Konu: [05.05.2021 - Lona Gigi] NON-RP, RETARTED-RP, İLLEGAL KURAL İHLALİ  (Okunma sayısı 167 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.05.2021 21:20

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Lona_Gigi - @Alakia

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Elvio_Pedraza @Cross - Dwayne_Cowailer @ErenOzsoy7

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05.05.2021 - 18:50

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
NON-RP

RETARTED-RP

İLLEGAL KURAL İHLALİ

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İyi forumlar. Saat 18:54 sularında El Corona bölgesinde evi olan Lona Gigi adlı karakter ile bir takım roller gerçekleştirdik. Daha öncesinde IC olarak sürekli olarak çetecilerin yani bizim olduğumuz köşeye geliyor, sürekli olarak rahatsızlık veriyor ve fotoğraflarımızı vesaire çekiyordu. Karakterim kışkırdı ve Lona adlı karaktere tokat attı çünkü sürekli olarak o karakter kışkırtıyordu bölgedeki çete üyelerini. Lona adlı karakter video ve fotoğraflarımızı çekmeye başlayınca telefonu elinden aldım ve ben bu hamleyi yaptıktan sonra Lona içeriye yani evinin içerisine kaçtı. /do kanalından telefonun bende olduğunu belirttim ve karşı tarafa rol paslamak amacıyla /dene komutunu vesaire kullandım. Lona karakteri evin içerisine girdikten sonra maymuncuk ile kilidi kırdık ve eve girdik. Eve girdiğimiz sırada, biz girmeden birkaç dakika önce Luna karakteri sözde "ev telefonu" kullanarak polisi arıyor fakat öyle bir şey söz konusu olamaz. Bunu NON-RP ve RETARTED-RP olarak değerlendirebiliriz. Lona karakteri /do kanalını kullanarak "Bilgisayarı ile snapchat'e girmiştir, diğer cihazlardan çıkış yapmıştır, kayıt hala snapchat üzerinde bulunuyor." tarzında bir emote veriyor. Karakterlerimiz iki dakika içerisinde eve girdi, bu ki dakika içerisinde, korkmuş, darp edilmek üzere olan bir karakterin bu tarz rolleri yapabilme, o an ki panik ve ruh hali ile şansı yok. Bu tamamı ile saçma bir rol oluyor, gerçeklik dışında. Aynı zamanda Lona Gigi karakterinin 04.05.2021 tarihine ait yani iki gün öncesine ait 1.26 yani kolluk kuvvetlerine direnme suçundan IC olarak sicili mevcut. İllegal bir karakter olarak sayılıyor bu yüzden polisi araması dahil yasak bir hareket.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): İyi forumlar, kolay gelsin.

« Son Düzenleme: 06.05.2021 17:12 rainb0w »

#1 - 05.05.2021 22:38
1- (( ..- biz girmeden birkaç dakika önce Luna karakteri sözde "ev telefonu" kullanarak polisi arıyor fakat öyle bir şey söz konusu olamaz. ));
Neden söz konusu olamaz acaba?

2- (( Karakterim kışkırdı ve Lona adlı karaktere tokat attı çünkü sürekli olarak o karakter kışkırtıyordu bölgedeki çete üyelerini. )) Ben sizi kışkırtmadım, ticaret amacı ile sizin bölgenizden satın almış olduğum evi, satın almak istediniz. Bende fiyatını söyledim, fiyatı beğenmeyince agresif rol çevirmeye başladınız ve kendi kendinize kışkırdınız.

3- (( Karakterlerimiz iki dakika içerisinde eve girdi, bu ki dakika içerisinde, korkmuş, darp edilmek üzere olan bir karakterin bu tarz rolleri yapabilme, o an ki panik ve ruh hali ile şansı yok. )) Siz benim evime girmeden yaklaşık 5 dakika öncesinde polis gelmişti ve sizi şikayet etmiştim, polis gittiğinde evime girdiniz. Polis geldiğinde bana; "biz bu civarlardayız, eğer bir şey olursa bizi hemen ara ve snapchattan kayıta başla çünkü snapchattan telefonu alsalar bile silemezler." dendi bana bende gidip bilgisayarımdan cihazlardan çıkış sağladım. Bence bu yapılabilir, buna soğukkanlılık denir.

IC Hapis yediğiniz için sinirden haraket etmeyin, IC sinirinizi OOC'ye yansıtmayın. Siz ve sizin gibiler yüzünden (Kin ve Mix) Türkiye'de illegal rol yapamıyoruz, yapmak istemiyoruz. Hatalı olduğumu düşünmüyorum, hatalıysam da kusura bakmayın, cezamı çekerim.
« Son Düzenleme: 05.05.2021 22:43 Alakia »

#2 - 05.05.2021 22:39
İhbarı attığını onaylıyorum, gerekli yetkililere ulaştırabilirim.

#3 - 06.05.2021 00:12
Merhaba, yazdıklarına cevap yazacağım ve şikayete daha fazla yanıt yollamayacağım.
Sokağın OG'si olan ve aynı zamanda R20 olan Zehir karakterine hakaretler savurdunuz.
Ardından karakteriniz doğal olarak dayak yedi ve polisi aradınız, polisi aradığınız için karakterlerimizin siniri daha da arttı, polislere yalan söyledik ve bizi serbest bırakmalarını sağladık, ardından sokakta durmaya devam ettin, sana saldıran bir sürü çete üyesini ve çete liderini elinde telefonla kayıt etmeye devam ettin. Karakterlerimizi sinirlendirmeyi ve bahsettiğiniz " OOC kini " söylemek için söylediğinizi kanıtlamayı başardınız.
Ardından Elvio ve Segundo karakterleri size saldıracaktı fakat elinizdeki telefon nedeniyle size karşı bir hamlede bulunmadılar, Zehir karakteri elinizden telefonu aldı, ardından ilk defa Fear-RP uygulayarak evin içine kaçtınız, Zehir karakterinin bana verdiği maymuncuk ile kapıyı kırdım, içeri daldık. İçeri daldığımızda zaten elinizde telefonla polisi arıyordunuz, bunun da ekran görüntüsü şikayet kanıtları kısmında mevcut. Karakterim sana saldırdı, telefonunun bizde olduğunu ve video çekemeyeceğini sanıyorduk lakin " Evde bilgisayar var, ev telefonu kullanıyorum. " gibisinden bir rolle bize karşılık verdin. O evin dekorasyonunu aylar önce ben düzenledim, içerisinde ne bilgisayar ne de bir telefon objesi bulunuyor, rolsel olarak böyle şeyleri alma rolü yaptıysanız bize ekran görüntülerini tarihiyle beraber bırakabilirsiniz, rolde kendi açınızdan olumluluk yaratmak için yoktan var ediyorsunuz(ev telefonu, bilgisayar). Rolü kendi lehinize çevirmek adına Retarted-RP yaparak rolümüzü baltalamayı başardınız.
Dünden beri yaklaşık kırk sekiz saattir sokaktaki çete üyelerini ve OG'leri tahrik ediyorsunuz.
« Son Düzenleme: 06.05.2021 00:48 Cross »

#4 - 06.05.2021 00:21
Evet dekorasyon olarak bilgisayar ve telefon bulunmamakta çünkü evi aldığımda beri dekorasyon sınırı aşıldığından dolayı dekorasyon alınamıyor, almaya kalktığımız zaman 350/200 gibi bir hata çıkıyor. Önceden almak istedim fakat bu hatayı almamdan dolayı alamamıştım, bunu zaten sende biliyorsun. Ayrıca kendi evimin önünde durmam sizi kışkırtıyorsa kusura bakmayın, laf atan sizsiniz ben değilim.
« Son Düzenleme: 06.05.2021 00:23 Alakia »

#5 - 17.05.2021 15:08
Merhabalar,
Lona karakteri ceza alacak, şikayet kapatıldı.

İyi forumlar.