Konu: Niko Bright  (Okunma sayısı 172 defa)

#0 - 10.02.2021 02:24

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Niko Bright @BerkBarlak

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ekran görüntülerinde

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntülerinde

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1) LEGAL / İLLEGAL BİRLİK KURALLARI
1.1) GENEL KURALLAR (Legal ve İllegal)
Yeni bir oluşum kurabilmek için, sunucuya adapte olmanız açısından, minimum beş (5) seviye olmanız gerek. Beş ve üstü seviyeye sahip eski bir karakteriniz varsa, birlik oluşturabilirsiniz.
Yeni açılan oluşumlar, tanıtımları onaylandıktan itibaren 10 gün boyunca agresif rollere dahil olamaz, kendilerine de agresif rol yapılamaz. (İki birlik lideri anlaşırsa kural geçersiz sayılır)
Tanıtıma atacağınız ekran görüntülerinde, başka bir birlik hakkında aşağılayıcı/hakaret içeren/tahrik edici konuşmalara izin verilmeyecektir. Bu kuralın ihlal edilmesi durumunda, iletinin sol altındaki "moderatöre rapor et" tuşuna basabilirsiniz.
Bölge onaylı/onaylı birlik liderleri dışında, hiçbir birlik üyesi alt karakterini kendi birliğine sokamaz.
Tanınmış mafya veya çetelerin rolleri yapılamaz. (örnek: The Demeo Crime Family, Carleone Crime Family, Mara Salvatrucha ..vb)
ABD'de rol yaptığımız için Vice Şehri bizim kurguladığımız bir şehir olsa da kurulabilecek askeri tim ve terör örgütü rolleri mantık çerçevesinde yapılmalıdır. İslami, aşırı ardikal ve dinci örgüt rolleri yasaktır. Bunun dışında terör örgütü veya askeri tim konseptinde yapacağınız birlikler için öncesinde FM ekibine ulaşarak konsept hakkında bilgi veriniz.
Birliğinizdeki herhangi bir üyenin yaptığı ihlalden, birlik lideri de sorumlu tutulabilir. Bu yüzden birlik liderlerinin birlik üyelerini bilgilendirmesi ve üye seçimlerinde dikkatli olması gerekir. Her birlik lideri, kendi oluşumunun adminidir.
Birlikler, liderler bir sorun yaşıyorsa çözüme ulaşamıyorsa FM Ekibiyle iletişime geçerek sorunlarını özel olarak anlatabilirler.
İzin verilen roller haricinde (FM Ekibinin üst yönetimiyle iletişime geçerek senaryo/kurgunuzu anlatmalısınız) sorun yaşayan iki illegal birlik üyesi/düşman POLİSE SIĞINMA kuralını ihlal edemez. Yani illegal sorunlarınızı PD yardımıyla çözemezsiniz.
Hiçbir birlik liderine karşı utandırıcı, küçük düşürecek rol yapılamaz. (Yüzüne tükürmek, üzerine idrar boşaltmak, tasma takmak gibi bir çok rol engeli vardır.)
Düşman birliği tarafından öldürülen ve CK attırılan karakter, NC sonrası, 48 saat boyunca savaşlara katılamaz, intikam rolü yapamaz.
Karakterler kendilerini IC bir şekilde Valachi üyesi, akrabası olduğunu söyleyebilir/dolandırabilir. (OOC bir şekilde Valachi adıyla dolandırmak yasaktır.)
Legal bir karakter veya sivil karakter canlandırıyorsanız, yerine göre illegal birliklere karşı Fear-RP yapmalısın ve güçlü bir birliğe karşı korkusuzca/arkanı sağlama almadan laf atma/sataşma/polise ihbar etme rollerine girmemelisin. Aksi halde karakterine karşı birliğin bazı hakları olabilir ve CK'ya kadar gidebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şimdi ben silah parçaları almak için tampa'm ile Pawnshop'a gelmiştim, listeye bakmak için "altab" atıp bir kaç dakikalık "afk" kalmam gerekti. (Bu esnada aracıma /lean 1 çekip yaslanmış olarak duruyorum ki biri gelirse arabayı çalmasın, malum Tampa sezonu.) Listeyi kopyaladım, oyuna döndüm ve gördüğüm şey karakterimin havaya /lean 1 çekip durmasıydı. Etrafa filan baktım, /agps yaptım ve biri tarafından çalındığını gördüm. Şahısa PM attım, IC olarak arabamın başında beklediğim halde, (/kilitkir arac ve ya /duzkontak yapmak) çalması Non RP. (Ne de olsa /kilitkir arac ve /duzkontak yap belirli bir süre sürüyor, bu süre içerisinde şahıs aracı alıp kaçamaz, her türlü engel olurum ve polise yakalanır bildiğin fear rp ihlali)
Neyse şahıs aldırış etmedi, sürekli roleplay kavramına uyup, kendi arabamı kurtarmak adına şahısın arabasına atladım ve /agps sistemi ile şahısın peşine düştüm. Acele bir karar verdim, 911'e ihbar bırakmadım çünkü karakter kendisi il-legal materyallar üretip satıyor ve il-legalle bir bağlantısı oluşmuştur. (Tam anlamıyla bir il-legal değil ama, lise mezunu olduğu için iş bulamayıp, geçimini il-legal yoldan kazanıyor.) Neyse şahısı peşlemeye çalışıyordum ki, birden arabamın galeriye spawn olduğunu gördüm. (Herhalde /hurdasat yapınca öyle oluyor) Bari dedim galeriye gideyim, Tampa'mı alayım, şahısın arabasını da oraya bırakayım, gelip alır kendisi diye düşündüm ama yolda nedense polis arabası beni durdurdu ve sağa çekmemi söyledi gerekeni yaptım .(Buffalo'nun sahibi il-legal diye aklıma polise ihbar ediceği gelmediği için hala herhalde hız sınırını aştığım için durduklarını düşündüm.) Sonrasında nedense polis destek ekip mi ne çağırdı ben ozaman anladım ki il-legal arkadaşımızın beni ihbar ettiğini ve kendisi de elegy ile çıka geldi, şikayetçi olduğunu filan polislere belirtdi. Bakın benim sicilim ve ya bir il-legal birliğim olmamasına rağmen sırf il-legal eşyalar satıyorum diye polise ihbar bırakmadım ama şahısın hem sicili, hem de kanıtlı olarak üzerine araç hırsızlığı var. Kırmızı buffalo'yu neden çaldığımı itiraf ettim. (Karakterim IC olarak polisten kaçmanın ve ya bir şey gizlemenin genellikle saçma olduğunu ve polisin büyük güç olduğunu düşünüyor..) İtirafım ardından şahısa da kelepçe taktılar ve birlikte karakola gittik.

Karakol da:

İşte üzerimizi aradılar, malesef eve eşya bırakma sistemi inaktif diye, ara-sıra satışını gerçekleştirdiğim eşyalarımı üzerimde taşıyordum. Bir süre eşyama el konuldu, ondan sonrası sorgu, kamera kayıtları rolleri vb şey derken şikayetleri geri çekerek uzlaştık. İkimiz de serbest kaldık ama, il-legal kural ihlali yapan arkadaş yüzünden olan benim o kadar para ile zaman harcadığım eşyalara oldu

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Burada arabanın çalındığını fark ediyorum.

Araç hareket halinde, satmaya götürüyor.

Burada arabamı geri almak için GPS'in gösterdiği yere giderken, peşime takılan polis arabası bana durmamı söylüyor ve duruyorum.

SS'lerde görüldüğü gibi Niko_Bright isimli karakter il-legal olmasına rağmen beni ihbar etmiş ve uzaktanda dalga geçermişcesine izliyor, şahısın kendisi araba hırsızı iken, araba hırsızını ihbar etmesi ve polisle işbirliği yapması çok saçma bir durum.

Karakolda.

Benden haksız yere alınan eşyalar. (Sadece bir tane değildi her üründen, 3 tanesini birden filan el koyabiliyormuş PD'ler).

Sorgu

Bu son 2 SS'de rolün sonuydu, burada şikayeti karşılıklı olarak geri çekiyoruz. Kimse ceza almıyor.

Ek açıklamalar(varsa): Arabamın başında olmama rağmen arabamı çalmasından şikayetçi değilim, ben onun arabasını sadece kendi arabamı bulmak adına çaldım diye polisi aramasından şikayetçiyim bu yüzden bir süredir ürettiğim silah parçalarına el koyuldu ve şahısın yaptığı OOC ihlal yüzünden baya bir zaman kaybı ile para kaybına girdim, şahısın ceza alması bile umrumda değil, lütfen sadece mağduriyetim giderilsin.

« Son Düzenleme: 10.02.2021 02:28 Scaletta »

#1 - 10.02.2021 16:27
Öncelike Merhabalar,
Kişinin aracını çaldığım sıra kişi aracının yanında değildi ve zaten bu duruma dahil bir görüntüde bulunmamaktadır.

İhbar etme olayına gelince soru /soru yerinden sordum bir tane sicil var dedim bir kere hapse girdim ve illegal bir birlikte değilim dedim aracım çalındı kişiyi ihbar etmem yasak olur mu diye sorduğumda bunu yapmamın yasak olmadığını kişiyi ihbar edebileceğimi söyledir.

Aracımın çalındığını oyundan gelen sistem mesajı ile fark ettim sigortadan mesaj geldi sonra polise ihbar verdim burda bir hata göremiyorum sonuçta polisler ile aramda bir sıkıntı yok sadece bir kere hapise girdim ne bir çetedeyim nede bir mafya birliğindeyim sivil olarak takılıyorum.

Kişinin yaptığı suçlamarın hepsini red ediyorum. Yaptıklarımda bir hata olmadığını sonuna kadar savunuyorum.

Savunmam bu kadar İyi Forumlar...

#2 - 10.02.2021 18:54
Sorun şurdaki sen temiz birisi değilsin, kendin bir hırsızsın, hırsızlık il-legal bir şey kimse çıkıp legal bir iş olduğunu ve ya sivil kapsamında olduğunu savunamaz.

Kendin il-legal bir iş başındayken, sırf peşindeki şahıstan (Benden) kurtulmak adına polisi araman büyük bir OOC suç bana göre. Bir il-legal olarak arkadaşların ile birlikte aracını çalan şahısı kovalayarak, kendi sorununu kendin çözebilirdin, polissiz.

Her hırsız polisi arayıp devlet savunması alsın o zaman, böyle bir şey gerçek hayatta bile görülmedi. Roleplay kavramında olması çok saçma olur.

#3 - 10.02.2021 19:22
Yanii işin komiği, senin polisten kaçman gerekirken gidip polise sığınarak yardım talebinde bulunuyorsun. İnsan bir düşünür pawnshop'ta kamera vardır, ben ihbar atmayayım atarsam benim de hırsızlığım ortaya çıkar filan.

#4 - 10.02.2021 19:46
Dediğim gibi yaptığım şeyin sonuna kadar arkasındayım hata yapmadığımı düşünüyorum sonuçta azılı suçlu değilim kendi başına bir kere hapse girmiş sivil bir vatandaşım polisten yardım istemiceğim de kimden isteyeceğim bir il-legal gücüm olmadı için görünürde legal biri olduğumdan devletten yardım istem çok doğal.

Dediğim gibi savunmam bu kadar.

Sizinle konu üzerinden polemiğe girmeyeceğim İyi Forumlar Dilerim...

#5 - 10.02.2021 21:07
Pekala, bu şikayet lehinize sonuçlanırsa yemin ediyorum bundan sonra en büyük hırsızlık işlerini ben yapıp, benle sorunu olan herkesi polise ihbar ediceğim bu kadar.

#6 - 10.02.2021 23:05
Kin tutucak bir durum yok ben zaten bir İl-legal birlikte değilim bir il-legal gücüm yok neyime gücenip size kafa tutucam ki mecbur polisten yardım istiyorum.

Bu arada Karakter Ölüm rolü nedeniyle Anthony_Bright Olarak devam etmektedir yetkililerin bilgisine.

#7 - 11.02.2021 00:36
Kin tutucak bir durum yok ben zaten bir İl-legal birlikte değilim bir il-legal gücüm yok neyime gücenip size kafa tutucam ki mecbur polisten yardım istiyorum.

Bu arada Karakter Ölüm rolü nedeniyle Anthony_Bright Olarak devam etmektedir yetkililerin bilgisine.

Arkadaşım ikide bir birliğim yok birliğim yok demekle bir şey olmuyor. Gerçek hayatta suçlu olmak için kimseden güç almana gerekte yok, ellerin olduğu sürece adam da öldürürsün, araçta çalarsın. Gördüğüm kadarıyla araç çalıyorsun, ev soyuyorsun ve ek olarak sicilin olması dediklerimin doğru olduğunu kanıtlıyor. Diyorsun ki ne olsun hırsızım? Polisi arayamaz mıyım? O halde doktor mesleği yapanlar, polis mesleği yapanlar, TV vb legaller de çalsın sonra ben legal/sivil'im diye geçinsinler. Konu kilit, burdan sonrası yetkililerde.
« Son Düzenleme: 11.02.2021 00:38 Scaletta »

#8 - 11.02.2021 18:01
Dediğim gibi savunmam bu kadar diyeceğim başka bir şey yoktur.

İyi Forumlar...

#9 - 12.02.2021 16:53
Merhaba,

Tek bir sicili bulunduğu için o karakter artık illegal, aracı çalındığında vb. ihbar veremez diye kuralımız bulunmuyor. Bunun dışında NonRP'lik durumda yok. Herhangi bir ceza-i işlem uygulanmayacak.

Şikayet kapatıldı.