Konu: [01.04.2021 - Larry_Desmond Jamal_Freedich ]Nezaket, NON, Fizik Umut_K1 bumble  (Okunma sayısı 348 defa)

#0 - 01.04.2021 04:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Larry_Desmond @Umut_K1  Jamal_Freedich @bumble

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Alexia Cruse

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.04.2021 02:11

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

4-) SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.
      Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.
     Karavandan ateş etmek — karavan sistemini bu yönde suistimal etmek yasaktır. Karavandan kesinlikle ateş edilemez.
     Q-E ile reload yapmak — Silahınızın mermisini (q-e) tuşlarına basarak yenilemeniz yasaklanmıştır. Ufak bir emote dahilinde yapabilirsiniz.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

37- ) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.
CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Bir arkadaş ile kaza yaptıktan sonra güzel bir rol içerisindeyken videoda ki iki arkadaş aracımı çalmak için yanaşıyorlar. Bunu hoş bir rol şeklinde kabullenerek ben de rol pası ile cevap veriyorum, fakat bu kadar basite indirgeyip low rp yapacakları aklıma gelmiyor. Aracımı çaldıktan sonra şahsı takip ediyorum fakat yaptığı olaylar videoda olduğu gibidir. Kişiyi kovalarken ESC bugu şüphesinden pm yardımı ile konuşuyorum. Yapıp yapmadığından emin değilim fakat yapsa bile neden söylesinki. Arkadaşla iletişim kurmama rağmen beni tersliyor ve kanıtın varsa şikayet aç şeklinde konuşuyor bunun akabinde ben de kişiye şikayet açıyorum. Bu söylediklerim (Jamal_Freedich) için geçerlidir.
2. bir mevzuda ise Larry_Desmond'un low rp yaptıktan sonra pm'den kişiye bu olayları sorduktan sonra o benim arkadaşım, beni neden suçluyorsun, arabayı bizden başkası çaldı diye yalan söylüyor fakat videoda kendisi yan koltukta beliriyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Bu bir rol oyunu kazanmakta var kaybetmekte bu kadar hırsla oynayıp gözünüzü köreltmeye gerek yok. Oyun içinde bunu çözebilirdik fakat kişiler sorun çözmeyi değil sorun yaratmayı seven yani zoru değil kolayı seven arkadaşlarmış. Eğer ki cidden kaliteli bir rol yapsaydınız bu duruma hiç gelmezdik ve rolde bulunan kişilerde bir hayli zevk alırdı. Lütfen düzgünce oynayalım.

#1 - 01.04.2021 05:12
Şahitliğimi onaylıyorum bunlarda benim kanıtım car surfing'e dair.
[/b]

#2 - 02.04.2021 00:35
Selam, iyi forumlar dilerim.

Hakkımda açılan şikayet için kısa bir savunma yapacağım.(?)

Larry karakterine atılan suç kanıtlanmış bir suç değildir. PM'den ortak nezaketi bozmayacak bir şekilde konuştuk, hatta PM konuşmalarımızda sakin bir şekilde olayı sonlandırıyoruz, birbirimize "iyi roller" gibi söylemlerde bulunuyoruz.
Şimdi, bir Roleplay sunucusunda ortak bir şekilde rol yapıyoruz, herkes kendi rollerini şekillendiriyor ve herkes kendi giriştiği rollerden sorumlu. PM yolu ile Jamal karakterinin yapmış olduğu bir eylemi bana yıkmaya çalışıyorsun, ben de haklı olarak suçumu kabul etmiyorum.  Sonuç olarak arabayı ben sürmüyorum ve yan koltukda oturuyorum. Evet, böyle bir role giriştik ve hata yaptığımı düşünmüyorum.

Farklı bir karakterin yaptığı eylemi sonuç olarak benim üzerime yıkamazsın, suçlayamazsın.

OOC yalan konuşma iddası hakkında;

Benim ile OOC nezaketi bozmayacak bir şekilde PM yolu ile konuştun, bunun için teşekkür ederim. PM konuşmalarımızın dakika ve saniyesini SS olarak atıyorum.

EK1;

Görüldüğü üzere, saat 02:33:14 gibi seninle PM yolu ile konuşuyoruz ve PM'den bu durumu belirtiyorum. Biz senin aracını Ocean Motel'in otoparkına bıraktık, araçtan iner inmezfarklı bir zenci karakter yanımıza geldi ve senin aracına binip, bölgeden uzaklaştı. Bunun için elimde SS'li bir kanıt bulunmuyor fakat attığınız video kayıtından bunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.

EK2;
Spoiler: GösterGizle

Alexia Cruse tarafından çekilmiş bu video kayıtında saat 02:22'i gösteriyor. Biz senin aracını 02:22 gibi OCEAN OTOPARKINA bıraktık ve yolumuza devam ettik. EK1'de daha detaylı bir şekilde savunmasını yaptım.
Bu süre zarfında yolumuza devam ettik, zaten video kayıtında Jamal'ın da senin aracında olmadığı net bir şekilde gözüküyor.

Kısacası; OOC yalan konuşma gibi bir durum ortada değil. OOC yalan konuşmadım, bunun için gerekli savunmamı da yaptım. 

Daha fazla savunma yapmayacağım. Karşı taraf savunmama yorum yaptığı zaman, savunmam devam edecektir. İyi geceler, iyi forumlar dilerim.

#3 - 02.04.2021 12:24
Selam, iyi forumlar dilerim.

Hakkımda açılan şikayet için kısa bir savunma yapacağım.(?)

Larry karakterine atılan suç kanıtlanmış bir suç değildir. PM'den ortak nezaketi bozmayacak bir şekilde konuştuk, hatta PM konuşmalarımızda sakin bir şekilde olayı sonlandırıyoruz, birbirimize "iyi roller" gibi söylemlerde bulunuyoruz.
Şimdi, bir Roleplay sunucusunda ortak bir şekilde rol yapıyoruz, herkes kendi rollerini şekillendiriyor ve herkes kendi giriştiği rollerden sorumlu. PM yolu ile Jamal karakterinin yapmış olduğu bir eylemi bana yıkmaya çalışıyorsun, ben de haklı olarak suçumu kabul etmiyorum.  Sonuç olarak arabayı ben sürmüyorum ve yan koltukda oturuyorum. Evet, böyle bir role giriştik ve hata yaptığımı düşünmüyorum.

Farklı bir karakterin yaptığı eylemi sonuç olarak benim üzerime yıkamazsın, suçlayamazsın.

OOC yalan konuşma iddası hakkında;

Benim ile OOC nezaketi bozmayacak bir şekilde PM yolu ile konuştun, bunun için teşekkür ederim. PM konuşmalarımızın dakika ve saniyesini SS olarak atıyorum.

EK1;

Görüldüğü üzere, saat 02:33:14 gibi seninle PM yolu ile konuşuyoruz ve PM'den bu durumu belirtiyorum. Biz senin aracını Ocean Motel'in otoparkına bıraktık, araçtan iner inmezfarklı bir zenci karakter yanımıza geldi ve senin aracına binip, bölgeden uzaklaştı. Bunun için elimde SS'li bir kanıt bulunmuyor fakat attığınız video kayıtından bunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.

EK2;
Spoiler: GösterGizle

Alexia Cruse tarafından çekilmiş bu video kayıtında saat 02:22'i gösteriyor. Biz senin aracını 02:22 gibi OCEAN OTOPARKINA bıraktık ve yolumuza devam ettik. EK1'de daha detaylı bir şekilde savunmasını yaptım.
Bu süre zarfında yolumuza devam ettik, zaten video kayıtında Jamal'ın da senin aracında olmadığı net bir şekilde gözüküyor.

Kısacası; OOC yalan konuşma gibi bir durum ortada değil. OOC yalan konuşmadım, bunun için gerekli savunmamı da yaptım. 

Daha fazla savunma yapmayacağım. Karşı taraf savunmama yorum yaptığı zaman, savunmam devam edecektir. İyi geceler, iyi forumlar dilerim.
Düzgün bir şekilde şikayetime yanıt verdiğiniz için teşekkürler. Nezaket çerçevesi içinde size bir şey söylemedim sadece low rp yaptığınız tarafındayım bu yüzden nezaket kuralı bakımından kendinizi savunmanıza gerek yok, zaten bu durumda suçsuzsunuz. Fakat sizden ricam lütfen illegal rol yaparken bir şeylerin hızlı gerçekleşmesi için low rp ye girmemeniz. İllegal oynarken güzel bir kazancın ya da eğlencenin yanında yakalanmanız durumunda ağır cezalar alacağınızı biliyorum. Bunun için olayların hızlı gerçekleşmesini istiyorsunuz (benim düşüncem). Rol paslandığı halde takla attıktan sonra devam etmeniz benim fikrimce kabalıktır. Madem arabayı başkası çaldı neden yan koltuktasınız yoksa kaçırıldınız mı? Peki kaçırıldıysanız işi yaptığınız adam mı sizi kaçırdı şeklinde sorular olacaktır.. Fakat bu şekilde devam edersek bu konu sonsuza kadar devam edebilir diye düşünüyorum. Kararımca herkesin iyi bir rol yapması dileğiyle gerekli sonuçları adminler tarafından beklenmesi olacağından tekrardan teşekkür ediyorum. İyi roller.

#4 - 11.04.2021 13:34
Merhaba,

Larry hesabının forumu yasaklandığı için şikayet sadece Jamal üzerinden değerlendirildi. Jamal karakteri Car Surfing yaptığı için ceza alacak.