Konu: Ortak Nezaket + Aktif rolde B bölmek + Hatalı Do Harold_McDonnell @Pondicherry  (Okunma sayısı 187 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.02.2021 17:50

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Harold_McDonnell  @Pondicherry

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Tjay_Davis

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05/02/2021  15.30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Ortak nezaket + Aktif rolde B bölmek + Hatalı DO
Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Rolümüzü arkadaşımızla yapıyorduk üstümüzü felan değiştirip kask takıp bir araba çalma rolü sergileyecektik fakat arkadaş, do kanalından hakkınızda şikayet açacağım böyle bir emote yok felan diyerek do kanalından sohbet etmeye başladı, Do kanalı belirtme amaçlı kullanılan bir kanaldır, ooc sohbetler edilemez, ayriyetten rol ortasında birde b böldü sizi şikayet edeceğim vesayre gibisinden ss lerde tüm kanıtlar bulunuyor aktif rolde b böldüğü ve do kanalından ooc sohbet ettiği rol ortasında, ve bize emri vaki emir kipi içeren kelimeler kullanmaya başladı burası eğlence ortamı oyun oynuyoruz kimsenin kimseye kölesiymiş gibi emir verme hakkı yok, nezaketle herkes birbirine iletişime geçmeli, nezaket kurallarını bölüp emir vermeye devam etti hepsi screenshot da gözüküyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:  https://hizliresim.com/Wl6hLm

Ek açıklamalar(varsa): Şahısın gerekli cezaları almasını talep ediyorum ve birdaha rolleri bu şekilde baltalamamasını rol zevkimizi bitirmemesini rica ediyorum.

#1 - 05.02.2021 17:58
Lütfen ortak nezaket kuralına gelince karşı tarafta bunu ister diğer karşı tarafta herzaman misiniz mısınız bizli sizli kelimeler kullanırsak, emir vermessek bundan sonraki süreçte çok makbule geçecektir, teşekkür ederim.

#2 - 05.02.2021 18:10
Şahıs ss lerdede görüldüğü üzere bize tehditler yağdırıyor, burası yol geçen hanı değil herkes saygısını korumalı, kimse kimseyi tehdit edemez eğlence platformu burası.

#3 - 05.02.2021 18:48
Role Play'de hiçbir şey tekdüze işlemez. "Sohbet ediyor" diyebilmen için gerçekten sohbet etmem gerekir. PM veya OOC bölmekten daha yeğdir o kanaldan konuşmak. PM kanalından rolü böldüğün de aktif şikayetimde bariz zaten.
« Son Düzenleme: 05.02.2021 18:55 Pondicherry »

#4 - 05.02.2021 18:53
Ayrıca buna "Araç çalma rolü" diyebilmeniz için düz kontak rolü sergilemeniz gerekiyor. Selam verdiğiniz adama karşı hatalı emote verip, sistemsel araçtan atarak araç çalma rolü yapamazsınız.

#5 - 05.02.2021 20:45
Araç çalma rolü sadece düzkontak ile olacak bir kural yok araç çalmak yasak değil sunucuda, eğer aracın çalınırsa ve karakteriniz legal bir karakter ise polisi arayıp yardım ister siz şimdi aracınızı ic karakterimiz çaldı diye siz gelip ooc'den bizi şikayet ediyorsunuz ic polise şikayet edeceğinize, pm rolü bölüyor ooc bölmek diye birşey yok, pm den yazmak rolü asla bölmek değildir. PM rolü bölmez, role devam edersin. Fakat siz b den ve do dan ooc böldünüz, beyfendi, yaptığımız kural ihlalilini tekrardan söylüyorum forumda kurallar kısmında bu kendi koyduğunuz kuralları forumdan alıntı koyarsanız buraya size savunmamı yapacağım, fakat ortada bir forumda yazıpda ihlalini yaptığımız hiç bir durum yok, iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 05.02.2021 20:58 Müphthela »

#6 - 05.02.2021 20:47
Hatalı emote dediğiniz şey b den dellendi hemen ardından düzeltildi rolde beyfendi ss'i daha kaç kere açıklayacağız?
 ve burada konu bizim konumuz değil sizin konunuz, b böldünüz, do farklı bir şekilde ooc tehditleriniz için kullandınız, ortak nezaket kurallarını çiğnediniz tehdit edip emirgar konuşup, sadece bu iletinin altına bunun açıklamasını yaparsanız sevinirim.

#7 - 05.02.2021 21:01
Güzelim benim bak anlamıyorsun. /do tekrar dener /me tekrar dener /do tekrar deniyor /me tekrar deniyor gibi emotelar yok. Üzerine verdiğin ilk emote da hatalı. Bir emoteda üç tane eylem gerçekleştiriyorsun yahu.
Bak, önce kapımın açık olup olmadığını sorarsın. Açık cevabını alırsan /me sağ eliyle kapıyı açar emoteu atarsın. Daha sonra /me sağ eliyle yumruk atarak yere düşürmeye "çalışır" emoteu atarsın ve /dene atarsın. Eğer başarısız olursa o hak bana geçer. Şöyle düşün: Birisi bana yumruk atmaya çalıştı ama isabetli olmadı. Ben çok affedersin öküzün trene baktığı gibi bakacak miyim sana? Kendimi savunmaya çalışacağım elbette. Hadi bana bu hakkı tanımadın diyelim, bari lütfen /do tekrar dener deniyor /me tekrar dener deniyor gibi emote verme. Yeniden /me yumruk atmaya çalışır emoteu verip /dene at Allah için ya. Vallahi billahi gına geldi, anlamamak için mi diretiyorsun, anlamıyor musun bilmiyorum ama 15 yıl yaşlandım. Söyle bana, anladıysan dediklerimi bir daha da hata yapmayacaksan çekeceğim şikayetimi, ömrümden ömür gitti ya.

#8 - 06.02.2021 11:49
Öncelikle hala şu üslubunuza çeki düzen vermiyorsunuz güzelimli felan konuşmayı bırakırsanız çok sevinicem, hala kafanızdan kural uyduruyorsunuz bir emoteda bir eylem yapılabilir diye birşey yok emote umda şahsın kapısını açar yumruk atıp aşağı indirir tarzı bir emote gayet de sağlıklı bir emote, ve siz hala benim yaptığımı sorguluyorsunuz varsa şikayetiniz açarsınız, şuan burada açılan konu sizin ortak nezaket ihlaliniz, aktif rolde b bölmeniz, do kanalı farklı amaçla ooc sohbet olarak kullanmanız lütfen bunların savunmasını yapın, konuyu meşgul etmeyin, teşekkürler.

#9 - 06.02.2021 11:54
Selamlar,

İncelendi ve aslına bakarsak ortada çok büyük bir durum yok, birbirinize yaklaşım şekliniz konuyu biraz alevlendirip büyütmüş, daha hoşgörülü ve sağduyulu olabilecek insanlar olduğunuza eminim. Problemimiz yok, şikayet konusu düşüyor.