Konu: Marten_Walker - Gasp kural ihlali  (Okunma sayısı 261 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.01.2021 16:53

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Marten_Walker @MASTY

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30/01 15:53

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
22-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

Gasp: (inaktif) Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Brawl rolüne giriyoruz bayılıyorum , sonrasında şahıs gelip gasp ediyor , brawl rolünde gasp etmesi yasak.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://prnt.sc/xvaq5e https://prnt.sc/xvaqxa https://prnt.sc/xvarep

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 30.01.2021 20:15
Öncelikle selam, sürekli rp'yi ihlal etmediğin ve rolü tamamladığın için teşekkür ederiz. Şikayette ihlal olarak belirtmiş olduğun kural in-aktif bir durumda. Şu anda sadece hood sahibi illegal oluşumlar gasp rollerinde bulunabiliyor.

Alıntı
2-) BRAWL, ÇATIŞMA, GASP VE HARAÇ KURALLARI
2.1) BRAWL
Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır. Ancak rolde doğaçlama gelişen saldırı ve kavgalarda bu kural geçerli değildir. Yalnızca iki tarafın OOC olarak anlaşıp yaptığı anlaşmalı brawllarda geçerli olur.
Onaylı bir bölgede brawl başlatacaksanız, bölgenin sahibi olan oluşumdan daha kalabalık ve en az 3 kişi olmalısınız.
Brawl esnasında sistemsel ölen kişiler, aradan 4 saat geçmeden tekrar brawl yapamazlar.
2.2) ÇATIŞMA
Onaylı bir bölgede çatışma başlatacaksanız, bölgenin sahibi olan oluşumdan daha kalabalık ve en az 3 kişi olmalısınız. Ayrıca onaylı bir bölgeyi günde en fazla BİR kez basabilirsiniz.
Çatışma esnasında sistemsel ölen kişiler, aradan 8 saat geçmeden tekrar çatışmaya giremezler.
2.3) GASP - HARAÇ
Gasp rolleri sadece bölge onaylı oluşumlar için, kendi bölgelerinde aktif. Eğer onaylı bölge sahibi bir oluşum üyesiyseniz; gasp edeceğiniz kişinin ve sizin seviyeniz 5 ya da daha yüksekse gasp edebilirsiniz. Maksimum $7.000 gasp edebilirsiniz.
Haraç rollerinde maksimum $20.000 alınabilir. Bu kuralın detayları aşağıda bulunmaktadır:
- Haraç alınacak tarafın mekanının olmasına gerek yoktur, tek gereken haraç alacağınız kişinin illegal faaliyetlerde bulunmasıdır.
- Haraç alan ve alınan oluşum agresif rol engelini (10 gün kuralını) aşmış olmalıdır. Haracı bireysel alıyorsanız, kişi ve siz 5 seviye olmalısınız.
- Haraç kurallarına uyulduğu halde ödemeyen oluşumlara karşılık vermeden önce Oluşum Yönetimi ekibine ulaşmanız gerekir. (Mekan kundaklama, kalıcı hasarlar bırakma vb. roller hariç.)

Yukarıdaki kuralda tüm her şey açık ve net bir şekilde zaten belirtiliyor.

Karakterim seni gasp etmedi, gasp rolü çevirseydim eğer emotelerim ile bunu desteklerdim. Karakterin kendi rızası ile bunu yapıyor. Ben orada sadece "Dökül, hemen şimdi.", diyorum.

Teşekkürlerimi sunuyorum, iyi roller dilerim.
« Son Düzenleme: 30.01.2021 20:20 MASTY »

#2 - 31.01.2021 18:20
Bu gasptır , üstümü arıyorsunuz ve parayı buluyorsun arkadaşın karakterin üstüne çıkmış durumda ve parayı ver diye tehtid edilmekte , bu gasp değilde ne?

Parayı vermesem fear rpden yiyecektim , şikayet sonuçlanabilir.

#3 - 31.01.2021 23:26
Merhaba,

Onaylı bölgelerde gasp rolleri kurallarda da belirtildiği gibi serbest. Şikayet içeriğinde herhangi bir kural ihlali bulunmuyor.
Alıntı
Gasp rolleri sadece bölge onaylı oluşumlar için, kendi bölgelerinde aktif. Eğer onaylı bölge sahibi bir oluşum üyesiyseniz; gasp edeceğiniz kişinin ve sizin seviyeniz 5 ya da daha yüksekse gasp edebilirsiniz. Maksimum $7.000 gasp edebilirsiniz.

Şikayet kapatıldı.