Konu: Kilo Alma/Kilo verme.  (Okunma sayısı 95 defa)

#0 - 11.07.2021 01:55
Öncelikle merhaba, şuan bu AR&GE'yi mobilden açıyorum yazım hatalarım olabilir, yarın sabah düzenleme yapacağım.

Aklıma bir fikir geldi, ne kadar kötü beslenirsek (Uyuşturucu, sigara, içki ya da sosisli v.s.) sporda yapmamız gerekir. Sağlığımıza dikkat etmezsek kilomuz artıp obez olabilir ya da hastalanabiliriz. Yani, bu olay sistemsele dökülebilir, bir kişiye /incele attığımızda sağlık dudumunu görebiliriz kilomuzda yediğimiz şeylere göre değişiklik gösterebilir. Tamam bunu rolsel olarak kendimizde yapabiliriz ama kimse kendi ayağına sıkmak istemez bunun yerine eğer olabiliyorsa sistemsele dökülebilir.

Sizde fikirlerinizi aşağıda belirtebilirsiniz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 11.07.2021 12:53
Beslenme için önce sağlıklı yemekler yiyebileceğimiz mekanlar olması lazım. Veya bunların sisteme eklenmesi. Spor yapma zorunluluğu da GYM sayısının arttırılmasını gerektirir. Bu doğrultuda oyunculara ruhsatlı GYM açma izni verilebilir. Mekan çeşitliliği artar. Fakat oyunu Second Life'a çevirmeye gerek var mı orası tartışılır. Bana göre bu gibi gerçekçilik sistemlerine gerek yok. Kilolu veya aşırı zayıf bir karakter oynamak isteyenler gayet de oynuyor, bu gibi hassasiyetlere dikkat ediyor. Ben aşırı sigara içen 35 yaşında bir karakteri canlandırdığım için fazla koştuğumda tıkanma ve öksürme rolü yapıyorum mesela.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 11.07.2021 15:39
Öncelikle merhaba, şuan bu AR&GE'yi mobilden açıyorum yazım hatalarım olabilir, yarın sabah düzenleme yapacağım.

Aklıma bir fikir geldi, ne kadar kötü beslenirsek (Uyuşturucu, sigara, içki ya da sosisli v.s.) sporda yapmamız gerekir. Sağlığımıza dikkat etmezsek kilomuz artıp obez olabilir ya da hastalanabiliriz. Yani, bu olay sistemsele dökülebilir, bir kişiye /incele attığımızda sağlık dudumunu görebiliriz kilomuzda yediğimiz şeylere göre değişiklik gösterebilir. Tamam bunu rolsel olarak kendimizde yapabiliriz ama kimse kendi ayağına sıkmak istemez bunun yerine eğer olabiliyorsa sistemsele dökülebilir.

Sizde fikirlerinizi aşağıda belirtebilirsiniz.
Her şeyi sisteme dökmenin, ona uygun davranmanın uygun olmadığını düşünüyorum. Söylediğiniz gibi bunun rolünü gerçekleştirebilirsiniz fakat "kimse kendi ayağına sıkmak istemez" tarzı bir ifade kullanmışsınız, bunu da doğru bulmuyorum. Karakterinizi tasarlarken rol planlamasını ve gidişatını belirlersiniz, ona uygun davranırsınız. Sırf sisteme göre bir role zorlanmasının hatalı olduğunu düşünüyorum, karakteri yöneten kişi karakteri oluştururken bunun bilincinde açıyor, teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 16.07.2021 14:21
Her insanın vücut tipi farklıdır kimisi çok yer kilo almaz, kimisi az yer kilo alır ama bunu tek bir çizgide sisteme döküp insanları spor yapmaya, yemek yemeye zorlamak belirli bir zaman sonra sıkıcılaşabilir, öneriniz için teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok