Konu: [19.06.2021 - Birden fazla] DM-PG-MG  (Okunma sayısı 380 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.06.2021 05:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @h4rley - @babycuhhrip - @erdo
- @sshenyy

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: screenshots

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.
Alıntı
3-) POWERGAMING
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.
Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, yapılan rolünü yanlış olduğunu düşünerek bu şikayeti oluşturuyorum. Metagaming ile başlayan serüvenimizde Deathmatch ve Powergame takip etmekte. Kişilerle geçen gece bir sorun yaşadık aslında sorunu "IRKÇILIK" 'a bağlayarak kendileride çıkardı diyebiliriz. Karakterim tarafından karşı taraf ile Brawl veya  Ateşli silah kullanarak bir role girişmedim. Bu role girişen bir arkadaşımdı benden sadece aracı sürmemi istedi bende Maskemi takarak sadece aracı kullandım. 
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Şikayetteki bütün karakterler DM ve MG yapmıştır. Powergame yapan karakterler. Threston Poole, Karakterimi Elleri ve kolları bağlı olarak bırakmasından ve Xander Demetrius ayrıca MG maskeli olmama rağmen karakterimin rus olduğunu ve araştırdığını iddiaa etmesi.

#1 - 19.06.2021 21:25
Selam kendi adıma savunma yapıyorum, ilk öncelikle MG konusuna gelelim ortada "MG'ye ve DM'e" dair SS görünmüyor, kanıtların yetersiz kalıyor bu konu içerisinde. Her neyse gerekli savunmamı yapıp geçeceğim.

(Aşağıda görünen SS'lerde Rory'e bara sıkılıyor, orada bulunan Threston Poole karakterine mermi geliyor. Bunun rolünü kendi aralarında gerçekleştiriyorlar sonrasından bu konunun kamera kayıtlarını alıp bana getiriyorlar.) (Kişiler maskeliydi yok öyledi, yok böyledi demenize hiç gerek yok arkadaşlar, kameraya aracın plakası aynı kıyafetler ve arkada bulunan Katya Miro karakteri yer alıyor, kişi maske takmamış. SS'lerde net bir şekilde görünüyor.)

(Gerekli kamera kayıtları ve SS'ler.)

(Bu alttaki SS'te ise Threston Poole karakteri ile konuşma gerçekleştiriyorum ve Threston Poole ile konuştuktan sonra dört kişi bu arkadaşları aramaya çıkıyoruz.)

(Konuşma SS)

Evet, mühim olan arkadaşında "DM" olarak adlandırdığı konuya gelelim. En üstte bahsettiğim gibi kişiler mekana saldırı düzenliyorlar, Threston Poole karakteri yaralar alıyor sonrasında Threston Poole karakteri gelip bana bütün olayları anlatıyor, kişileri bir süre gezdikten sonra "Star Caddesinde" yakalıyoruz, aracın önünü kesiyor ardından mermiler atıp araçlarını bozuyoruz, öncelik olarak kesinlikle aracı bozduktan sonra kişileri öldürmedik. Kişilere "İn" uyarısı yaptık inmediler, devamı hâlinde ise inmedikleri için sıkmak durumunda kaldık orada Kalashniko Rasskazov karakterini vuruyoruz. Kişileri araçtan çıkartmak istiyoruz, pekâla. Kapının kilitli olduğunu söylüyorlar, rolü uzatma çabasındalar "PD" üyeleri gelsin bunları alsın hesabındalar her neyse ne kadar rolü uzatsalarda arabanın kilidini "Silah mermisiyle" kıramıyormuşuz. Gerekli uğraşlar sonrasında bu kişileri araçtan alabilmemiz için "Silahın kabzası" ile camı kırıyoruz, gerekli kişiyi alıyoruz ve Katya Miro karakteri rol boyunca "AFK" bıraktı.

(Gerekli SS'ler.)

(Saat 03.56 burada araçlarını bozuyoruz, kişileri henüz vurmadık. Karşı tarafın SS'i savunma için yeterli düşünüyorum.)

(Saat 03.57 kişilere verdiğimiz uyarılar devamında araçtan inmiyorlar ve sıkmak durumunda kalıyoruz.)

Kendi şahsıma gerekli savunmayı yaptığımı düşünüyorum. Ortada MG'ye veya DM'e dair bir yön göremiyorum, savunma bu kadar.

« Son Düzenleme: 20.06.2021 20:17 h4rley »

#2 - 21.06.2021 01:32
Selam kendi adıma savunma yapıyorum, ilk öncelikle MG konusuna gelelim ortada "MG'ye ve DM'e" dair SS görünmüyor, kanıtların yetersiz kalıyor bu konu içerisinde. Her neyse gerekli savunmamı yapıp geçeceğim.

(Aşağıda görünen SS'lerde Rory'e bara sıkılıyor, orada bulunan Threston Poole karakterine mermi geliyor. Bunun rolünü kendi aralarında gerçekleştiriyorlar sonrasından bu konunun kamera kayıtlarını alıp bana getiriyorlar.) (Kişiler maskeliydi yok öyledi, yok böyledi demenize hiç gerek yok arkadaşlar, kameraya aracın plakası aynı kıyafetler ve arkada bulunan Katya Miro karakteri yer alıyor, kişi maske takmamış. SS'lerde net bir şekilde görünüyor.)

(Gerekli kamera kayıtları ve SS'ler.)

(Bu alttaki SS'te ise Threston Poole karakteri ile konuşma gerçekleştiriyorum ve Threston Poole ile konuştuktan sonra dört kişi bu arkadaşları aramaya çıkıyoruz.)

(Konuşma SS)

Evet, mühim olan arkadaşında "DM" olarak adlandırdığı konuya gelelim. En üstte bahsettiğim gibi kişiler mekana saldırı düzenliyorlar, Threston Poole karakteri yaralar alıyor sonrasında Threston Poole karakteri gelip bana bütün olayları anlatıyor, kişileri bir süre gezdikten sonra "Star Caddesinde" yakalıyoruz, aracın önünü kesiyor ardından mermiler atıp araçlarını bozuyoruz, öncelik olarak kesinlikle aracı bozduktan sonra kişileri öldürmedik. Kişilere "İn" uyarısı yaptık inmediler, devamı hâlinde ise inmedikleri için sıkmak durumunda kaldık orada Kalashniko Rasskazov karakterini vuruyoruz. Kişileri araçtan çıkartmak istiyoruz, pekâla. Kapının kilitli olduğunu söylüyorlar, rolü uzatma çabasındalar "PD" üyeleri gelsin bunları alsın hesabındalar her neyse ne kadar rolü uzatsalarda arabanın kilidini "Silah mermisiyle" kıramıyormuşuz. Gerekli uğraşlar sonrasında bu kişileri araçtan alabilmemiz için "Silahın kabzası" ile camı kırıyoruz, gerekli kişiyi alıyoruz ve Katya Miro karakteri rol boyunca "AFK" bıraktı.

(Gerekli SS'ler.)

(Saat 03.56 burada araçlarını bozuyoruz, kişileri henüz vurmadık. Karşı tarafın SS'i savunma için yeterli düşünüyorum.)

(Saat 03.57 kişilere verdiğimiz uyarılar devamında araçtan inmiyorlar ve sıkmak durumunda kalıyoruz.)

Kendi şahsıma gerekli savunmayı yaptığımı düşünüyorum. Ortada MG'ye veya DM'e dair bir yön göremiyorum, savunma bu kadar.

Kıymetli dostumun da anlattığı gibi ortada DM'lik ve MG'lik bir durum yok. IC olarak arkadaşlara sıktıkları için güvenlik kamera rolü yaptık, ondan dolayı böyle bir şey söyledim. PG yaptığıma dair suçlamalarda bulunmuşsun, zaten sunucuda IC olarak sizin oluşumu duymuşuzdur, ona göre böyle bir rol sergiledim. Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 21.06.2021 01:36 erdo »

#3 - 21.06.2021 03:54
Öncelikle MG yaptıgınız çok açık belli konuşurken sarışın kafa demişsiniz ama benim maskem vardı bu bir ayrıca o bölgede sadece Connecticut Irısh Site birlik üyeleri ile sorun yaşadık size sıkmadık sıktıysak kanıt atabilirsiniz yoksa gereksiz uzatmaya gerek yok. 
    Toplama ssler ile savunma yapıyorsunuz DM aradığınız ve ihlal yaptığınız açık İlk ss deki Fergus karakteri Connecticut Irısh Site birlik üyesi yani sen veya siz değil.  :sampanya: :sampanya:

#4 - 21.06.2021 13:49
Nerede toplama SS'ler acaba bana biraz açıklar mısın? Her neyse aşağıya olayın otuz dakika öncesinin chatlogunu bırakıyorum, arkadaşın fikrince yine "MG" yapıyoruz. Benim birlik üyeme sıkıyorsun, kolunu mermi sıyırıyor. Buna göre davranış şekli alıyorum, buna sen karışamazsın yaptığım "DM" veya farklı bir şeye girmiyor. Belirttiğin şeyler için yeterli kanıt içermiyor.

(Burada ise "chatlog" (Richie) karakteri benim ve Threston Poole karakteri gerekli aldığı görüntüleri bana gösteriyor. (Olay 18.06.2021'de dönüyor, alttaki "chatlog" 19.06.2021'e ait olan "chatlog" mağlum ne olursa olsun her şeye dikkat ediyoruz.)  )

[03:33:23] [AW] Kyrie McKenzie fısıldıyor: Dört kişilik araç var mı?
[03:33:26] [AW] Kyrie McKenzie fısıldıyor: Anahtarı olan.
[03:33:30] [AW] Threston Poole fısıldıyor: Lambo var.
[03:33:37] [AW] Kyrie McKenzie fısıldıyor: Dört kişilik dedim aptal.
[03:33:38] [AW] Threston Poole fısıldıyor: Herif mekanındaydı, koltukta uyuyordu. Bahsettiğim olay, Richie.
[03:33:47] [AW] Threston Poole fısıldıyor: Xavi ile gideceğiz, müsaade ediyorsan.
[03:33:53] [AW] Kyrie McKenzie fısıldıyor: İsmi ne herifin?
[03:33:56] [AW] Threston Poole fısıldıyor: Herif uyanmış, yerinde yok üstelik.
[03:34:04] [AW] Threston Poole fısıldıyor: Bilmiyorum, kamera kaydı var. Howell'dan aldım, izle.
[03:34:08] * Threston Poole kaydı açar, herife izletir.
[03:34:11] * Kyrie McKenzie izler.
[03:34:17] * Kalashniko_Rasskazov. (( Threston Poole ))
[03:34:24] Kyrie McKenzie: Vay orospu çocuğu.
[03:34:31] [AW] Kyrie McKenzie fısıldıyor: Sizi vurdu mu?
[03:34:50] Threston Poole: Mermi sıyırdı adamım, bana sıktı.

(Kamera kayıtları görüntülerini tekrar atıyorum.)

Karşı taraf daha ne kadar ileti atarsa daha atmayacağım, yetkili kararı.
« Son Düzenleme: 21.06.2021 17:38 h4rley »

#5 - 21.06.2021 16:32
Şikayetteki diğer oyuncular konuyu defalarca inceledi ileti göndermediler sanırım onların adınada savunmanı yaptın son attığın iletiye cevabım hud’a bakman. Biraz açıklarmısın? dedikten sonra yorum gelirse yorum atmayacağını belirtmişsin. Yetkili kararı bekliyorum.

#6 - 23.06.2021 23:17
Merhaba,

spoiler içinde bıraktığım ekran görüntüsü aslında olayı tamamen açıklıyor. Karşı tarafın eğer amacı DM atmak olsaydı sizi gördüğü yerde düşürüp yollarına devam ederlerdi, fakat aksine sizi gördükleri zaman direkt olarak kaçırmaya çalışmışlar. Eğer role uysaydınız olayın aslı ortaya çıkıp yollarınıza ayrılabilirdiniz. Siz bunu yapmak yerine ortada bir ihlal olduğunu düşünüp role uymadınız, olayı sorgulayarak fazlasıyla zaman kaybettiniz ve bu zaman içerisinde ise vuruldunuz. Savunma yeterli bulundu.