Konu: Dubois_Rubio Birlik lideri kural ihlali.  (Okunma sayısı 455 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.01.2021 23:38

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Dubois_Rubio  @MWhiskey

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @CheffOfficial

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 22.53 17.01.2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:1) LEGAL / İLLEGAL BİRLİK KURALLARI
1.1) GENEL KURALLAR (Legal ve İllegal)
Yeni bir oluşum kurabilmek için, sunucuya adapte olmanız açısından, minimum beş (5) seviye olmanız gerek. Beş ve üstü seviyeye sahip eski bir karakteriniz varsa, birlik oluşturabilirsiniz.
Yeni açılan oluşumlar, tanıtımları onaylandıktan itibaren 10 gün boyunca agresif rollere dahil olamaz, kendilerine de agresif rol yapılamaz. (İki birlik lideri anlaşırsa kural geçersiz sayılır)
Tanıtıma atacağınız ekran görüntülerinde, başka bir birlik hakkında aşağılayıcı/hakaret içeren/tahrik edici konuşmalara izin verilmeyecektir. Bu kuralın ihlal edilmesi durumunda, iletinin sol altındaki "moderatöre rapor et" tuşuna basabilirsiniz.
Bölge onaylı/onaylı birlik liderleri dışında, hiçbir birlik üyesi alt karakterini kendi birliğine sokamaz.
Tanınmış mafya veya çetelerin rolleri yapılamaz. (örnek: The Demeo Crime Family, Carleone Crime Family, Mara Salvatrucha ..vb)
ABD'de rol yaptığımız için Vice Şehri bizim kurguladığımız bir şehir olsa da kurulabilecek askeri tim ve terör örgütü rolleri mantık çerçevesinde yapılmalıdır. İslami, aşırı ardikal ve dinci örgüt rolleri yasaktır. Bunun dışında terör örgütü veya askeri tim konseptinde yapacağınız birlikler için öncesinde FM ekibine ulaşarak konsept hakkında bilgi veriniz.
Birliğinizdeki herhangi bir üyenin yaptığı ihlalden, birlik lideri de sorumlu tutulabilir. Bu yüzden birlik liderlerinin birlik üyelerini bilgilendirmesi ve üye seçimlerinde dikkatli olması gerekir. Her birlik lideri, kendi oluşumunun adminidir.
Birlikler, liderler bir sorun yaşıyorsa çözüme ulaşamıyorsa FM Ekibiyle iletişime geçerek sorunlarını özel olarak anlatabilirler.
İzin verilen roller haricinde (FM Ekibinin üst yönetimiyle iletişime geçerek senaryo/kurgunuzu anlatmalısınız) sorun yaşayan iki illegal birlik üyesi/düşman POLİSE SIĞINMA kuralını ihlal edemez. Yani illegal sorunlarınızı PD yardımıyla çözemezsiniz.
Hiçbir birlik liderine karşı utandırıcı, küçük düşürecek rol yapılamaz. (Yüzüne tükürmek, üzerine idrar boşaltmak, tasma takmak gibi bir çok rol engeli vardır.)
Düşman birliği tarafından öldürülen ve CK attırılan karakter, NC sonrası, 48 saat boyunca savaşlara katılamaz, intikam rolü yapamaz.
Karakterler kendilerini IC bir şekilde Valachi üyesi, akrabası olduğunu söyleyebilir/dolandırabilir. (OOC bir şekilde Valachi adıyla dolandırmak yasaktır.)
Legal bir karakter veya sivil karakter canlandırıyorsanız, yerine göre illegal birliklere karşı Fear-RP yapmalısın ve güçlü bir birliğe karşı korkusuzca/arkanı sağlama almadan laf atma/sataşma/polise ihbar etme rollerine girmemelisin. Aksi halde karakterine karşı birliğin bazı hakları olabilir ve CK'ya kadar gidebilir.
1.2) KONU DÜZENİ
Tanıtımlar ile alakalı daha detaylı bilgi almak için Birlik Oluşturma(tıkla) bölümünü ziyaret edebilirsiniz.
1.3) BÖLGE ONAYI
Bölge onayı alacak birlikler sunucuda bir süredir faaliyet gösteriyor şekilde olmalı, oyuncular tarafından genel olarak kabul görmeli ve rol tarafında da Vice Şehrinde etkinliğini hissettirerek bölgesinde/faaliyet yaptığı işte etkin konumda olmalıdır. Bir oluşumun ne zaman onay alacağı tamamen FM Ekibi Üst Yönetiminin insiyatifindedir. Bu konuda soru sormamanız gerekmekte.
Bölge Onayı için birliğinizde genel olarak sürekli ceza alan, hile kullanan oyuncuları bulundurmamalısınız. Ek olarak oluşum yöneticileri de forum ve oyun üzerinde örnek roller/örnek oyuncu profili sergilemelidir. Bölge Onayı alan bir birlik birçok hatayı yapmaya başlarsa veya toxic bir tavra bürünürse bölge onayı tekrar geri alınabilir.
1.4) BÖLGE SİSTEMİ VE BÖLGE KURALLARI
Belirlenmiş illegal bölgelerin herhangi birinde bölgede aktif olarak rol yaptığınız süreçte burada yapılacak rol aktifliği ve diğer etkenler ile beraber bölgedeki sözünüz etkili olacaktır.
Bölge sahibi olan oluşumlar her ay çeşitli etkenlere göre değişkenlik gösteren miktarda para gelirine sahip olabilirler.  Belirli sürelerde verilen Bölge Paralarına sahip olurlar. (Ortalama 50.000$)
Bölge sistemine sahip oluşumlar, mantık dahilinde bölgelerinde bulunan diğer illegal oluşumlara üstünlük sağlayabilirler.  Bir bölgede diğer birliklerin rol durumunda belirgin bir üstünlük yoksa Fear RP yapması gerekir.
Bölge sahibi olan oluşumun sayısal üstünlüğü bulunuyorsa polis departmanı üyelerinin Fear-RP yapması gerekir. Fakat toplu operasyonlarda, bölge onayınız dahi olsa polislere karşı FEAR-RP uygulamak zorundasınız.
1.5) ONAYLI OLUŞUM
Onaylı birlikler konsepti doğrultusunda daha fazla kaynağa sahip olurlar ve direkt olarak kaynakları üretebilirler.
Onaylı birlik, herhangi bir bölge onaysız birliğe uyuşturucu, silah ya da herhangi bir konu üzerinde ambargo uygulayabilir. Bu madde suistimal edilirse birliğin onayı iptal edilir.
Onaylı oluşumlar bölgelerine ücretsiz olarak 15 adet obje ekletebilir.
Onaylı birlikler istediği zaman silah sevkiyatı gerçekleştirebilir. (Aylık toplamda 2 defa)
Onaylı birlikler uygun açıklamalar ve sebepler bulundurduğu sürece bir karakter hakkında CK izni almaya sahip olur.
1.6) OLUŞUM ŞİKAYETİ SÜRECİ
Konu hakkında tüm ihlallerin ve kanıtların şablona uygun bir şekilde kuralı alıntılayarak sıralanarak ve derli toplu şekilde yapılması gerekmektedir.
Şikayetinizi kanıtlara dayanarak açmalısınız.
Oluşum şikayeti konusunda alakasız (iddia ve savunma harici) tüm yorumlar silinir ve işlem uygulanır. (Kanıt olmadığı taktirde yapılan iddialar buna dahildir.
Taraflar birlik şikayeti açtığında aynı şekilde birliğe dahil kişiler hakkında ayrı oyuncu şikayetleri oluşturamaz.
Hile konusu üst kısımda bulunan kuraldan muaftır, hile kategorisine ekstra konu açılabilir.
Konu içerisinde gereksiz tüm yorumlar, tartışma çıkaracak mesajlar ve karşılıklı atışmalar kullanıcının ceza almasına neden olur.
2-) BRAWL, ÇATIŞMA, GASP VE HARAÇ KURALLARI
2.1) BRAWL
Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır. Ancak rolde doğaçlama gelişen saldırı ve kavgalarda bu kural geçerli değildir. Yalnızca iki tarafın OOC olarak anlaşıp yaptığı anlaşmalı brawllarda geçerli olur.
Onaylı bir bölgede brawl başlatacaksanız, bölgenin sahibi olan oluşumdan daha kalabalık ve en az 3 kişi olmalısınız.
Brawl esnasında sistemsel ölen kişiler, aradan 4 saat geçmeden tekrar brawl yapamazlar.
2.2) ÇATIŞMA
Onaylı bir bölgede çatışma başlatacaksanız, bölgenin sahibi olan oluşumdan daha kalabalık ve en az 3 kişi olmalısınız. Ayrıca onaylı bir bölgeyi günde en fazla BİR kez basabilirsiniz.
Çatışma esnasında sistemsel ölen kişiler, aradan 8 saat geçmeden tekrar çatışmaya giremezler.
2.3) GASP - HARAÇ
Gasp rolleri sadece bölge onaylı oluşumlar için, kendi bölgelerinde aktif. Eğer onaylı bölge sahibi bir oluşum üyesiyseniz; gasp edeceğiniz kişinin ve sizin seviyeniz 5 ya da daha yüksekse gasp edebilirsiniz. Maksimum $7.000 gasp edebilirsiniz.
Haraç rollerinde maksimum $20.000 alınabilir. Bu kuralın detayları aşağıda bulunmaktadır:
- Haraç alınacak tarafın mekanının olmasına gerek yoktur, tek gereken haraç alacağınız kişinin illegal faaliyetlerde bulunmasıdır.
- Haraç alan ve alınan oluşum agresif rol engelini (10 gün kuralını) aşmış olmalıdır. Haracı bireysel alıyorsanız, kişi ve siz 5 seviye olmalısınız.
- Haraç kurallarına uyulduğu halde ödemeyen oluşumlara karşılık vermeden önce Oluşum Yönetimi ekibine ulaşmanız gerekir. (Mekan kundaklama, kalıcı hasarlar bırakma vb. roller hariç.)
3-) CK KURALLARI
3.1) GENEL KURALLAR
CK rolleri için, karşı tarafın onayını almanız gerekiyor. Karşı tarafın izni olmadığı takdirde istisna durumlar hariç CK edemezsiniz. CK izni almadan yapılan ölüm rolleri yaralı olarak devam ettirilir, ayrıca izin almadan CK eden kişi cezalandırılır. Kişiyi CK rollerine karşı zorlamak ve OOC olarak baskı kurmak yasaktır.
CK için izin verdikten ve CK rolü yapıldıktan sonra, CK rolünün iptalini isteyemezsiniz. İkili anlaşmalara saygı duyulmak zorundadır.
İllegal oluşum liderleri, sırf birlikte 24 saat geçirdiği için kafasına göre herhangi bir üyeyi CK edemez. Geçerli bir gerekçesi olmak zorundadır.
Onay Hakkının Doğmadığı Durumlar: Yönetim ekibi Fear RP ihmali gibi durumlarda veyahutta farklı bir hata gördüğü taktirde CK onayı sağlayabilirler. (Kaçırılan kişinin Fear RP kurallarını ihlal edip karşısındaki kişilere karşı sürekli alaycı, korkusuz rol yapması durumu gibi. Bu durum ekran görüntüleri ile kanıt alınmalıdır. Yönetici incelemesi sonrası kişi veya birliğe CK yetkisi tanınabilir. Yetkili ekibi incelemeden yapılan CK rolleri geçersiz sayılır.)
İllegal oluşum liderleri, birlikte 48 saat boyunca rol yapan karakterleri izin almaksızın CK edebilme hakkına sahiptir. CK edebilmek için geçerli bir gerekçeye ihtiyacınız var. "Küfür ettiği için" tarzında bir sebep, mantıklı olmayacağı için CK izni geri alınır.
Mantıklı bir sebep dahilinde Oluşum Yönetimi ekibine ulaşırsanız, ilgili karakterin CK iznini alabilme olasılığınız olabilir. - Düzenleme yapılana kadar CK talepleri askıya alındı.
4) BİRLİK - OLUŞUM YÖNETİMİ ETKİLEŞİMİ
Birliklerin denetlenmesi, herhangi bir statü kazanması Oluşum Yönetimi ekibinin, incelemeleri ve raporları doğrultusunda gerçekleşir.
Birlik cezalandırmaları ve kapatmaları Oluşum Yönetimi kararıyla gerçekleşir. Oluşum Şikayetlerinin tümünü, FM ekibi okuyup sonuçlandırır.
5) BİRLİKLERİN KAPATILMASI HAKKINDA
Rollerdeki konumu ya da OOC statüsü fark etmeksizin, herhangi bir birlik olumsuz davranışları sebebi ile, Oluşum Yönetimi tarafından herhangi bir sebep gösterilmeden kapatılabilir.
Her birlik Dedektif büro tarafından gizli olarak takip edilmektedir, illegal faaliyetleri gizli saklı yapmazsanız ve dedektiflerden yeteri kadar gizlemezseniz; Dedektif Büro elde ettiği kanıtlarla birlikte mahkemeye başvuracaktır, mahkeme kararı sonucunda hakim birliğinizi tamamen kapatabilir. Bu kural dahilinde illegal rollerinizi sivil ve polis departmanından tamamen saklayarak yapmak zorundasınız.
İllegal Birlik Kuralları, her birlik yöneticisi tarafından baştan sona iyice okunmalıdır. Bu kuralların ihlali birliğinizin kapanmasına neden olur.
Birliğinizin konseptinin zamanın dışında olması, birlik liderinin ve üyelerinin yansıttıkları konsepti benimsememiş olmaları, konsept hakkında bilgilerinin olmaması birliğinizin kapanmasına neden olacaktır.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Dün gerginlikten dolayı @scox un birliği ile bu birliğe mensup kişilerle kavgaya girdik, kavgayı başlatmadım kesinlikle neyse, bugün konuşmaya giden birlik üyelerini dövmüşler. Daha sonra barışmaya gittim ve barış imzaladık @Gangbanger ile fakat 15-20 dakika sonra toplanıp Braytonun emri ile tekrar dışardaki üyelerime saldırdılar.Neyse yaralı rolü yapmak için ssde'de göründüğü gibi /me yere yığılır dedim fakat kişi o kadar uzakki kurallardan yüzüne tükürdü birlik liderinin yasak olan bir ihlal yaptı.( Ayrıca @CheffOfficial 20 dakika önce bayılmıştı 20 dakika sonra tekrar dövdüler gelip)

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): 90lı yıllarda değiliz kesinlikle, Suwoo diye bağırmalar yada blood blood diye gezmeler, seslenmeler bana yanlış geliyor serverin altında bir rol diye düşünüyorum kişilerin uyarılması gerekiyor düşünceme göre, rollerini düzeltmeleri gerekiyor.

« Son Düzenleme: 18.01.2021 09:57 acizseytan »

#1 - 18.01.2021 00:40
Merhaba, şikayetle alakam yok fakat şahısın ek açıklaması dikkatimi çekti "90 larda değiliz" 90 larda değiliz evet ama hala çetecilik yaşanıyor eskisi kadar fazla olmasada fazla silahlı olaylar kavgalar yaşanmasada çeteler kapandı değil. "Suwoo" genelde galibeyet kazanılınca veya bir kavga başlangıcı için Bloods piru çetelerine özgü bir kelimedir. Günümüzde bile hala bloodlsr köşe tutmakta bunu sadece 90larda değil çeteler artık zenginleşti ve köşe tutmaktan ayrı sevkiyat yapmaya başladılar kısaca 2 3 yıl önce bile blood şarkılarında Suwoo kelimesini duyabilirsiniz.
en yeni olarak bunu bulabildim.

Şurayada bi SUUUUWOOOO

#2 - 18.01.2021 04:56
Burası tartışma yeri değil kişinin gelip savunma yapacağı yer şarkılarda geçen sözler gerçek hayatı etkilemez(yaşantıyı), Norteno şarkılarındada ene geçiyor fakat hiçbir gerçek yaşantıda ganglanda bu kullanılmıyor, 90larda kullanıldığı belli.(Ek bu klipteki insanlar klip için bu kadar kırmızı giyiniyorlar gerçek hayatta hiçbiri bu tarz gezmiyor bilgine ve hala çetecilik yaşanmadığını falan iddia etmiyorum çetem var H20.)

KSZ

*
v2 Oyuncusu
#3 - 18.01.2021 14:08
Öncelikle selamlar, ilk olarak dün arkadaşımızla discordda konuşmamın sonucunda yaptığı savunmayı buraya atıyorum, daha sonrasında benim de bizzat fark ettiğim şeyleri buraya atacağım. Arkadaşımız gün içinde aktif olamayacağını bildirdi, bu hafta dersleri hakkında sıkıntı yaşadığından birlik lideri olarak ben ilgileneceğim, kendisinin bilgisi var, şikayeti açan arkadaşımızdan da PM'den bizzat bireysel olarak izin aldık. (24 saat içinde yazamama ihtimali varmış.)

"Selamlar, rolde yüzüne tüküren kişi benim, evet. Bunu bilinçli olarak, herhangi bir amaç güderek yapmadım, senin kesinlikle birlik lideri olduğunu bilmiyordum. Brawl sırasında bireysel olarak yüz yüze mücadeleye en çok senle girdim ve mücadelenin sonucunda ben kazandım, galibiyetimi de bu şekilde kutladım. Birlik lideri olduğunu gerçekten bilmiyordum, bilseydim böyle bir hataya asla düşmezdim. Keşke PM'den uyarsaydın da yaptığım hatayı örtseydim. Açık konuşmak gerekirse ALT+TAB atarak da forum üzerinden kim olduğuna bakmadım, o an yapmam gereken rol neyse bunu yaptım. Eğer rol zevkini berbat ettiysem kusuruma bakma, bir sonraki sefere daha da dikkatli olacağım."

Arkadaşımın savunmasına da şunu söyleyebilirim, bunun gibi durumlarda PM yoluyla insanları uyarmayı deneyebilirsin, şu an bu kadar basit bir olayı şikayet yöntemiyle foruma taşınmana bizzat üzüldüm. Bana PM'den veya direkt ihlali yapan arkadaşa PM'den bunun uyarısını geçerdin, kesinlikle hatasını kabul edip bir şekilde rolün hatasını gerekli kanallardan bildirir, yaptığı yanlışı geri almak için çabalardı. OOC olarak iletişime geçmek istediğin zaman kimsenin sana ters yapacağını sanmıyorum, öyle insanlar değiliz. En büyük sıkıntıları bile insanlarla konuşarak halletmişliğim var, sunucu geneli de biliyor bu durumları. İnsanların sana ters yapması için de bir sebep yok zaten, lütfen bu durumları (En azından bunun gibi örtülmesi basit, aramızda halledebileceğimiz.) bana ulaştır. OOC yöntemlerle ortak yol bulacağımızdan eminim.

Senin şikayet yazına geliyorum, Savunmayı yazdığın tarih 17.01.2021, SMM birliği ile gelip bizim köşelerimizde, bizimle kavga ettiğini itiraf etmişsin. Burada SMM ile ilgili hiçbir sorun yok, sorun sizin basit bir hatayı gün yüzüne çıkartmanız üzere kendi hatanızı ele vermeniz. Dün gece saatlerinde açtığın şikayette, (23:38) Dün yapılan brawldan bahsetmişsin. Sizin birliğiniz henüz 10 gün illegal rol yasağı politikasından çıkmadı, siz niye gelip bizimle illegal rol yapma peşindesiniz ki? Sizin herhangi sivil bir karaktere bile uyuşturucu satmanız ihlalken, gelip bizimle kavga rolüne girmeniz aşırı karışık bir duruma sürüklüyor şikayeti. Bahsettiğin brawl dün gece olmakla beraber, yazında da "Dün SMM ile birleşip kavga ettik" diyorsun. Şikayeti 17.01.2021 tarihinde açtığına göre, dün diye bahsettiğin tarih 16.01.2021. Bu bağlamda zaten 10 gün kuralını hiçe saymış oluyorsunuz, biz bunun zaten farkındaydık, IC olarak hiçbir husumetimizin olmamasıyla beraber, bizim R19 rütbesindeki arkadaşla yaptığınız esprili rolü forum tanıtımına bile atmıştın. (4 gün önce) OOC olarak forumdan sizi arada sırada görsek de, karakterlerimiz iki gün önceye kadar varlığınızdan bile haberdar değildi. Bizzat karakterim sizleri hiç görmedi, Brayton karakteri de sizden sadece 2-3 adam gördü, o rolü de bizzat olarak foruma kendiniz attınız. Sizi orada sadece "Mahalleli" sanıyorduk biz, IC olarak farkınızda değildik bile... (?)

Sokağımıza gelip, "Gerçek çete biziz, PIRU bile değilsiniz" diye gelip Fear RP ihlali de yapan siz değil de, sürekli roleplayden dolayı durumu devam ettiren biz mi hatalıyız gerçekten?

Yaptığınız ihlal aslında şikayet açılsa size zarar bile sunabilecek bir durumken, biz size "Olabilir, roldür bu." diyerek gerekli toleransı sağladık kendi aramızda. Ama biz yine de size zarar vermemek adına, geleceğinizi etkilememek adına, gelecekte "Belki rol yaparız, adamların zevkini yok etmeyelim" diyerek size iyiliğimizi yansıtmaya çalışıyoruz. Dediğim gibi, bana ulaşabilirsin. Bu yolları tercih etmek ayıp değil.

Gelelim ek nottaki mükemmel önerine... Şimdi sana her şeyi empati, oyun ve gerçeklik arasındaki farkları açıklayarak aktarmaya çalışacağım, belki bu şekilde başarılı oluruz. Şimdi bildiğin üzere Idlewood'da rol yapmaya çalışan, yetkili ve çevredeki insanların yorumlarına göre de başarılı ve güzel ilerleyen bir birliğiz. Idlewood bildiğin üzere, Batı ve Doğu kısımlarının arasında kalan, küçük bir köprü görevi gören bir sokak. Yani insanlar bir yerden bir yere giderken Idlewood dışında başka yerden gitmiyor, şehrin en aktif bölgesi burası. Role yeni başlayan arkadaşlar da bu bölgede çok rahat bir şekilde rol bulacağını biliyor. Zaten karakter açarken de tanıtım olarak Idlewood'u gösteriyor ve "Burada zenciler var, çok sıcak kanlı değiller." diyor. Biz de siyahi karakter açıp, kültürü bilmeyen insanlara bildiğimiz kadarıyla ve kendilerinin de araştırmasıyla beraber öğretmeye çalışıyoruz. Biz insanlara "Kavga edin, dayak attıklarınızın yanına gidip SUWOOOOO diye bağırın" demiyoruz. Şarkıları dinliyorlar, okuyorlar bir şeyler yapıyorlar ve bunu benimsiyorlar. Her gidilen ortamda Su-whooop diye bağırılması evet beni de rahatsız ediyor, inan bana bunun için çabalıyoruz. Bildiğin üzere Blood setleri, Criplerin zararına uğrayan insanların oluşturduğu Crip karşıtı bir örgüt, 90'lar rolü yapmadığımızın farkındayım fakat olan olaylar oyun içi olaylar. Dediğimiz Blood setinin de Cripler kadar geniş bir kültür olsun, sokak ağzı olsun büyük bir farkı yok. Sebebi ise sonradan oluşmuş bir örgüt olması. Criplerin binlerce ağız biçim varken (setlerden setlere değişiyor) Bloodların yüzü, yüz elliyi geçmez. Oyun içindeki durumlara geçelim. Sen ne zaman hood'da set liderinin sokakta mahalle halkını düzene soktuğunu gördün? Ben gün içerisinde en az yaklaşık on belki on beş insana rol öğretmek için çabalıyor, elimden geleni yapıyorum. Bunu birliğimdeki herkes de biliyor. Aynısı senin için de geçerli tabii inkar etmiyorum. Senin birliğinden birisi de olsa bunu gün yüzüne çıkarmak dışında özel kanallardan iletişim kurarak halletmeyi tercih ederim sanırım.

Su-whoop bu arada, bulunan ortamda setini belli eden, blood kültürüne ait olan üyelerin benliğini, orada o an bulunduğunu belli etmek için kullanılan bir sesleniş türüdür. Bunu savaşta da kavgada da söyleyebilirsin. Yerine göre kullanınca iyi oluyor, öneriyorum sana da. Onun dışında kültürü çok bilmediğimizi " 90lı yıllarda değiliz kesinlikle, Suwoo diye bağırmalar yada blood blood diye gezmeler, seslenmeler bana yanlış geliyor serverin altında bir rol diye düşünüyorum kişilerin uyarılması gerekiyor düşünceme göre, rollerini düzeltmeleri gerekiyor." cümlesiyle açıklıyorsun. Eminim ki orada o kavga rolünden sonra sinirlendiğin için bizi aşağılamak üzere kullandığın bir hitap türü, dıştan gelen bir kafa okuyarak bunu çok rahat kavrar zaten. Ama fark ediyorum ki sen de kültüre hakim değilsin, sokakta bize "Siz gerçek bir Piru bile değilsiniz" diyerek her şeyi açıklamış oluyorsun zaten. Piru dediğimiz oluşum türü, Los Angeles Compton'daki bir blood setinin bulunduğu sokağın "PIRU" olması sonucu bu adı üstlenmesi ile oluşan bir şey. Aynı şey Crenshaw Grape street için de geçerli. Adminlerden bizi uyarmalarını rica etmek yerine, onların üstünden yük alıp destek olup, üstün kültür farkınla bizi uyarabilirsin. Savunmamız bu kadar, aşağılayıcı tavrından kurtulmanı rica ediyorum. "SEVİYELİ" ve iyi forumlar. Söz hakkı geçmedikçe yazı yazılamayacak.
« Son Düzenleme: 18.01.2021 16:07 KSZ »

#4 - 18.01.2021 15:17
Yazdıklarının %75i yanlış, doğrularda kavganın olması falan sana pmden yazmamam falan.Siz piru değilsiniz demedik Braytonla dost olduk sokağınıza gelince P simgelediniz dostane kabul ettik P simgeledik, üstümüze damladınız daha sonra saldırdınız.Artı olarak asla size yok gerçek piru değilsiniz vb gibi birşey söylemedik siz kendiniz devamlı bunu söylediniz,İllegal rol yasağımız varken kavga başlatmadık yada bir daha hooda kavgaya gelen olmadık siz oldunuz herşey ortada kanıtınız varsa atarsınız uzun uzun olmayan şeyleri yazmak pek mantıklı gelmiyor, bu gerçeği değiştirmez.Ayrıca oyun ile gerçeklik farkı ne demek? Roleplay yapıyoruz eğer gerçekten bir kültürü biliyorsan oyuna yansıtabilirsin gösterilenden öteye gidersin isterseniz size blood ganglandları çevirebilirim, pm den iletişime geçmek karşı birlikle helede bu konuda pek mantıklı gelmiyor kusura bakmayın iyi forumlar, aşşalayıcı tavrım yok liderinizi uyardım oda bana evet düzeltmeye çalışıyorum tarzı birşey dedi daha fazla yazmıyorum.(yardımcı olmamı istiyorsanız Dc adresim liderinizde var.)

KSZ

*
v2 Oyuncusu
#5 - 18.01.2021 16:05
Birlik lideri benim, maalesef daha fazla yazma yetkim yok. Arkadaşımız gün içinde yetişebilirse savunmasını devam ettirir. İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 18.01.2021 16:07 KSZ »

#6 - 18.01.2021 17:44
Şahitliğimi onaylıyorum.

#7 - 19.01.2021 11:13
Selamlar, arkadaşımın da dediği üzere dün birkaç sıkıntı yaşadım. Şİmdi tekrardan söz hakkı bana geçti, savunmamı tekrardan yapıyorum. Öncelikle şuradan başlayayım. Sizin varlığınızdan haberdar olmayan bir birliğiz. Siz de bizim sürekli sıkıntı yaşadığımız birlikle beraber bizim köşemize geliyorsunuz ve karşılıklı sign'lar atışıyoruz. Bu arada SMM ile düşman olduğumuzu da biliyorsunuz, kendiniz o rolleri yaparak tanıtımınıza ss attınız. Bizzat ben gördüm, dilerseniz (eğer silmezseniz) bulur ve size atarım. Siz de onlarla düşman olduğumuzu bildiğiniz halde sokağa gelip onların yanından ilerliyorsunuz, şimdi bildiğin gibi IC olarak biz "aaa bakın beyler sağ taraftakiler H20, sol taraftakiler SMM. Sağ tarafa vurmayın onların 10 gün kuralı var." diyemeyiz. Sizi düşmanımızla gördük ve onların birliğindesiniz sandık ve rolümüzü yaptık.

Arkadaşımın da bahsettiği gerçeklik ve oyuna yansıtılma olayını çok yanlış kavramışsın. Bunu sen de biliyorsun ki gerçek hayatta olan şeyleri yüzde yüz biçimde oyuna yansıtamıyorsun. Arkadaşım orada R20 olmasına rağmen sokakta durup olayları kontrol altına almaya çalıştığından bahsetmiş, tekrar oku iyi anlayamamışsın. Hood düzeninde hiçbir set liderini sokakta göremezsiniz, .çünkü o lider ölürse büyük sıkıntılar çıkar. Bunu düşün biraz. Bazı şeylerin farkında olup bu kadar bilmemezlikten gelmen üzdü beni, adıma şikayet açmışsın sadece. Arkadaşımın yazdığı çoğu şeye de cevap verememişsin, sürekli kanıtlanabilirliği zor olan noktaları seçip onlar üstünden yürümüşsün. Tükürük için de özür dilerim tekrardan. İyi forumlar.

#8 - 22.01.2021 18:04
Savunmanız bitti sanırım, yönetici bekleyebiliriz.

#9 - 29.01.2021 18:58
Kanıtlara oranla savunma ağır basıyor, kanıtlar yeterli değil.

K&A