Tekrardan merhaba.❝ Scottie adlı kullanıcının eski karakteri ile rol yaptığımız ve ck olduğu için OOC olarak kinli olduğunu ve her fırsatta bunu rol'e ve forum'a döktüğünü düşünüyorum. ❞
⇀ Evet sizinle daha önce rollerde bulunduk, keyif aldığım ve güzel rollerdi, size OOC kin besleyecek hiç bir sebebim yokken hakkımda böyle düşünmeniz oldukça tuhaf. Ek olarak sizinle girdiğim rollerden sonra size açtığım ilk şikayet, IC'de yaptığımız ilk rol. Nasıl oluyor da "her fırsatta" size OOC kinimi aktardığım düşüncesine kapıldınız, inanın anlayamadım. Sizinle rollerimiz ayrıldıktan sonra yaptığımız ilk rol, forumdaki ilk mention, OOC'deki ilk /pm konuşmamız. Bu OOC KİN suçlaması hakkında da kanıtlarınızı bekliyorum.
❝ Bir polis memurunun iş başında olmasına ve tamami ile legal bir karakter olmasını da göz önünde bulundururak Elegy'mi dedik kızım diyerek bana hitapta bulunuyor. IC olarak benimle bu şekilde konuşamayacağını ve mesafesini bilmesini gerektiğini söyledim. ❞
⇀ IC olarak istediğiniz gibi müdahale etme hakkınız var, forumda IC olarak polis şikayeti de oluşturma gibi bir alternatifiniz bulunuyor, hiç kimseyi yaptığı rolden ötürü /pm üzerinden rahatsız edecek şekilde uyarma hakkına sahip değilsiniz, yönetici ekibinde misiniz? Hayır. Ben legal olabilirim, karakterim VCPD üyesi olabilir, ya da rol duomun karakteri legal olabilir, ancak bu kimseye saygılı olmak zorunda olduğumuz ya da sunucu politikalarını aşmayacak şekilde istediğimiz rolü sergileyemeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Kimsenin IC yaptığı role karışamazsınız, bu tutumunuz bile yanlış zaten. Ben belki de karakterimi o şekilde yönlendiriyorum, belki de VCPD'den atılmak isteyen psikopat bir karakter canlandırıyorum, bunlar sadece örnekleme. Gelip de orada "Sen polissin, şöyle yapmak zorundasın" gibi bir tabirde bulunamazsınız. Ek olarak orada illegal bir role girmedik, "kızım" kelimesi sizin için illegal rol kategorisine giriyorsa, rol bilginizi tekrar gözden geçirmenizi öneriyorum.
❝ Açılan şikayette sözde ihlal ettiğim kuralla gelirsek. Sanırım arkadaş MİX kelimesini tam anlamı ile bilmiyor ve benim rol bilgime laf söylüyor. Attığım SS'lerde her hangi bir MIX yapmadığım gözlemlenebilir. OOC olarak bir tehdit'te veya şahsına karşılık herhangi bir hakarette bulunmadım. ❞
⇀ Öncelikle şikayete yaptığınız savunmadaki üslubunuz bile hoş değil, burada eğlenmek için bulunuyoruz ve bu denli kelimeler yakışmıyor. "Sözde" ihlal ettiğiniz kurallar savunmaya koyduğunuz ekran görüntülerinde apaçık ihlalinizi doğruluyor. Ek olarak crash yediğim için alamadığım bazı ss'ler vardı, onları da gönderdiğiniz için teşekkür ediyorum. IC'de olan rol, IC'de polisleri şikayet edebiliyorsunuz, sunucumuzda böyle bir alternatif var. Ama siz bunun yerine /pm üzerinden OOC yollardan uyarmayı seçtiniz. OOC Tehdit'den kastım ise, orada benim karakterime yapacağınız şeyi bana OOC'de söylediğiniz zaman, ben bunu tehdit olarak algılarım. Örneğin gelip size /pm üzerinden "Senin karakterini kaçırırım, ona göre rol yap" dersem, sizi tehdit etmiş olurum. Söylediklerinizin siz bile farkında değilsiniz. Buna ek olarak "Ortak Nezaket" sadece hakaret değildir, politikayı tekrar okumanızı talep ediyorum.
❝ Polis olmasına rağmen yaptığı rolün saçma olduğunu ve RETARTED-RP'ye girdiğini eğer bu şekilde rol yapmaya devam eder ise ona karşılık bir rol sergileyeceğimi söyledim. ❞
⇀ "Polis olmasına rağmen" diye bir kavram yok, her polis dört dörtlük olup, herkese son saygıda yaklaşmak zorunda değildir. En azından kalıplaşmış bir rol sergilemek zorunda değildir. Benim yaptığım rolde VCPD adına herhangi bir kural ihlali bulunmuyor, aynı zamanda partnerimin de öyle. Sizin bana "Retarted RP yaparsan, şunu yaparım" gibi bir tehditte bulunmaya hakkınız da yok, afedersiniz ama adama "Sen kimsin?" diye sorarlar. Ortada Retarted RP'lik bir şey yok, "kızım" demek bir "Retarted" değildir. Ek olarak siz bizim IC olarak duymadığınız, sadece sistemsel olarak chatlogunuza düşen cümlelerimize bakarak bize uyarıda bulunamazsınız, bu yaptığınız bile bir hatadır.
❝ Bir polis memuru'nun bu şekilde saçma rol yapmasını uygun bulmadığım için insaflı davranıp forum üzerinden direk şikayette bulunmak yerine PM üzerinden söylemeyi ve dikkat etmesini dile getirdi. ❞
⇀ "Bir polis memurunun" sizin uygun bulduğunuz ya da bulmadığınız kriterlere göre rol yapma zorunluluğu yok, sunucu içerisinde isteyen herkes, istediği gibi rol yapabilir, insanların rol çerçevelerinin boyutunu siz ayarlayamazsınız, ek olarak "İNSAF" demişsiniz, cidden yaptığınız ihlalin arkasında durup hala "İnsaf edip, PM üzerinden uyardım" falan diyorsunuz, inanın bu durum beni sadece güldürüyor. Yapılan ihlal ortada, ek olarak oyuncu şikayetleri kısmı, ihlal yapan oyuncuları yöneticilere bildirmeniz ve yöneticiler tarafından ihlali yapan kişinin cezalandırılması için bulunmakta. Yönetici değilseniz beni uyaramaz, cezalandıramazsınız. Şikayetinizi açarsınız, uygun kararı yöneticiler belirler. İnsanlara "insaf" adı altında yapmış olduğunuz Mix, Ortak Nezaket ve OOC Tehdit'lerinizi kimseye kabul ettiremezsiniz. İçerisinde bulunduğunuz durum ve göstermiş olduğunuz tutum rahatsız edici.
Hakkımızda söylenen bir kaç cümleye yanıt vermek istedim, yöneticilerimizin bu cümleleri de okumasını ve değerlendirmesini talep ediyorum. İyi forumlar.