Konu: Pakrad_Kasparov Car-Jack, Güvenli bölge ihlali, Powergame [28.03.2021]  (Okunma sayısı 1185 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.03.2021 19:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Pakrad_Kasparov @bakhtiyar

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28.03.2021 19:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Car-Jack, Güvenli bölge ihlali, Powergame

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Truckerimi bitirdim, paramı alınca yeni araca geçmek istedim, fakat Pakrad adlı şahıs, ben yolda iken bana çarptı, bana çarpınca köprüden aşşağı uştu ve, Trucker bölgesinde beni gasp etmeye çalıştı, 5.000$ istedi. Parayı vermeyecektim tamir 100$ iken benden bunun kat kat fazlasını istedi, Arakdaşın kas gücü 1 iken, benim kas gücüm ve dayanıklılığım ondan kat kat fazla iken
Spoiler: GösterGizle
beni /dene bile vermeden, KASPAROV olduğu için kolumdan tutuyor, Powergame'e girer, beni tutamadığı için ben araca biniyorum, fakat şahıs bana Car-Jack atıyor ve güvenli bölgede Gasp etmeye çalışıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Sırf Kasparov olduğu için, her istediğini yapamaz. Şahıs o kafada ama cezalandırılmasını istiyorum.  :vice:

#1 - 28.03.2021 20:44
Aracıma çarpan sensin, aşağıda bunun ekran görüntüleri var. Car Jack için savunma orada, ben çarpmıyorum çarpan sensin.
https://cdn.discordapp.com/attachments/820264291772006440/825764657679040552/sa-mp-024.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/820264291772006440/825764868333240403/sa-mp-025.png

Sen aracıma çarpınca bende peşine düşüyorum.

Gasp konusuna değinelim, orada üzerinde 5000 almadık. Vereceksin dedik ve kendi rızan ile almayı denedik, role uymayıp kaçtın gittin. Rolün devamında ise güvenli bölgeden çıkınca gasp rolü olur. Yani üzerinden bir para vb. alınmadı, gasp yok.

Powergame konusunda ise /dene komutu sunucuya ekleneli 2-3 ay oluyor. O komuttan önce adamlar nasıl yapıyordu? /zartek ile mi? Saçma sapan bir kafaya girmişsiniz. 38 yaşında bir karakter 17 yaşındaki çocuğu tutamayacak mı? Kas gücün isterse 1000 olsun, beni alakadar eden bir durum değil.

#2 - 28.03.2021 20:57
Ekleneli 4 ay oldu diyorsun, yeni sisteme göre oyanayacaksın eski sisteme göre oynamayacaksın bu oyunu, ayrıca önemli olan işlev istersen 50-60 yaşında ol, senden kaslıyım aracıma çarpanda sensin. Üstelik, o köprüden düşünce neden yaralı rolü yapmıyorsun? Hastaneye gitmen gerek o yükseklikten düşünce, ama sen benden önce varmış oluyorsun oraya.

#3 - 28.03.2021 21:16
Bug ile beni aşağıya attın. Neyin rolünü yapacağım? Normal şartlarda oradan düşen birisi ölür, araç ile yüzde yüz ölür.

Sonuçlanmasını bekleyelim bakalım.

#4 - 28.03.2021 22:39
Bana kendin vurup düştün, Sampaddon var bug yapamam.

#5 - 21.04.2021 21:10
Öncelikle, sunucuyu açtığımız günden bu yana illegal-legal/sivil arasındaki dengeyi iyi bir şekilde kurduk ve şuan Vice şehrinde neredeyse tüm legal/partici karakterlerin, yeterli fear mantığını gerçekleştirdiği sürece dokunulmazlıkları mevcut. Çünkü hiçbir illegal birliğin bir oyuncuyu/legali darlamasını ve oyun zevkini yok edip bozmasını istemiyoruz. Geçmişte edindiğimiz legal ve illegal tecrübelerle böyle bir takım kurallar ve işleyiş gerçekleştirdik.

Ancak, bir şehrin büyük mafya babası olan karakterleri de(Kasparov, Valachi vb) şehrin birçok yerinde tanınabilir, korkulabilir ve ona göre rol yapılması gerekir. Örneğin Türkiye'de herkesin Alaattin Çakıcı'yı tanıması veya ABD'de bir zamanlar Gotti deyince herkesin iki kere ceketini iliklemesi gibi. (Kasparov'u Gotti yapmıyoruz, yanlış anlaşılmasın... örnek)

Karakteriniz bunu bilmiyor bile olsa, etrafında 3-4 takım elbiseli mafya kılıklı, silahlı adamları olan birisinden korkmak zorunda ve ondan takışmaktan kaçınmalı. Olaylar süre gelirken de, güvenli bölge olan limana gidip korku rolü yapmamaya devam ederek buradaki fear RP kuralını kısmen ihlal etmişsiniz. Sizden 5000 istenmiş, agresif bir rol söz konusu ancak silahlı yaralama, direkt olarak illegal rol veya zorlama yok. Ayrıca 4-5 kişi sizi çevirdiğinde aracınız kilitli değilse indirebilir, bunda da bir sorun yok. Burada Kasparov tarafının daha dikkatli olması ve buradaki rolü bırakarak kişiyi izleyerek rolüne devam etmesi biraz daha mantıklı olurdu. (Anlık limanda müdahale yerine) yine de iki tarafın da saydığım şekilde hataları mevcut. Eğer sivilseniz veya IC olarak çok güçlü bir karakter değilseniz (sivil olmanıza rağmen, bir zamanların Mariko karakteri vs. gibi) karşınızdaki insanın gücünü hesap ederek hareket etmelisiniz. Güvenli bölge gibi kurallarımız var ancak bunlar legal karakterlerin rahatça rol yapabilmesi için. İllegal karakterlere karşı güvenli bölgeye sığınma vb. gibi durumlar için değil.

Şikayetin içinde "Sırf Kasparov olduğu için, her istediğini yapamaz. " gibi bir söylemle bitirmişsiniz. Geçmişte ben de birçok defa oyuncu olarak birlik yönettim ve ne yazık ki bu şekilde sivil oyuncularla karşı karşıya geldim. Size birçok hak tanınıyor, ancak sizin de karşınızdaki sırf Kasparov diye bazı şeyleri iki kere düşünüp R yapmanız gerekir. Evet, her istediğini yapamaz. Ama siz de güvenli bölge diye her istediğinize kafa tutamazsınız. Geçmişte bu sunucuda birçok defa güvenli bölgelerde adam dahi vuruldu. (charles attardi memories)

Haliyle şikayetteki yapılan işlemi geri alıyorum, uzun uzadıya emsal olması açısından da açıklama getirdim. İki tarafın da bunları dikkate alarak davranmasını rica ediyorum. İlerleyen vakalarda yine benzer şekilde sivillerle çok dalaşmamalı ve bu şikayetten de feyz alarak "biz kasparov'uz herkesi her yerde vururuz" gibi bir düşünceye girerseniz bu defa ceza alabilirsiniz.

İyi eğlenceler.