Konu: |ŞİKAYET| DM + RETARDED RP + OOC SAYGISIZLIK + ROLDE /Q + VE DİĞERLERİ...  (Okunma sayısı 225 defa)

#0 - 16.04.2021 03:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Carlita_Ernesto  @Muhammedculha2434

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Alberto_Rasguedo  @enesozcanv   +  Fernuando_Arturito  @KuvetciHalil00  +  Raguel_Salvador  @EazyG   +  Wolfgang_Diazborn  @Automatic  +   Samir_Bajraktari  @Elzem  +  Flint_Gardner @ProfosorV

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SSDE MEVCUT.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: 6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.
Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık

19.06.2020 GÜNCELLEME NOTU: 19.06.2020 tarihinde yapılan topluluk kuralları güncellemesi itibariyle Vice Roleplay içerisinde yapılacak bütün taciz/tecavüz & pedofili rolleri yasaklandı. İlgili maddeye ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

CEZASI: Kalıcı veya süreli olarak yasaklanma, hapis cezası.

3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Retarded RP + OOC SAYGISIZLIK + FEAR RP

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Oyuncu'nun benimle IC olarak herhangi bir problemi ve münakaşası olmadığı halde, /telefon ile arayıp çağrılmamın ardından, sebepsiz ve alakasız şekilde oyuncu'da bulunan silah ile saldırıya uğruyorum. Sürekli roleplay kuralını bozmamak adına devam ettim ancak rapor da attım. O anda raporum görülmedi ve o anın telaşı ve gerginliği ile /soru sorarak gerginliğimi azaltmak adına bu olay hakkında bilgi almak istedim. Oyuncu eski birlik üyesi ve 24 saati tamamlamış bulunmakta, bu 24 saat içerisinde birlik içinde hiçbir illegal role dahil olmadı. Sebebini bilmiyorum ancak kafama 3 el ateş ettiğini belirtip "CK izni istiyorum." yazarak izin istemesi de ayrı bir trajikomikliktir. Kısacası ortada bir sebep yok, eline aldığı silah ile tamamen zevk amaçlı beni öldürmeye geliyor, yetmiyorcasına Discord'a gelip "ne oldu Enes? - (argo içerikli ağır sözler)" gibi saçma sapan psikolojik baskılarda bulunuyor, yetmediği gibi /pm üzerinden de dalga geçmeye devam ediyor.(ss'de görülmektedir)

Tüm bu olayların ardından hastane rolü yapıp tekrar kendi mülküme geliyorum ve bana yardıma gelen arkadaşlarımla içeride dururken, kilitlemiş olduğum kapıyı arkadaşımın /pm olarak atmasının ardından(o anki durumda her ne olduysa /pm atamadığını belirtti) tekrar açar açmaz bir anda içeri girip, emote kullanmadan arkadaşlarıma saldırıyor ve 8 saatlik RK kuralını da ihlal etmiş bulunuyor. Bu da yetmezmişçesine öldüremeyince /q atıyor. Bu CK'yı kabul etmiyorum, çünkü IC olarak bir problem yaşanmadı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:  https://cdn.discordapp.com/attachments/820959222798745651/832398292234534922/sa-mp-172.png  + https://cdn.discordapp.com/attachments/820959222798745651/832394464961101884/sa-mp-422.png + https://cdn.discordapp.com/attachments/820959222798745651/832394339530440724/sa-mp-424.png + https://cdn.discordapp.com/attachments/820959222798745651/832394404449746967/sa-mp-423.png + https://cdn.discordapp.com/attachments/820959222798745651/832394518338863134/sa-mp-421.png + https://cdn.discordapp.com/attachments/820959222798745651/832401883180171264/sa-mp-426.png+ https://cdn.discordapp.com/attachments/820959222798745651/832394575485468682/sa-mp-425.png + https://cdn.discordapp.com/attachments/820959222798745651/832397586391367730/sa-mp-041.png

Ek açıklamalar(varsa): Tüm olay kanıtlarda belirttiğim gibidir, telefon konuşmalarını böyle bir olayı beklemediğimden SS olarak alamadım ancak yeterli bilginin bu SS'lerden sağlanabileceğini düşünüyorum.

Gerekiyorsa ve kontrol edilirse telefon konuşmasında, aklımda kaldığı kadarıyla şöyle oldu;
Beni mülkümün önüne çağırdı ve bir olayın olduğunu söyledi, acele etmem gerektiğinden bahsetti. Gittiğim anda gereksiz ve egoist bir rol ile direkt ateş açmaya başladı.

« Son Düzenleme: 16.04.2021 03:12 enesozcanv »

BiA

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında OyundaydıSelf Control Güncellemesinde Oyundaydı
#1 - 16.04.2021 03:14
Merhabalar, ben BiA...

Öncelikle, şikayeti tamami ile doğruluyorum. Aracı tamir ettirip East Los Santos bölgesinden LOS FLORES tarafından  gezinirken Patronumuz "Alberto_Rasguedo"'nun yaralı durumda olduğunu gördük. Olaya hemen el attık .

Öncelikle.

1-Kişi /do CK izni? ((-)) Verilmiş ve izin istenmeden CK etme emote'u verilmiş. Böyle bir şey olamaz. ((İC DÜŞMANLIK BULUNMAMAKTA KİŞİ ESKİDEN BİRLİĞİMİZDEYDİ))
2-Rolde durduk yere /q atmıştır.
3-Amaçsız rol yapmıştır = Retarded RP
4- PM'den yakışık almaz, üslubsuz cümleler kullanmıştır. = OOC SAYGISIZLIK
5- Rolde PM ile bölmüştür = RPFBL
6- Saçma rol yapmıştır = NON RP
7= Onay almadan CK etmeye çalışmıştır. Ve bu kurallara aykırıdır. Ne olursa olsun, İC düşmanlık bulunmamakta ve CK için izin istenmesi gerekmektedir.
8-Ve kişi emotesuz bir şekilde bize sıkmıştır.

BiA

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında OyundaydıSelf Control Güncellemesinde Oyundaydı
#2 - 16.04.2021 03:17
Ve de kişi 8 saat kuralını hiç etmiştir.

#3 - 16.04.2021 12:58
Karakterim CK oldu, gereken yapıldı şikayet sonlandırılabilir.

#4 - 16.04.2021 14:43
Konuyla bir ilgim yok ama sunucu da böyle tipler görmek üzüyor, ic yazdıklarını görünce bile banlanması gereken bir hesap. İyi forumlar.

#5 - 16.04.2021 15:40
Merhaba bende olayda vardım kendi aramızda işyerindeydik sahura  yetişmem gerektiği için IC chati biraz kötü kullandım, daha sonra arkadaşlara durumu anlattım sağ olsunlar anlayışla karşıladılar,  o yazıları Rolde q olayından 20 saniye önce yazmıştım o sırada Carlita denen arkadaş gelip ateş edip oyundan çıkmış.  Şahitliğimi onaylıyorum.
« Son Düzenleme: 16.04.2021 15:41 Automatic »

#6 - 16.04.2021 16:32
Merhaba,

Kişinin karakteri direkt olarak yasaklandığı için şikayet düştü.