Konu: Pixie Moon - MİX & OOC Tehdit & Ortak Nezaket - 23.02.2021  (Okunma sayısı 314 defa)

#0 - 23.02.2021 20:18

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Pixie_Moon @pixie

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Oliver_Brockway @EmirhaN3JK

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.02.2021 - 19:57

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

( Şikayetteki diğer konulara oyun kurallarında rastlamadığım için eklemedim, MİX ve OOC Tehdit de yapılan ihlaller arasında bulunuyor. )

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Oliver Brockway ( @EmirhaN3JK ) ile birlikte VCPD rolümüzü yapıyorduk, devriyemiz esnasında hatalı park eden bir araca ceza yazmak üzere araçtan indik. Pixie Moon adlı karakter yanımıza gelip "Elegy mi?" diye sordu, Oliver Brockway iste "Elegy mi dedik kızım?" diyerek rolüne devam etti. Pixie Moon ise IC olarak "Polissin, mesai başındasın, düzgün iletişim kur" gibisinden şeyler söyledi, buraya kadar her şey normal. Araca bindikten sonra, aracımızın camları kapalı ve kişiden uzağız. Araç içerisinde "Egosunu sikeyim, kızım demeyecekmişiz" dedim, sonrasında Oliver Brockway da aşağıdaki ekran görüntüsünde görülen cümleyi kurdu. Dakika geçmeden Pixie Moon adlı kişiden "Düzgün rol yap, polis molis dinlemem dağa kaldırırım, ben IC gördüm OOC uyarıyorum" gibisinden cümleler kurarak, hem beni /pm üzerinden rahatsız etti, hem de IC olayı OOC'ye karıştırarak MİX yaptı. Bunun yanı sıra kişi "Yoksa seni dağa kaldırırım" diyerek karakterime IC yapacağı bir şey üzerinden beni OOC tehdit etti. Aşağıdaki ekran görüntülerinde her şey mevcut. Kişiye "Beni uyarma hakkına sahip değilsiniz, karakterimin IC yaptığı roller sizi ilgilendirmez" desem de, kişi Roleplay kavramını tam anlayamamış olacak ki rahatsız etmeye devam etti. Kişinin gereken cezayı almasını talep ediyorum, yaptığı şey hafife alınacak bir şey değil benim gözümde. Bu denli insanları rahatsız edemez, onların rollerine müdahalede bulunamaz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Eklemek istediğim son şey, yöneticilerimizin kişiye caydırıcı bir ceza vermesi ve kişinin bana yaptığı gibi başka oyunculara da rahatsızlık vermemesini sağlaması. Herkese iyi forumlar.

« Son Düzenleme: 23.02.2021 20:21 Alp911 »

#1 - 23.02.2021 20:33
Belki şikayeti okuyanlardan bu adam niye şahit olarak eklenmiş, pm'den ona laf edilmiyor diyeniniz olabilir. @Alp911 in anlattığı gibi, rolde benim ona "hanımefendi" yerine "kızım" lafını kullanmamdan kişinin karakteri rahatsız oluyor. Bahsedildiği gibi "Polissin, mesai başındasın, düzgün iletişim kur." diye bir cümle kuruyor. Daha sonra aracımıza geçtiğimizde haliyle arkasından konuşuyoruz. Buraya kadar her şey normal ama anlamadığım bir şekilde bizim rolde yaptığımız iletişimi "Retarted" diyerek Scottie'e pm'den ulaşıyor. Kendisinin söylemeye çalıştığı şey büyük ihtimalle bir polis memurunun vatandaş hakkında böyle konuşamayacağı olabilir. Fakat bu durumda arabamıza geçmişiz, duyulmadığımızdan emin bir şekilde bu rolü yapıyoruz. Geri kalan kısımları benim açıklamam gerekmiyor, şikayet genel olarak bana kalmıyor çünkü. İyi forumlar, iyi geceler dilerim.

#2 - 23.02.2021 21:11
ekran görüntüleri ; https://hizliresim.com/P2mJdF , https://hizliresim.com/TwluGp , https://hizliresim.com/7Z5DrB , https://hizliresim.com/ZTZHUj , https://hizliresim.com/okXv2G , https://hizliresim.com/DZMHZv
Elegy'nin anahtarı bende var ve sürebiliyorum. Orada bir sürü motor ve araç olmasına rağmen Scottie adlı kullanıcının eski karakteri ile rol yaptığımız ve ck olduğu için OOC olarak kinli olduğunu ve her fırsatta bunu rol'e ve forum'a döktüğünü düşünüyorum. Yanımda olan Grace_Nicholson ve Miya_Shimizu olaylara şahidimdir. Şahıslar GYM tarafına gelip Elegy için bir anons attılar ve çekileceğini söylediler. Grace ile aracı çektik GYM tarafına geri döndük. Şahıslar aradan 4 dakika geçmeden tekrar geldiler, Elegy aracı için uyarı vereceklerini düşündüğümden Elegy'mi diye sordum. Bir polis memurunun iş başında olmasına ve tamami ile legal bir karakter olmasını da göz önünde bulundururak Elegy'mi dedik kızım diyerek bana hitapta bulunuyor. IC olarak benimle bu şekilde konuşamayacağını ve mesafesini bilmesini gerektiğini söyledim. Arkamdaki bir bayan bana rol içerisinde destek çıkarak polislere karşı geldi. Onu da rolünden ötürü takdir ederim. Açılan şikayette sözde ihlal ettiğim kuralla gelirsek. Sanırım arkadaş MİX kelimesini tam anlamı ile bilmiyor ve benim rol bilgime laf söylüyor. Attığım SS'lerde her hangi bir MIX yapmadığım gözlemlenebilir. OOC olarak bir tehdit'te veya şahsına karşılık herhangi bir hakarette bulunmadım. Polis olmasına rağmen yaptığı rolün saçma olduğunu ve RETARTED-RP'ye girdiğini eğer bu şekilde rol yapmaya devam eder ise ona karşılık bir rol sergileyeceğimi söyledim. "Seni dağa kaldırırım" cümlesini gelecekte IC olarak yapabileceğim fakat ne zaman yapacağımı belli etmediğim ileri tarihli bir rol söyledim. Sanırım arkadaş bu kelimeyi OOC olarak anlamayı istemiş ve OOC kininden dolayı buraya dökmüş. Ayrıca eklemek istediğim bir şey var, "Araç içinde konuştuklarımızı karakter nasıl duyuyor" cümlesine açıklık getirmek isterim. Konuşulanları IC olarak karakterim hiçbir şekilde duymadı fakat sistemsel olarak chatlog'da gözükmekte. Bir polis memuru'nun bu şekilde saçma rol yapmasını uygun bulmadığım için insaflı davranıp forum üzerinden direk şikayette bulunmak yerine PM üzerinden söylemeyi ve dikkat etmesini dile getirdi. Herhangi bir kural ihlalim yoktur, savunmam bu kadardır.

#3 - 24.02.2021 00:47
Tekrardan merhaba.

Alıntı
❝ Scottie adlı kullanıcının eski karakteri ile rol yaptığımız ve ck olduğu için OOC olarak kinli olduğunu ve her fırsatta bunu rol'e ve forum'a döktüğünü düşünüyorum. ❞
Evet sizinle daha önce rollerde bulunduk, keyif aldığım ve güzel rollerdi, size OOC kin besleyecek hiç bir sebebim yokken hakkımda böyle düşünmeniz oldukça tuhaf. Ek olarak sizinle girdiğim rollerden sonra size açtığım ilk şikayet, IC'de yaptığımız ilk rol. Nasıl oluyor da "her fırsatta" size OOC kinimi aktardığım düşüncesine kapıldınız, inanın anlayamadım. Sizinle rollerimiz ayrıldıktan sonra yaptığımız ilk rol, forumdaki ilk mention, OOC'deki ilk /pm konuşmamız. Bu OOC KİN suçlaması hakkında da kanıtlarınızı bekliyorum.

Alıntı
❝ Bir polis memurunun iş başında olmasına ve tamami ile legal bir karakter olmasını da göz önünde bulundururak Elegy'mi dedik kızım diyerek bana hitapta bulunuyor. IC olarak benimle bu şekilde konuşamayacağını ve mesafesini bilmesini gerektiğini söyledim. ❞
IC olarak istediğiniz gibi müdahale etme hakkınız var, forumda IC olarak polis şikayeti de oluşturma gibi bir alternatifiniz bulunuyor, hiç kimseyi yaptığı rolden ötürü /pm üzerinden rahatsız edecek şekilde uyarma hakkına sahip değilsiniz, yönetici ekibinde misiniz? Hayır. Ben legal olabilirim, karakterim VCPD üyesi olabilir, ya da rol duomun karakteri legal olabilir, ancak bu kimseye saygılı olmak zorunda olduğumuz ya da sunucu politikalarını aşmayacak şekilde istediğimiz rolü sergileyemeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Kimsenin IC yaptığı role karışamazsınız, bu tutumunuz bile yanlış zaten. Ben belki de karakterimi o şekilde yönlendiriyorum, belki de VCPD'den atılmak isteyen psikopat bir karakter canlandırıyorum, bunlar sadece örnekleme. Gelip de orada "Sen polissin, şöyle yapmak zorundasın" gibi bir tabirde bulunamazsınız. Ek olarak orada illegal bir role girmedik, "kızım" kelimesi sizin için illegal rol kategorisine giriyorsa, rol bilginizi tekrar gözden geçirmenizi öneriyorum.

Alıntı
❝ Açılan şikayette sözde ihlal ettiğim kuralla gelirsek. Sanırım arkadaş MİX kelimesini tam anlamı ile bilmiyor ve benim rol bilgime laf söylüyor. Attığım SS'lerde her hangi bir MIX yapmadığım gözlemlenebilir. OOC olarak bir tehdit'te veya şahsına karşılık herhangi bir hakarette bulunmadım. ❞
Öncelikle şikayete yaptığınız savunmadaki üslubunuz bile hoş değil, burada eğlenmek için bulunuyoruz ve bu denli kelimeler yakışmıyor. "Sözde" ihlal ettiğiniz kurallar savunmaya koyduğunuz ekran görüntülerinde apaçık ihlalinizi doğruluyor. Ek olarak crash yediğim için alamadığım bazı ss'ler vardı, onları da gönderdiğiniz için teşekkür ediyorum. IC'de olan rol, IC'de polisleri şikayet edebiliyorsunuz, sunucumuzda böyle bir alternatif var. Ama siz bunun yerine /pm üzerinden OOC yollardan uyarmayı seçtiniz. OOC Tehdit'den kastım ise, orada benim karakterime yapacağınız şeyi bana OOC'de söylediğiniz zaman, ben bunu tehdit olarak algılarım. Örneğin gelip size /pm üzerinden "Senin karakterini kaçırırım, ona göre rol yap" dersem, sizi tehdit etmiş olurum. Söylediklerinizin siz bile farkında değilsiniz. Buna ek olarak "Ortak Nezaket" sadece hakaret değildir, politikayı tekrar okumanızı talep ediyorum.

Alıntı
❝ Polis olmasına rağmen yaptığı rolün saçma olduğunu ve RETARTED-RP'ye girdiğini eğer bu şekilde rol yapmaya devam eder ise ona karşılık bir rol sergileyeceğimi söyledim. ❞
"Polis olmasına rağmen" diye bir kavram yok, her polis dört dörtlük olup, herkese son saygıda yaklaşmak zorunda değildir. En azından kalıplaşmış bir rol sergilemek zorunda değildir. Benim yaptığım rolde VCPD adına herhangi bir kural ihlali bulunmuyor, aynı zamanda partnerimin de öyle. Sizin bana "Retarted RP yaparsan, şunu yaparım" gibi bir tehditte bulunmaya hakkınız da yok, afedersiniz ama adama "Sen kimsin?" diye sorarlar. Ortada Retarted RP'lik bir şey yok, "kızım" demek bir "Retarted" değildir. Ek olarak siz bizim IC olarak duymadığınız, sadece sistemsel olarak chatlogunuza düşen cümlelerimize bakarak bize uyarıda bulunamazsınız, bu yaptığınız bile bir hatadır.

Alıntı
❝ Bir polis memuru'nun bu şekilde saçma rol yapmasını uygun bulmadığım için insaflı davranıp forum üzerinden direk şikayette bulunmak yerine PM üzerinden söylemeyi ve dikkat etmesini dile getirdi.  ❞
"Bir polis memurunun" sizin uygun bulduğunuz ya da bulmadığınız kriterlere göre rol yapma zorunluluğu yok, sunucu içerisinde isteyen herkes, istediği gibi rol yapabilir, insanların rol çerçevelerinin boyutunu siz ayarlayamazsınız, ek olarak "İNSAF" demişsiniz, cidden yaptığınız ihlalin arkasında durup hala "İnsaf edip, PM üzerinden uyardım" falan diyorsunuz, inanın bu durum beni sadece güldürüyor. Yapılan ihlal ortada, ek olarak oyuncu şikayetleri kısmı, ihlal yapan oyuncuları yöneticilere bildirmeniz ve yöneticiler tarafından ihlali yapan kişinin cezalandırılması için bulunmakta. Yönetici değilseniz beni uyaramaz, cezalandıramazsınız. Şikayetinizi açarsınız, uygun kararı yöneticiler belirler. İnsanlara "insaf" adı altında yapmış olduğunuz Mix, Ortak Nezaket ve OOC Tehdit'lerinizi kimseye kabul ettiremezsiniz. İçerisinde bulunduğunuz durum ve göstermiş olduğunuz tutum rahatsız edici.

Hakkımızda söylenen bir kaç cümleye yanıt vermek istedim, yöneticilerimizin bu cümleleri de okumasını ve değerlendirmesini talep ediyorum. İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 24.02.2021 00:49 Alp911 »

#4 - 24.02.2021 07:46
Bir ihlal yaptığımı zannetmiyorum. Ayrıca sadece şikayet açmadan önce PM üzerinden  nazik bir şekilde uyarmayı tercih ettim, admin veyahut yönetici olduğumu iddia etmeden yaptığı şeyin yanlış olduğunu bildirmemde rahatsız olunacak bir durum göremiyorum, dediğim gibi rahatsız olmasını OOC kinine bağlıyorum. Bu mantık üzerinden gidilecekse sunucuda bir çok kez araca çarpıp rol yapmadan giden insanlar var rahatsız edecekse şahsen en çok onlar rahatsız ederdi. Araç içinde  /AW komutunu kullanmak varken  kurduğu cümlelerin benim görmemi istediği için normalden yazdığını düşünüyorum. Savunmam bu kadar admin kararını bekliyorum ve herhangi bir ihlal yaptığımı sanmıyorum.. @Thorin the dealer
« Son Düzenleme: 24.02.2021 08:29 pixie »

#5 - 24.02.2021 20:08
Bir ihlal yaptığımı zannetmiyorum. Ayrıca sadece şikayet açmadan önce PM üzerinden  nazik bir şekilde uyarmayı tercih ettim, admin veyahut yönetici olduğumu iddia etmeden yaptığı şeyin yanlış olduğunu bildirmemde rahatsız olunacak bir durum göremiyorum, dediğim gibi rahatsız olmasını OOC kinine bağlıyorum. Bu mantık üzerinden gidilecekse sunucuda bir çok kez araca çarpıp rol yapmadan giden insanlar var rahatsız edecekse şahsen en çok onlar rahatsız ederdi. Araç içinde  /AW komutunu kullanmak varken  kurduğu cümlelerin benim görmemi istediği için normalden yazdığını düşünüyorum. Savunmam bu kadar admin kararını bekliyorum ve herhangi bir ihlal yaptığımı sanmıyorum.. @Thorin the dealer

Nazik bir şekilde uyarmış olsaydınız, bu şikayeti oluşturmuş olmazdım. Ekran görüntüleri olduğu halde "nazik bir şekilde" demeniz, cidden komik bir durum.
Ek olarak aracımın camları kapalı, /aw komutuyla da yazsam, normal de yazsam, IC olarak, realistik açıdan bizi duymanızda imkan yok ki aramızda en az on metre mesafe var.

#6 - 25.02.2021 07:00
Hala anlamak istemediğiniz bir nokta var. Araçtasınız ve camlarınız kapalı, buna rağmen AW komutunu kullanmıyorsunuz fakat mesafeyi göz önünde bulundurduğumda IC karakterim araç  içinde konuştuklarınızı duymuyor. Sistemsel olarak chat'e düşen mesajı  OOC olarak  görüp şikayet atmadan düzgün bir biçimde söylemeye çalıştım fakat ters tepki verdiniz. Beni ilgilendiren nokta yüzyüze konuştuğumuz zamanlarda dedikleriniz ("Elegy'mi dedik  kızım- oğlum mu desin").
Herhangi bir ihlal yaptığımı göremiyorum. PM üzerinden  attığım  mesajı ise OOC algılayıp şikayet etme gereği duymuş. Ben şahsın evini bilmem yurdunu bilmem ayrıca tehdit etmek ne haddime kalmış forum üzerinden şikayet oluşturmak varken ne diye ağzımı yorayım. Benim PM üzerinden demek istediğim kısaca, "Retarted-RP yapmaya devam edersen karşılığında Retarted-RP göreceksin" buydu. Admin olmayabiliriz fakat bir  hata gördüğümüzde veya birisinin ihlal yaptığını farkedip başkalarından şikayet yemesini istemediğimiz  için PM atıyoruz. PM aracını süs niyetine koymamışlar sonuç  olarak. Bende burada rol  yapıyorum ve rol'ümü bu  denli  saçma bir rol ile bölen ve yapacağım diğer rollerden beni alıkoyduğu ve üzerine uyarmama rağmen iyi niyetimi suistimal edip beni şikayet ettiği içinde sözde açmayacak olduğum bir şikayetide oluşturacağım.  @Thorin the dealer @Heavenly

#7 - 25.02.2021 23:56
PM üzerinden attığınız mesaj OOC'dir, OOC algılamam da gayet doğaldır.
Retarted RP yapmadım, "sonucunda Retarted RP göreceksin" diyorsunuz, bu sunucunun belirli politikaları var, kısasa kısas işlemiyor.
İyi niyetle uyarmak dediğiniz, beni tehdit edip, IC rolüme karışmak mı?
Ek olarak başka kişilerden şikayet diyorsunuz, bu güne kadar bunu bir çok kez yaptım, kimse şikayet etmedi, OOC kin besleyip tek şikayet eden sizsiniz.
Hepsini geçecek olursak, IC olarak duymuyorsunuz, OOC olarak sistemsel gördüğünüz için uyarıyorsunuz. Buna hakkınız yok.
Kimse, kimsenin IC yaptığı role karışamaz, ancak yetkililer politika ihlali durumu varsa karışabilir. Orada herhangi bir ihlal yok, karakterim IC olarak istediği gibi konuşabilir, istediğini yapabilir. Eğer IC olarak gördüyseniz, gidersiniz IC şikayet edersiniz.

Anlamıyorsunuz, daha fazla açıklama yapmayacağım, yönetici kararı bekleyelim. @Thorin the dealer @Heavenly

#8 - 26.02.2021 14:58
Merhaba,

İlk olarak, her savunmanızın sonucunda üst yetkilileri etiketlememelisiniz. Bunun yapılması, şikayete bakılma sürecini hızlandırmaz, aksine yavaşlatır.

Yapılan rolü OOC sorgulayıp, PM'den bununla ilgili emir kipiyle uyarıda bulunması mantıksız. PM Üslup konusunda sadece uyarıda bulunacağım, aynı durumun tekrarı halinde tolerans gösterilmeyecektir.
Pixie Moon karakteri, Metagaming kapsamında cezalandırılacak.

Şikayet kapatıldı.