Merhaba. Daha önce bu tarz bir sistemi hiçbir sunucuda görmedim ve hoş olacağını düşündüm.
Sistem şöyle, sunucudaki koku sistemiyle beraber kullanılabilecek. Şansa bağlı olarak kişi bir çöpü karıştırdığında ya berbat kokacak, yada çöp kokusu o kadar ona işlemeyecek.
Çöpçülük mesleği eklenirse eğer, bu özellikle beraber topladığı çöp başına bir miktar cash nakit kazanabilir.
Eğer meslek olarak yapmak istemezse, kişi sivil olarak çöpü karıştırabilir ve materyal elde edebilir.
Kişi torbasız şekilde çöpü karıştırırsa elde edeceği materyaller şu şekilde:
Karton kutu, bitmiş pil, fastfood kutusu, deodorant(ya tek kullanımlık yada boş teneke şeklinde), yiyecek atıkları, yamuk tornavida, yay, poşet, paslanmış/kırılmış bıçak(kullanılamaz), çivi, paslı metal, pet şişe, yırtık kıyafet tarzı şeyler olacak.
Eğer kişi torba ile bir şeyler topluyor ise içine daha büyük şeyleri katabilecek, yukarıdakilere ek olarak: Bozuk teyip, teneke kapağı, bakır kablo, patlak araç lastiği, paslanmış jant, eskimiş kafes, sopa(kullanılabilir) gibi şeyleri bulabilecek.
Bu eşyalardan para edebilecek şeyleri ufak tefek miktarlara satabilir ve bir işe yaramayanları tekrar atabilir. Her şeyin sistemi olmasına gerek yok fakat hem rolünü yapan hemde ufak tefek yaptığı rolden para kazanmak isteyen arkadaşlara yardımcı olur diye düşündüğüm için konuyu açıyorum.