Konu: [30.03.2021] George Loris - Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 191 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.03.2021 21:34

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:George Loris @ErenDayi

Olaya dahil olan şahit karakter adı:-

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:30.03.2021 - 00:10

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
22-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

Gasp: (inaktif) Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 5 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 1 saat oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.

Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Kişi taksime binip, Ocean Docks'a  gitmek istediğini söyledi.Kişiyi oraya götürürken "Yolu niye uzattın?, Yanlış yer" tarzı cümleler kurdu.Kişiye buranın doğru yer olduğunu ilettim.Kişi beni kandırmaya çalışıp, bunu bahane olarak kullandı ve para vermem dedi.Küfür edip enayi tarzı cümleler kurdu.Ayrıyetten kişi her gördüğü yerde küfürlü bir şekilde enayi diye bağırıyor.Yoldan geçiyorum, "Geldi *** enayisi" tarzı cümleler kurup, beni kışkırtmaya çalışıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):O olayda karakter seviyem 2 olabilir.Şuanda 3, birşey değişmiyor zaten de yine de belirteyim dedim.Kişinin gerekli cezayı almasını istiyorum.Normalde şikayet oluşturmayacaktım fakat kişi beni her gördüğünde enayi deyip küfür ediyor.Gerekli cezayı alsın lütfen.İyi forumlar.

#1 - 30.03.2021 21:51
Bunun dolandırıcılıkla alakası yok, taksici yolu uzatıyor. Ocean'a gitmek istediğimi söyledim fakat Trucker'a bıraktı ve bende taksi parasını ödemeden ayrıldım. Bunun dolandırıcılıkla uzaktan yakından alakası yoktur. İyi roller.

#2 - 30.03.2021 22:43
Bunun dolandırıcılıkla alakası yok, taksici yolu uzatıyor. Ocean'a gitmek istediğimi söyledim fakat Trucker'a bıraktı ve bende taksi parasını ödemeden ayrıldım. Bunun dolandırıcılıkla uzaktan yakından alakası yoktur. İyi roller.
Ocean ne demek? Bana o zaman diyeceksin ki, "Ocean Docks", "Ocean Bar" bende ona göre gideceğim.Bana yolu uzatma diyeceğine veya küfür edeceğine Ocean Docks değil de Ocean Bar'a gitmek istediğini söyleyebilirdin.Eğer zaten konu bu olsa derdin, sen işi bedavaya getirmeye çalışıyorsun.O zaman da ve her gördüğünde bana enayi diyorsun.Seni oraya bırakmamdan şikayet etmedin, bağıra bağıra küfür edip enayi derken gayet mutlu gözüküyordun.
Senin amacın beni teredütte bırakıp bedavaya getirmekti, amacına ulaştın.Ben gereğinin yapılmasını istiyorum, kişinin yaptığı ihlal gayet net ortada.Yetkili kararı bekliyorum, iyi forumlar.

#3 - 31.03.2021 17:17
Şikayete eklediğiniz kanıtlar görüntülenemiyor, tekrar ekleyin lütfen @Mogadischu

#4 - 31.03.2021 19:20

#5 - 02.04.2021 23:39
Merhaba, incelendi.

Ortada dolandırıcılık savunma tarafının söylediği gibi yok fakat Meslek Çalışanlarına karşı ihlal durumu söz konusu. @ErenDayi  bu sebepten dolayı ceza alacak. Şikayet kapatılmıştır.

K&A