Konu: [Toplu Şikayet] MetaGaming(MG)  (Okunma sayısı 278 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.02.2021 17:20

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:

Donald Livingston - @Platoon
Reginald Lİghtoon - @kanatsızmelegim
Alexandro Pouffle - @Tereyağ_Lordu

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.02.2021 - 16:25:06

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Aracımı boyatmak için bir garaja gittim, Donald Livingston beni karşıladı ve aracı boyamak için aracı garaja sokmamı söyledi. Donald Livingston ile güzel güzel rolümüzü yaparken Reginald Lightoon - Alexandro Pouffle geldi ve bir kaç IC rol yaptılar.

Ardından Donald Livingston aracı yanlış boyadı ve yanlış boyamasından sonra rol acayip ve argo bir şekilde */b* kanalından bölündü.

Bizzat Reginald Lightoon'u */b* den uyardım ve verdiği cevap ise *Kişi OOC arkadaşım, şaka yaptığım belli oluyor?* cevabı verdi. PM den uyardıktan sonra */b* sohbeti devam etti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

https://i.hizliresim.com/xqQqgR.png
Bu screenshot'da; Donald Livingston ile aramda geçen rolün güzel ve hoş bir şekilde yapıldığı gözüküyor.

https://i.hizliresim.com/Q9Ukpz.png
Bu screenshot'da; Aracın kırmızı olması yerine maviyle boyanması halinde, kişilerin IC yaşanan bir olayı OOC'den belirtmeleri, Donald, Reginald'ın *kendi düşüncem* OOC arkadaşı olduğu için OOC konuşup ikinci boya parasını IC verdiklerini ön gördüm. *kendi düşüncem*

https://i.hizliresim.com/jeNaAJ.png
Bu screenshot'da; Burda ise Alexando Pouffle OOC olarak *bok* kelimesini kullanıyor, Ortak Nezaket kuralını çiğniyor. Ayriyetten de Donald Livingston ve Reginald Lightoon OOC bölmeye devam ediyorlar.

https://i.hizliresim.com/QfYlj8.png
Bu screenshot'da; Burda ise kişilerle aynı rol ortamında olduğumu belirtiyorum.

https://i.hizliresim.com/LbLYm9.png
Bu screenshot'da; Burda da Reginald Lightoon adlı kişiyle */pm* kanalından diyaloğum geçiyor, kendisi kuralın ne olduğunu biliyor fakat bildiği halde bana */pm* kanalından kişi *OOC tanışıyoruz, parasını attım(yanlış boyadığı için ikinci boya parasını kastetmekte), şakasına yaptığım anlaşılıyor?* diyor.

*Şakasına yaptığım anlaşılıyor?* demesi benim rolümü bilerek batırdığını-kuralı bildiği halde IC olarak rol dönerken OOC olarak böldüğünü kastediyor, bu dediklerim bizzat benim görüşümdür. IC olarak güzel bir rol dönüyor fakat OOC olarak rol baltalanıyor. Bu da benim o an rol hevesimi kaçıran bir sebep.

Ek açıklamalar(varsa): Bu yazdıklarım dışında yorumlara başka bir şey yazmayacağım, her şeyi açık ve net olarak belirtmiş bulunmaktayım.

Yetkili kararını beklemekteyim, iyi forumlar!

« Son Düzenleme: 01.02.2021 17:22 prawn »

#1 - 01.02.2021 18:12
Dalgınlıkla sistemsel boya kodunu yanlış girdiğim için arabanı sistemsel olarak turkuaz rengine boyadım. Hani bakarsak rolde boyayı sıkarken zaten hangi renk olduğunu görürsün böyle bir hata yapman imkansız, rolde senin arabanı kırmızıya boyamışım sistemi kullanıp renk kodunu girdiğim için role dökmeden Reginald'dan para alıp sistemsel hatayı telafi ettim, arabanı olması gerektiği gibi sistemsel de kırmızı renk yaptım. Hatamı fark ettiğim için ve bunu da role dökemeyeceğimden, zaten hazır da tekrar sistemsel bir süre bekliyoruz. Rol durmuş durumunda  /b kanalından ... nokta atıp sanayici usülü "boyacı yanlış boya vermiş" gibi ufak bir şaka yaptım. Samimiyet diye bir şey vardır belki bilirsin. Alexando Pouffle'da bahsettiğin bok kelimesini bir rengi tarif etmek için kullanmış. Kimseye hakaret, argo bir ithamda bulunmak için değil. Burada sadece senin şikayeti şişirmen var. Bu ooc diyaloglardan rahatsız olduğunu belirtiğin vakit zaten aynı şekilde senden özür diledik. Kusura bakma, bu kadar kasıp ufak tefek eğlenceleri sorun etmeyeceğini düşündük. Yanılmışız. Madem böyle ufak ooc diyalog seni rahatsız etti neden emoji yolladın? Birazcık anlayış ve empati. O zaman her şey daha güzel olur. Güzel bir gün geçir.

#2 - 01.02.2021 18:19
Biz sistemsel hatadan sonra küçük samimi bir ortam oluşturmak istemiştik rol baltalama gibi bir amacımız yoktu, bu kadar büyüyeceğini bilsek kesinlikle yapmazdık. Sende üçümüzde oyundayken özür diledik. Burada da senden özür diliyorum, iyi forumlar.

#3 - 01.02.2021 18:21
Rol durmuş durumunda  /b kanalından ... nokta atıp sanayici usülü "boyacı yanlış boya vermiş"

Aktif bir rolde, rolun durması senin */b* den ... yazmana bağlı değil. Rolü stoplamak için rol ortamında olan herkesden izin alınır, şahsen benden izin alınmadı. Rol de durmuşa benzemiyor.

Sistemsel bir hata değil maviye boyaman, senin hatan. Fakat ortada aktif bir rol var, gidişatı güzel olan bir rol. Kendi hatanızı, aktif rolde başka biri varken  /b den değil de /pm den halletmelisiniz.

Kanıtlarda göründüğü gibi Reginald Lightoon'u ilk başta */pm* den uyardım, üstüne */b* den devam ettiniz. Toplu bir halde uyarmak için de */b* den yazdım. Bizzat ben rolün gidişatı güzel olduğu için ss alıp edit yapıcaktım, ilerde açacağım karakter tanıtımına koyacaktım. Fakat çöp ettiniz.

#4 - 01.02.2021 18:22
Biz sistemsel hatadan sonra küçük samimi bir ortam oluşturmak istemiştik rol baltalama gibi bir amacımız yoktu, bu kadar büyüyeceğini bilsek kesinlikle yapmazdık. Sende üçümüzde oyundayken özür diledik. Burada da senden özür diliyorum, iyi forumlar.

Normalde şikayet açmazdım, ama */PM* den birinizi uyardığım halde */b* den rolün baltalanmasına devam edildi.

Daha da bir açıklama yapma gereği duymuyorum, her şeyi şikayet formunda anlattım.

#5 - 01.02.2021 18:24

Normalde şikayet açmazdım, ama */PM* den birinizi uyardığım halde */b* den rolün baltalanmasına devam edildi.

Daha da bir açıklama yapma gereği duymuyorum, her şeyi şikayet formunda anlattım.

Uyarıyı yaptığınız kişi bana böyle bir şey bildirmedi(Rahatsız olduğunuz hakkında.), şahsen bana yapsanız ben /b'yi kesip arkadaşlarıma da bilgiyi geçer ve role dönerdim. Sizden yeniden özür diliyorum.
« Son Düzenleme: 01.02.2021 18:27 Tereyağ_Lordu »

#6 - 01.02.2021 19:09
MetaGame durumu, sistemi kullanabilmek adına ufak bir OOC anlaşma olduğu için geçersizdir. (Bkz; anlaşmalı brawl rolleri de MetaGame sayılabilirdi)

Başta siz ( @prawn ) olmak üzere, tüm OOC kanalı bu şekilde kullananlar uyarılmaktadır. Başta neden siz? Çünkü karşı taraf bu anlık ihlalin farkında olup özür dilerken, siz içerisinde bulunduğunuz (Emoji ile OOC kanalı kullanıyor -ki bu bir ihlaldir- ve bunu o an sorun etmiyorsunuz) ihlalin üstüne şikayet açıyorsunuz.

@kanatsızmelegim Bir diğer bu hususta sizleri ayrıca uyarmaktayım. OOC kanalı kullanmak bir hak değildir. Dolayısı ile, şaka yapıyor olmanız veyahut arkadaşınız ile konuşuyor olmanız bunu sizde hak göstermez. Haliyle kişiye yaptığınız PM üzerindeki savunma yanlıştır, bilginize.

Ufak konuları aranızda halletmek çok daha yapıcı olmaya merdiven dikmektir. Unutmayınız, gereksiz şikayetlerden sizler de ceza alabilirsiniz.

Ceza-i işlem yapılmayacaktır, kilit.