Konu: [22.03.2021 Rico_Fernandes]  (Okunma sayısı 102 defa)

#0 - 22.03.2021 18:59

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Rico_Fernandes @BeyEfendi

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Sue Perry @samaelmuz

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Tarih 22.03.2021  Saat 18:28 - 18:31

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
4-) SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.
      Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.
     Karavandan ateş etmek — karavan sistemini bu yönde suistimal etmek yasaktır. Karavandan kesinlikle ateş edilemez.
     Q-E ile reload yapmak — Silahınızın mermisini (q-e) tuşlarına basarak yenilemeniz yasaklanmıştır. Ufak bir emote dahilinde yapabilirsiniz.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

40- ) Meslek Araçları Kullanımı

Meslek araçları yalnızca meslek araçlarının rotasyonları dahilinde kullanılabilir. Meslek araçları herhangi bir sebeple kişisel amaçlar adına kullanılamaz.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Idlewood yolunun üstünde bir arkadaşım ile beraber araç içerisinde rollerimizi gerçekleştirirken meslek aracını yani Trucker  mesleğine ait olan tırı alarak bir arkadaş güzergah üzerinde olmayan bir yoldan ve bu yoldan dorse yani arkasındaki tanker olmadan ilerlemektedir. Kişinin yaptığı meslek aracının kişisel kullanımdan araçtan indikten sonra kişi bu kez tavşan gibi zıplamak yani SAMP'ın fizik kurallarına aykırı bir şekilde Bunny yaparak zıplamaya devam etmektedir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin yaptığı hatalar fotoğraflarda net bir şekilde gözükmektedir. Kişinin yaptığı hatalardan dolayı gerekli cezayı almasını istiyorum.

#1 - 22.03.2021 19:01
1 Haftalık oyuncuyum henüz,şehir içinde meslek aracı ile gezilmemesi gerektiğini bilmiyordum.Beni insan gibi uyarabilirdin.

#2 - 22.03.2021 19:55
Şahitliğimi onaylıyorum. OOC sicilini kirletecek bir ceza değilde, ufak bir uyarı ile konu kapanabilir.

#3 - 22.03.2021 20:46
1 Haftalık oyuncuyum henüz,şehir içinde meslek aracı ile gezilmemesi gerektiğini bilmiyordum.Beni insan gibi uyarabilirdin.
Öncelikle oyunda yeni olman kuralları ihlal etmen anlamına gelmez, bu sunucuya giriş yaparken başvuru doldurmadan önce kuralları okuman gerekiyordu benim bildiğim kadarı ile kuralları okumadan sunucuya girmek zaten bir çok kural ihlali yapmana sebep olur. "Beni insan gibi uyarabilirdin." İnsan olup kuralları okuyabilirdin bir haftalık oyuncu olman meslek araçlarını kötüye kullanacağını bilmemen anlamına gelmez. Bir çok sunucuda zaten kurallar aynıdır.

#4 - 22.03.2021 21:04
Merhabalar, şikayet incelendi.

İlgili şikayet yeni başlayanlar için hafife alınabilecek bir düzeyde bu yüzden tek seferlik sizi uyarıyorum.
Ek olarak kuralları tekrar gözden geçirmenizi ve sunucuya adapte olmak açısından /soru veya discord adresimizden destek almanızı istiyorum.