Konu: Bedelli Askerlik  (Okunma sayısı 1032 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#20 - 12.01.2022 11:37
Bedelli askerlik ücreti 55 bin 194 lira olarak açıklandı.
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
Çerez parası.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 14.01.2022 17:04
Bedelli askerlik ücreti 55 bin 194 lira olarak açıklandı.
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
Çerez parası.

Valla keke bende öyle diyordum, gittim sormaya kaçağa düşmüşüm bedelli yapamazsın dediler, bedelli gidecek arkadaşların aklında olsun kaçağa düşmeden yatırın parayı, yoksa benim gibi kalırsınız ortada.
Eylüle kadar kaçak dolaşıp kışın gidecem artık.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 14.01.2022 21:02
sağlık sorunun yoksa o postalı, kamuflajı giyeceksin kaçarın yok.

bazı arkadaşlar bana tımarheneye gidiyorsun, orası şöyle böyle diyor. sanki kendisi hiç gitmeyecekmiş gibi. ben can atıyorum ha oraya gitmek için, valla.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#23 - 15.01.2022 12:52
sağlık sorunun yoksa o postalı, kamuflajı giyeceksin kaçarın yok.

bazı arkadaşlar bana tımarheneye gidiyorsun, orası şöyle böyle diyor. sanki kendisi hiç gitmeyecekmiş gibi. ben can atıyorum ha oraya gitmek için, valla.

Ben sokaklarda parka ile dolaşan adamlardanım, askerlikten yada o postalı giymekten korktuğum yada gocunduğum falan yok, problem oradaki aşırı hiyerarşik düzen ben bunu sevmiyorum, sıkıntı sistem ile alakalı tamen.

Tamam belki tımarhaneye gitmiyorsun ama sınıf ayrımını görebileceğin biryere gidiyorsun. Örneğin; haklarını bilen bir adam ile haklarını bilmeyen  bir adam ile arasındaki farkı göreceksin, hakkını bilmeyen bir adamın nasıl ezildiğini, konuşmayı iyi bilmeyen ve bu yüzden kendini açıklayamayan bir adamın nasıl küçük düşürüldüğünü, sırf saf olduğu için her işin o adama yıkıldığını, sırf zaman geçirmek için sana saçma sapan işler ve cezalar verildiğini, başkasının yaptığı hatanın cezasını başkalarına kesildiğini, sırf rütbesi var diye senden üstün olduğunu düşünen ve bu rütbesini kötü kullanan insanların göreceksin.

“Hiç iyi yanın yok mu?” Diyeceksin tabikide var, kişilik gelişiminde çok önemli bir yer taşıyor, şükür etmeyi öğreneceksin en başta, yemek seçmemeyi, gerçek dostlukları, kendi bakımını aksatmaman gerektiğini, derli toplu olma terbiyesi, sabah erken kalka bileceğini, oradaki 6 ay içerisinde tanıdığın adamın 15 yıldır tanıdığın adamadan daha iyi olduğunu, dışarıdaki arkadaşlarının aralarından hangisinin senin ile çıkarları için görüştüğünü, ailenden uzakta yaşamak nedir bileceksin(bir çok insan ailesinden askere kadar hiç ayrılmıyor), farklı farklı kültürleri insanları tanıyacan. Belirli kesim insanın %100 gitmesi gerekiyor.

Aslında askerlik güzel, ama dediğim gibi benim problem sistem ile alakalı bana göre askerlik gönüllü yapılması gereken bir vazifedir, sen beni oraya zorunlu götürüyorsan bu benim özgürlüğümü kısıtladığını gösterir ve ben bu yüzden  bedelli istiyordum çünkü param ile özgürlüğümü satın alacaktım. Oda olmadı  :)

(Mobilden yazıyorum gözleriniz kanadıysa affola)
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Steiner,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok