.

Oyun dışı
-Bilgisayarının ses ayarlarıyla alakalı bir değişiklik yaptın mı? (Yeni bir yazılım vb.)
-Ekran kartının yazılım ayarlarıyla oynadın mı? 3D ayarında herhangi bir değişiklik yaptın mı?
-Alt tab attığında başka oyunlar da bu tarz FPS sıkışması yaşatıyor mu?

Oyun içi
-Güncelliğinden emin olmadığın bir moda sahip misin?
-Sıfır GTA ile oynadığında benzeri sorun alıyor musun?
-Addon, CodsMP tarzı FPS değerlerini sınırlayan herhangi bir moda sahip misin? Sahipsen, güncel mi?

Sorun tespiti için geçici çözüm önerisi
Oyunu kapat aç yapmadan, bu FPS değerini aldığın esnada ALT+ENTER yapıp, ekran küçüldükten sonra tekrar ALT+ENTER yapar mısın?

Bol şans, etiket atarsan daha hızlı yanıt verebilirim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 27.07.2021 23:43
Öncelikle 180-190 FPS ile GTA oynayamazsınız. Gördüğünüz değer yanıltıcıdır. 180-190 FPS'i yalnızca Framerate Vigilante yahut benzeri modlar ile oynayabilirsiniz ve eğer bu tarz bir mod ile oynuyorsanız oyuna girdiğiniz andan itibaren periyodik vakitlerle hatalar karşınıza çıkacaktır. (Başkası yerine korna öttürme vs.)

İnternette kısa bir süre araştırma yaptım. Birkaç şey listeleyeceğim ve ardından dönüş yapmanı isteyeceğim.

Oyun dışı
-Bilgisayarının ses ayarlarıyla alakalı bir değişiklik yaptın mı? (Yeni bir yazılım vb.)
-Ekran kartının yazılım ayarlarıyla oynadın mı? 3D ayarında herhangi bir değişiklik yaptın mı?
-Alt tab attığında başka oyunlar da bu tarz FPS sıkışması yaşatıyor mu?

Oyun içi
-Güncelliğinden emin olmadığın bir moda sahip misin?
-Sıfır GTA ile oynadığında benzeri sorun alıyor musun?
-Addon, CodsMP tarzı FPS değerlerini sınırlayan herhangi bir moda sahip misin? Sahipsen, güncel mi?

Sorun tespiti için geçici çözüm önerisi
Oyunu kapat aç yapmadan, bu FPS değerini aldığın esnada ALT+ENTER yapıp, ekran küçüldükten sonra tekrar ALT+ENTER yapar mısın?

Bol şans, etiket atarsan daha hızlı yanıt verebilirim.

-Ses ayarlarıyla ilgili bir şey yapmadım. Yazılım da aynı şekilde bir değişiklik yapmadım.
-Ekran kartı ile ilgili -https://www.youtube.com/watch?v=N6HaufY_mK4- bu video da ki ekran kartı ayarlarını yaptım.
-Hayır yaşamıyorum.

-Tüm modlarımın güncel olduğundan emin değilim.
-Sıfır GTA'da denemedim.
-Addon kullanıyorum. Son sürümünü kullanıyorum.

Zamanını ayırıp araştırman için minnettarım :) @Diversa
« Son Düzenleme: 27.07.2021 23:48 Aoxingart »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 27.07.2021 23:58
Alt+tab atıp döndüğünüzde sorun karşınıza çıkıyorsa DirectPlay kurulu olduğundan emin olun, ayrıca işletim sisteminiz windows 10 ise güncelliğinden emin olun.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 28.07.2021 00:14
Çözüm önerileri
1. Öncelikle mutlaka sıfır GTA kuraran sorunu deneyin.(Diğer GTA dosyalarınızı koruyun.)

2. Sorun devam ederse, sorunla karşılaştığınızda ALT+ENTER yapıp ekranı küçültün ve aynısını yaparak büyütün.

3. Ses ayarlarınıza girin ve arkada 2 tane birden ses aygıtının aynı anda aktif edilmediğinden emin olun.

4. Sorun yine devam ederse, ekran kartınızın 2D ve 3D ayarlarını kontrol edin. Yaptığınız ayarları sıfıra döndürün. Çünkü siz ALT+TAB yaptığınızda ekran kartı yazılımınız 3D'den 2D'ye bir dönüş yapıyor ve tekrar oyuna döndüğünüzde 3D ayarına geçecek kadar performans sergileyemiyor, sıkışıyor.

Bol şans!

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 29.07.2021 21:39
Çözüm önerileri
1. Öncelikle mutlaka sıfır GTA kuraran sorunu deneyin.(Diğer GTA dosyalarınızı koruyun.)

2. Sorun devam ederse, sorunla karşılaştığınızda ALT+ENTER yapıp ekranı küçültün ve aynısını yaparak büyütün.

3. Ses ayarlarınıza girin ve arkada 2 tane birden ses aygıtının aynı anda aktif edilmediğinden emin olun.

4. Sorun yine devam ederse, ekran kartınızın 2D ve 3D ayarlarını kontrol edin. Yaptığınız ayarları sıfıra döndürün. Çünkü siz ALT+TAB yaptığınızda ekran kartı yazılımınız 3D'den 2D'ye bir dönüş yapıyor ve tekrar oyuna döndüğünüzde 3D ayarına geçecek kadar performans sergileyemiyor, sıkışıyor.

Bol şans!

ALT+ENTER yaptım, faydasını göremedim.

Diğer maddeleri deneyeceğim, teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 29.07.2021 21:39
Alt+tab atıp döndüğünüzde sorun karşınıza çıkıyorsa DirectPlay kurulu olduğundan emin olun, ayrıca işletim sisteminiz windows 10 ise güncelliğinden emin olun.

İlk önerinizi deneyeceğim. Windows'um 10 serisi ve güncel tutuyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 29.07.2021 23:27
-Çözüm olarak GTA'ı sıfırdan kurup denedim bir sorun yoktu. Yeni modlar kurdum. Sorunsuz şekilde oynuyorum.

Uğraşlarınız için çok teşekkür ediyorum. @Diversa @Derengeisgod

✓Çözüldü
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Diversa,