Enforcer olan Silvano karakterine yapılan rol " KOĞUŞTA AYAKÇI ROLÜ MÜ? " Siz Silvano'nun ailesine de laflar ediyorsunuz "ÇAKMA İTALYANLAR" Adamın kafasını tuvalete sokuyorsunuz yahu? Ne ayakçı rolü. Ayakçı rolü yapmasak inanıcaz kanka.
Gentilini birliği bir sokak çetesi değil, mafyavari roller yapmaya çalışan-uğraşan bir oluşum. Aynen kanka siz çetesiniz diye bizde alalım sopaları birbirimize girelim değil mi? Mafya vs Sokak çetesi sokakta beyzbol sopalarıyla birbirine girdi. San Fierro zamanında kaç kere Sokak çetesiyle sopa vs attınız kanka?
Hood onaylı birliğin olabilir, insanların sana fear yapması gerekir ki, bizim sürekli olarak yaptığımıza inanıyorum. Fakat ne olursa olsun eğer karakterin kodesi boylarsa ve koğuşta yalnız başına ve azınlıksa, bu noktada senin hapishane dışında ne yaptığın ya da ne olduğunun önemi yoktur. Orada beşe karşı birsen eğer, FearRP uygulaman gerekir. ''Bu heriflerle yalnız başımayım, bana tecavüz ederler mi? Öldürürler mi?'' diye düşünmen ve korkarak istenilen şeyleri yapman gerekir. Bu Türkiye'de de oluyor. Hapise yeni giren ve azınlık olan birisi diğer heriflerin sözünü dinler ki başına iş almasın.
Sonuç olarak seninle yaklaşık 20 dakika konuşuyorlar ve inatla fear yapmayı reddettiğin için en son kafan klozete gömülüyor(realistik olan bu)
Gentilini birliği sokak çetesi değil, mafyavari roller yapmaya çalışan bir oluşum demişsin. Öyle, doğru. San Fierro zamanında da Thomas Baldovini karakteriyle çok nadir durumlarda böyle rollere karışmışımdır ama arada fark var. Thomas Baldovini karakteri SFCF birliğinde r20 rütbesindeydi, yani patrondu. Bu noktada bir patron sopa alıp basit bir sokak çetesini basmaya gitmez fakat konu ''Enforcer'' olduğu zaman bundan yana bir çekince oluşmaz. Highrank bir karakter yönetsen seni anlarım ama Enforcer rütbesinde ki bir karakterle herkese racon kesmek, en ufak bir fear yapmamak, henüz içeriden(aileden) bile olmadığı halde sanki öyleymiş gibi hareket edip, en ufak sorunda çözümü silah alıp sıkmakta bulursan kendini hiçbir zaman geliştiremezsin. (Bir patron sokağa inip sopalarla adam hırpalamaz ama henüz aileden bile olmayan bir enforcer bunu yapabilir, bunda bir çekince olmaz.)
Gun RP yapmayı bırakıyoruz, çok zorlanmadığımız takdirde silahları gizli depolarda topluyoruz ama siz veya başkası klasik sorun çıkartıyor. Hayır saçmalık şu ki sizinle konuşmaya gelince de kaçıp Kasparov'a sığınıyorsunuz. Hiçbirşeyi konuşarak çözemiyoruz ki....?
İşte aslında en büyük sorun bu, sen oyunu OOC yaşıyorsun bruh. Rol ile real life arasında ki farkı benimsemiyorsun. Birliğimin OOC olarak güçlü olduğuna ve olası bir savaşta güzel iş yapacağına inansam dahi, rol dahilinde sokak serserisi olduğumuz için fear rp yapıyorum ve beni basmaya gelen bir hood onaylı birliğe karşı ''IC'' de zor duruma düşmemek için Kasparov birliğinden destek istiyorum. Rolde onlara yakın davranıyor muyum? Evet. Fakat bu IC gelişen bir durum, IC ile OOC farklıdır. IC'de birine karşı fearrp yaptığın zaman, OOC olarak korkak olmazsın. Biraz aklını kullanarak konuş ve iğneleyici laf yapma.
IC ve OOC farklıdır arkadaşlar, IC'de yönettiğin karakterin hareketlerini birinin sana OOC olarak yansıtması o kişinin LowRP olduğunu gösterir, biraz rol aklı olan insan da bu söylediğimin altına imza atar.
Benden sana bir tavsiye, artık silahların patlamamasını istiyorsan kendi dengindeki oluşumlarla rol yap. Ezilme hissi seni OOC yormuş. Üstün olduğun kişilerle rol yapman seni rahatlatacaktır.
Ezilme hissi mi? Sen daha FearRP yapmaktan aciz ve rolu OOC yaşayan, elle tutulur en ufak bir başarısı olmadığı halde(yediği şikayetler, cezalar ve hile yasaklamaları hariç) yaşı küçük bir kardeşimizsin. Hemen saldırmak ve ısırmak istiyorsun.
Amacın zaten benimle ikili diyaloğa girip bizi karalamak, amacına da ulaştın. Gerçekten kışkırtıcı ve tahrik edici konuşmuşsun.
Sonuç olarak biraz akıllan, kendini toparla, tüm hayatın bu oyun olmasın, IC ile OOC arasında ki farkları öğren, FearRP nedir otur ve araştır. Cosa Nostra rolü nasıl yapılır? Kendini bu açıda biraz geliştirmeye çalış. Hile kullanmamaya çalış/dene. Sunucu kurallarını otur ve baştan sonra bir kere oku. İhlallerin azalsın.
Sana genel açıdan baktığımda tek artının vefa olduğunu görüyorum. Gentilini birliğine gerçekten vefalısın, gerçekten sağlam bir asker adayı. Fakat bunun dışında bir olay yok, birliğine faydadan çok zararda bulunuyorsun. (İhlallerin, hile kullanman ve toxic profilin yüzünden.)
Bu sefer nasıl kırkıştırcı ya da tahrik edici bir mesaj atarsan at, üçüncü mesajı atmayacağım. Umarım yine bana saldırıp ısırmaya çalışmak yerine söylediklerimden ders çıkarır ve kendini geliştirmeye çalışırsın.
Edit: Yaşanan rol içeriğiyle ilgili olan yorumların, enforcer karakterine yönelik. Onun dışındakileri üstüne alınabilirsin.