Konu: [26.03.2021 - Miya_Suzuki]Fear RP-Refuse RP-Agresif RP  (Okunma sayısı 319 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.03.2021 17:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Miya_Suzuki @barometri

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Eowyn_Eich

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26.03.2021 17:18

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1) LEGAL / İLLEGAL BİRLİK KURALLARI
1.1) GENEL KURALLAR (Legal ve İllegal)
Yeni bir oluşum kurabilmek için, sunucuya adapte olmanız açısından, minimum beş (5) seviye olmanız gerek. Beş ve üstü seviyeye sahip eski bir karakteriniz varsa, birlik oluşturabilirsiniz.
Yeni açılan oluşumlar, tanıtımları onaylandıktan itibaren 10 gün boyunca agresif rollere dahil olamaz, kendilerine de agresif rol yapılamaz. (İki birlik lideri anlaşırsa kural geçersiz sayılır)
Tanıtıma atacağınız ekran görüntülerinde, başka bir birlik hakkında aşağılayıcı/hakaret içeren/tahrik edici konuşmalara izin verilmeyecektir. Bu kuralın ihlal edilmesi durumunda, iletinin sol altındaki "moderatöre rapor et" tuşuna basabilirsiniz.
Bölge onaylı/onaylı birlik liderleri dışında, hiçbir birlik üyesi alt karakterini kendi birliğine sokamaz.
Tanınmış mafya veya çetelerin rolleri yapılamaz. (örnek: The Demeo Crime Family, Carleone Crime Family, Mara Salvatrucha ..vb)
ABD'de rol yaptığımız için Vice Şehri bizim kurguladığımız bir şehir olsa da kurulabilecek askeri tim ve terör örgütü rolleri mantık çerçevesinde yapılmalıdır. İslami, aşırı ardikal ve dinci örgüt rolleri yasaktır. Bunun dışında terör örgütü veya askeri tim konseptinde yapacağınız birlikler için öncesinde FM ekibine ulaşarak konsept hakkında bilgi veriniz.
Birliğinizdeki herhangi bir üyenin yaptığı ihlalden, birlik lideri de sorumlu tutulabilir. Bu yüzden birlik liderlerinin birlik üyelerini bilgilendirmesi ve üye seçimlerinde dikkatli olması gerekir. Her birlik lideri, kendi oluşumunun adminidir.
Birlikler, liderler bir sorun yaşıyorsa çözüme ulaşamıyorsa FM Ekibiyle iletişime geçerek sorunlarını özel olarak anlatabilirler.
İzin verilen roller haricinde (FM Ekibinin üst yönetimiyle iletişime geçerek senaryo/kurgunuzu anlatmalısınız) sorun yaşayan iki illegal birlik üyesi/düşman POLİSE SIĞINMA kuralını ihlal edemez. Yani illegal sorunlarınızı PD yardımıyla çözemezsiniz.
Hiçbir birlik liderine karşı utandırıcı, küçük düşürecek rol yapılamaz. (Yüzüne tükürmek, üzerine idrar boşaltmak, "ben şöyleyim, böyleyim" diye kendini aşağılatıcı şekilde zorla bağırmasını sağlamak ve tasma takmak gibi bir çok rol engeli vardır.)
Düşman birliği tarafından öldürülen ve CK attırılan karakter, NC sonrası, 48 saat boyunca savaşlara katılamaz, intikam rolü yapamaz.
Karakterler kendilerini IC bir şekilde Valachi üyesi, akrabası olduğunu söyleyebilir/dolandırabilir. (OOC bir şekilde Valachi adıyla dolandırmak yasaktır.)
Legal bir karakter veya sivil karakter canlandırıyorsanız, yerine göre illegal birliklere karşı Fear-RP yapmalısın ve güçlü bir birliğe karşı korkusuzca/arkanı sağlama almadan laf atma/sataşma/polise ihbar etme rollerine girmemelisin. Aksi halde karakterine karşı birliğin bazı hakları olabilir ve CK'ya kadar gidebilir.
İllegal rol uygulanan bir kişiye, zorbalık yöntemi ile kendisine hakaret ettirmek yasaklanmıştır. (Örn: "Ben ib*eyim diye bağır!)

Refuse RP

Agresif RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: SS'lerde de göreceğiniz üzere kişi 10 gün illegal yasağı olduğu halde onaylı hood bölgesinde agresif bir role giriyor. Kişiyi düzgün bir dille, sohbet ederek uyarıyorum ama kendisi agresif bir şekilde rol yapıp gidiyor. Sonrasında kendisini Binco'da yakalıyoruz, bisikletinden anlıyorum, rolde ablamı da içeri göndertiyorum. Tarif ettiğim kişi olunca da bekliyoruz. Çıkınca da kendisini rolle tutup çekiyorum fakat "/do"dan durumu belirtiyor. Zaten sistemsel olarak dövmek değil amacım ama bu yaptığı rollerden sonra böyle "10 gün illegal yasağım var btw" yazıp güle güle kaçması, rolden uzaklaşmasını anlayamadım. Ayrıyetten OOC bölmemiz için de izin verdi ama kendisi role uymayınca tekrar yazdım, kendi bilir. Uymadı role ve şikayet açıyorum şu an. Kişiye gereğinin yapılmasını istiyorum, teşekkürler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 27.03.2021 18:50 Shtaloj@ »

#1 - 26.03.2021 17:55
Savunmamı birazdan yapacağım.  ;)

#2 - 26.03.2021 19:23
Öncelikle selamlar, iyi forumlar.

Birinci SS'de bisikletle merdivene tırmanmıyorum sadece yaklaşıp duruyorum.
Birinci SS'den sonra Binco'a giriyorum ve bir işim olduğu için AFK atıyorum işim bittikten sonra Binco'dan dışarı çıktığım zaman  biran da brawl rolüne girmelik bir emote geliyor ve ben de arkadaşa belirtiyorum. Sonrasında zaten OOC izin alıyor ben de izin veriyorum ama arkadaş PM yerine /b'den klavyeye yumruk atıp yazmayı tercih ediyor, neyse. Sonrasında role uymak istiyorum falan ama bir yandan /b bölüp yazdıklarına mı bakayım? Yoksa rolü mü izleyeyim? Derken ikisini aynı anda yaptım, role devam ettim. Diğer bir konu Fear RP'ye gelirsek... Daha önceden Buffalo MC'ye bir rolde yardım etmiştim. Bundan dolayı Fear RP yapma gereksinimi duymadım.
Gerekli SS'ler; https://hizliresim.com/MRXhIy  https://hizliresim.com/njJcg3

#3 - 26.03.2021 23:45
Merdivenlere çıkıp çıkıp düştün, öyle uyardım. Merdivenlerin başına geçtim, sana baktım. Uzattığın için de izin vermiyorum dedim. Yani orda direttiğin belli. Binco'da AFK mısın, ne yapıyorsun pek ilgilendirmiyor. Zaten AFK gözüksen belirtirdi OOC'den, aksesuar ayarlıyorsun sandık. Beş dakikaya falan da çıktın. Yazdığımız 5 cümle /b'den konuşma var, klavyeyi yumrukladı diyorsun. Rol dahil ona bile cevap vermedin. Anca ileri doğru yürüyüp durdun. Agresif role giriyorsun, işine gelmeyince de illegal yasağım var diyorsun. Böyle bir role girdikten sonra dokunulmazlığın falan kalmıyor senin. Brawl diyorsun bir kere bile sistemsel vurmadım, loglara bakılabilir. Saniyesine kadar ne olduğu yazıyor. İki kere şans faktörü kullanıp rol yaptım, /dene sonrası başarılı geldi. Ona da uymadın. Kaçtın, gittin. Yardım ettim deyip iki SS atıyorsun. Bu ne kadar umrumda? Taraflar ve dengeler çok değişiyor. Öyle gelip düzgün bir uyarıya karşılık böyle bir agresif cevap verirsen sonuçlarına katlanırsın. Kim olursa olsun. Çok yardım ettiysen doğru düzgün konuşmasını da bileceksin. Daha dünkü birlik değil burası. Fear RP kuralına sen orda uyacaksın. Bir yardımın var diye her istediğini gel yap o zaman. Bu şekilde mi düşüneceğiz? Çok yanlış düşünüp yanlış hareket ediyorsun. Fear RP yapmadın, Sürekli Role Play kuralına da uymayıp kaçtın, illegal yasağın olduğu halde agresif rol sergiledin. İzin istetip iki cümle konuştuk diye de takmışsın bir "Klavye kırar gibi." deyip duruyorsun.  Çünkü kendini ordan kurtarmaya çalışıyorsun. Samimi bir şekilde uyardık, uymadığın içinde şikayet açıldı zaten. Şikayet açma meraklısı değilim yoksa. Diyebileceğim başka bir şey yok. Kararı yetkililere bırakıyorum.
İyi forumlar, iyi roller dilerim. :vice:

Spoiler: GösterGizle
Öncelikle selamlar, iyi forumlar.

Birinci SS'de bisikletle merdivene tırmanmıyorum sadece yaklaşıp duruyorum.
Birinci SS'den sonra Binco'a giriyorum ve bir işim olduğu için AFK atıyorum işim bittikten sonra Binco'dan dışarı çıktığım zaman  biran da brawl rolüne girmelik bir emote geliyor ve ben de arkadaşa belirtiyorum. Sonrasında zaten OOC izin alıyor ben de izin veriyorum ama arkadaş PM yerine /b'den klavyeye yumruk atıp yazmayı tercih ediyor, neyse. Sonrasında role uymak istiyorum falan ama bir yandan /b bölüp yazdıklarına mı bakayım? Yoksa rolü mü izleyeyim? Derken ikisini aynı anda yaptım, role devam ettim. Diğer bir konu Fear RP'ye gelirsek... Daha önceden Buffalo MC'ye bir rolde yardım etmiştim. Bundan dolayı Fear RP yapma gereksinimi duymadım.
Gerekli SS'ler; https://hizliresim.com/MRXhIy  https://hizliresim.com/njJcg3
« Son Düzenleme: 27.03.2021 00:04 Shtaloj@ »

#4 - 27.03.2021 02:51
öncelikle bisikletle öyle bir şey yaptığıma dair net bir SS göremiyorum. Ayrıca işime gelip gelmeme durumu değil dostum, öyle bir yasağım var benlik bir şey değil. Ayrıca beş cümle falan değil gerçekten rolümü baltaladın ve çok fazla böldün. Bir yandan OOC bir yandan IC yazıyorsun kendi attığın SS'lerde var. Sen bir anda emote verince ben de öyle bir şeyi /do'dan verdim. Tekrardan dediğim gibi birlik ile dostum bunun için Fear RP yapma gereksinimi duymadım. Zaten yukarıdaki SS'lerde var. Ayrıca tekrardan diyorum oyun oynadığımızı unutmayalım.
Not: Bir daha şikayete cevap yazmayacağım, admin kararı.
« Son Düzenleme: 27.03.2021 14:04 barometri »

#5 - 27.03.2021 23:28
Cevap hakkı doğduğu için bu yazılanlara birebir, güzelce cevap yazmıştım. Bir yetkili tarafından yorumum silinmiş. Hiç kimse de bana daha fazla cevap atma, yorum yapma gibi bir şey yazmadı. Şikayeti inceleyecek yetkiliden ricam yorumumu cidden öylesine sildiği için, bilgilendirme yapmadığı için ceza almasını istiyorum. Teşekkürler.

öncelikle bisikletle öyle bir şey yaptığıma dair net bir SS göremiyorum. Ayrıca işime gelip gelmeme durumu değil dostum, öyle bir yasağım var benlik bir şey değil. Ayrıca beş cümle falan değil gerçekten rolümü baltaladın ve çok fazla böldün. Bir yandan OOC bir yandan IC yazıyorsun kendi attığın SS'lerde var. Sen bir anda emote verince ben de öyle bir şeyi /do'dan verdim. Tekrardan dediğim gibi birlik ile dostum bunun için Fear RP yapma gereksinimi duymadım. Zaten yukarıdaki SS'lerde var. Ayrıca tekrardan diyorum oyun oynadığımızı unutmayalım.
Not: Bir daha şikayete cevap yazmayacağım, admin kararı.

Yaptığıma dair net bir SS göremiyorum diyorsun, orda konuşmamızdan belli. Zaten SS'de var, çıkarken alamamış olabilirim. Öyle bir yasağın varsa da böyle bir role girmeyeceksin. /do'nun da sohbet kanalı olmadığını belirteyim. /b'yi mecbur kıldın, iznini de verdin. Onu zaten diğer şikayette tartıştık. Birlikle dostum deyip bir birlik üyesine böyle rol davranamazsın, bunu zaten açıklamıştım. Haksız bile olunsa bulunan birliğin her zaman arkasında olabileceği ihtimalini düşünmen lazım. Zaten haklıyım da. Oyun oynadığımızı unutmayalım deyip deyip anca OOC'den dil uzatıyorsun. Oyunu adam akıllı tartışamıyoruz bile.
« Son Düzenleme: 31.03.2021 13:21 Shtaloj@ »

#6 - 31.03.2021 19:07
Merhabalar,
illegal rol yasağınız bulunuyorken gidip onaylı hood bölgesindeki bir birlik üyesine hakaret edip sonra da brawl rolüne gelince illegal yasağım var diyerek işin içinden çıkamazsınız maalesef. Miya karakteri ceza alacak.

İyi forumlar.