Konu: Zakhar Zetnikov adlı oyuncuya şikayetim.  (Okunma sayısı 182 defa)

#0 - 11.02.2021 17:20

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Zakhar Zetnikov - @MsBnK

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Yok.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 11.02.2021 - 17.11

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: IC olarak öğrenmesi gereken bir şeyi OOC olarak "pm" ile bana soruyor. Neden bunu yaptığını sorduğumda ise "Telefon numaran yok, sadece sordum" gibi bir cevap alıyorum. 43 level bir oyuncunun böyle bir ihlal yapması gerçekten ilginç bir durum. Önemli olan level değil, rp yapmak için buradayız. Evin sahibine IC olarak ulaşamıyorsan, ulaşamıyorsundur. Üzgünüm.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Kanıt: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Teşekkürler.

#1 - 11.02.2021 17:29
Bölgede birkaç gündür bulunuyoruz, bunun için Story RP rolüyle birkaç mülk aradım. İlanı bulamayınca arkadaşa pm'den satıp satmadığını sordum. Bu kadar küçük şeyler için şikayet açıp, açık aramanıza gerek yok. Aleyhinize herhangi bir rol yapmadım, gördüğünüz gibi ne hakaret etmişim veya rolü baltalayan bir şey yapmışım. Tek istediğim sadece story RP sonrası bölgedeki vatandaşlardan numaranızı almış rolü yapmak ve sizinle iletişime geçmekti. Bunun gibi küçük şeyler için şikayet açmanıza gerek yoktu. Ben gerekli rolü gerektiği yerde yaparım, size neden diye sorduğunuzda tüm rol planımı açıklayamazdım. İyi forumlar, savunmam bu kadar.

@memistheking Gerekli kanıtı atacaktır zaten, tekrardan iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 11.02.2021 17:36 MsBnK »

#2 - 11.02.2021 17:34
Merhabalar, story rp yaptığımız ss'i paylaşmak istedim. Kötü bir amacımız yoktu, iyi forumlar dilerim.

#3 - 11.02.2021 17:43
Hiçbir gerçekciliği olmayan, tamamiyle editlenmiş bir ekran görüntüsünün geçerli bir savunma olarak kabul edileceğini sanmıyorum. Öyle olsa dahi bu yapılan ihlalin savunması olamaz, olmamalı. Ek olarak olaya şahit değilsiniz ve bu şikayeti yanıtlamanız için hiçbir sebep yok. İhlalin küçüğü ya da büyüğü yoktur. Açık aramak gibi bir niyetim de yok. İnsanlar rp yapmak için giriş yapıyorlar ve ufak bir ihlal de olsa bu oyun zevkimizi bitirebiliyor.
Yetkililerin kararına bırakıyorum. Olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş gelene kadar yanıtlamayacağım. Teşekkürler, iyi görevler.

Şikayeti Yanıtlamak
Oluşturulan şikayetlerde şikayeti açan, şikayet edilen kişi(ler), tanıklar ve yetkili takımı yanıt verebilir. Şikayet ile alakası bulunmayan üçüncü şahıslar şikayete yanıt veremez.
« Son Düzenleme: 11.02.2021 17:49 lora »

#4 - 11.02.2021 17:55
Sunucunun ss modu kullanılarak alınmış, hiçbir gerçekçiliği olmayan ss buyrun;

Spoiler: GösterGizle

#5 - 12.02.2021 16:45
Merhaba,

Yapılan şey aşırı derecede rolünüzü baltalayan, sunucu düzenini bozan, abartılacak bir şey değil. Bu tarz durumlarda karşıdaki kişiye de insiyatif tanıyın. Art niyet yok. Herhangi bir ceza-i işlem uygulanmayacak.

Şikayet kapatıldı.