Kısaca ne olduğunu anlamanız için özet geçiyorum. Peter ve Derek karakteri GYM'e gidiyor ve orada spor yapan kadınları izleme rolü yapıyorlar. Birliğimiz var, Vann Ness Ave Bastards. Chiko yani Peter karakteri ekran görüntüsü almak için ''/ssmod'' yapıyor. Bu sırada Derek Porter, yani benim karakterimin canı az ve kadınları izleme rolü yapıyorum. Chiko'nun ekranı /ssmod'dan ötürü karanlık olduğu için bir kaç kere miss click yapıyor ve her hangi bir rol vs. olmadan sistemsel yere düşüyorum. Üstümde silah var fakat belimde, rolde çıkartılmamış, emote vermemişim ki elime sistemsel olarak bile almamışım. Fakat sistemsel düşmemden ötürü belimdeki silah elime geliyor. Joseph karakteri bunu görüyor ve yanıma gelip ''güzel silah'' tarzında bir yazı yazıyor. NonRP olarak yere düştüğüm için herife ''bu herif kafayı kurtarmış, halis(halisünasyon) görüyor'' gibi roller yapıyoruz. Daha sonra yerde ağzımdaki kanı tükürüp ''Pete, kimyasalı azalt ahbap. Önünü göremiyorsun, durduk yere bana vurdun'' rolü yapıyorum. Bu sırada kişi polislere ihbar vermiş. Daha sonra polisler geliyor ki bize geldiklerini bile düşünmeden yavaşça oradan gidiyoruz. Polis bizi takip ediyor ve sağa çekmemizi söylüyor. Rolde silahı belimden hiç çıkarmadığım ya da her hangi bir emote olmadığından ötürü yere düşmediğim için polislerden kaçmıyoruz ve arabayı kenara çekiyoruz. Polis arkadaşlar önce arabalarla arkamızı ve önümüzü kapatıyor, daha sonra da hem NonRP hem de Mix içeren bir rolün devamında üstümüzü aramak istiyorlar. Bu noktada rolde hata olduğunu söylüyoruz, daha sonra sürekli rp kavramıyla role devam ediyoruz fakat çoktan arabayı sağa çekmişiz ve polisler hem önümüzü hem arkamızı kapatmış.
Kısacası rol yapılmadan sistemsel bayılıyorum yanlışlıkla kendi arkadaşım tarafından, elime silah geliyor bayılınca, kişi görüp vcpd arıyor ve bu sorunları yaşıyoruz.
Ortada her hangi bir emote ya da başka bir durum yok, ne benim silah çekmem ne de Peter karakterinin beni sistemsel düşürmesi. İkisinde de emote verilmemiş çünkü böyle bir rol olmadı.
Gerçekten suçlu olsak, ne ayağa kalktıktan sonra vcpd'nin gelip bizi yakalaması için GYM'de bekler, ne de bizi kovalarlarken sağa çekip motoru kapatırdık. Bunun yanı sıra hem ben, hem de Chiko support ekibindeyiz. GYM'in güvenli bölge olduğunu gayet iyi biliyoruz. Orada silah çekmez ya da illegal roller yapmayız.
Ölünce silahın ele gelmesi hatasından ötürü ağır bir şekilde hakkımızın yendiğini düşünüyor ve hem sicilimize işlenen suçun silinmesini, hem de polisler tarafından el konulan silahların iadesini talep ediyoruz.