Konu: Isaiah Wiggins  (Okunma sayısı 134 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 29.01.2021 12:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Isaiah Wiggins

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ekran görüntülerinde.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntülerinde.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Deathmatch

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşların onaylı hood'u filan varmış ve bunu bildiğimiz için onların sınırlarının dışında sosisli tezgahımızı kurmuştuk. Birden gelip sataşmaya, gitmemizin gerektiğini söyledir. Rolün sadece "çekip gitme" rolü olmaması adına biraz muhabbeti uzattık, burası sizin değil filan. Tam gidiyorduk ki adam nereden çıkardığını bilmediğimiz pompalısı ile taramaya başladı arkadaşımı. Bir çeteci elaman normal hayatta bu kadar silahla işi olmaz. Adam direkt üzerinde pompalı taşıyor, belki bir olay çıkar da tararız diye. Sistemsel olarak üzerinde pompalı gözükse zaten "Fear RP" rolü yapıp, baştan çekip gidicektik. Şahıs /do'dan bile pompalısının olduğunu belirtmedi sadece biz arkamızı dönmüşüz arabamıza biniyorduk ki, çekti taradı ve sözlü tartışmanın silahlı bir çatışmaya dönmesi cidden çok saçma ailevi hakaret bile yok ortada, olsa bile yine taramaları saçma, bir-kaç küfür birini öldürmek için yeterli değil.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Gereken yapılsın.

#1 - 29.01.2021 12:53
@Orh4n Savunmanız bekleniyor.

#2 - 29.01.2021 15:21
Selamlar, Isaiah_Wiggins karakterini canlandırıyorum. Çok kibar ve anlayışlı üslubun için teşekkür ederim, oluşturduğun şikayetin yüzümde bıraktığı tebessüm için de ikinci defa teşekkür ederim. Chatlog'lar ile beraber olayı anlatacağım.

"Arkadaşların onaylı hood'u filan varmış ve bunu bildiğimiz için onların sınırlarının dışında sosisli tezgahımızı kurmuştuk." ile başladığın kısımdan bahsediyorum. Köşemize geliyorsunuz ve tezgah kuruyorsunuz, yanında da iki araç içinde toplam üç kişi olarak. Buraya kadar hiçbir sıkıntı yok, kimse size sosisli sattığınız için silah ateşlemedi. Sizi iki defa Idlegas-Pat Nixon arasında gidip gelerek izledim, ve sonrasında yanınıza motorumu park ederek dinlemeye başladım. Ve hatta, dinlendiğinizin farkında olun diye tam benzinlik tarafında dinlememe rağmen emote ile belirttim. Chatlog:
Spoiler: GösterGizle
* Isaiah Wiggins adamlara kısa bir bakış atar, devam eder.
[İspanyolca] Oscar Santos: Ne yapıyorsunuz burada vato?
[İspanyolca] Cesar Ochoa: Nabersin?
[İspanyolca] Cesar Ochoa: Sosis işi, yeşil işi. Bilmem anlatabildim mi?
Isaiah Wiggins: Ne var ne yok zenci, nasıl gidiyo'?
[İspanyolca] Oscar Santos: Adamların mekanı kanka, satmayın.
Cesar Ochoa: Si, iyi gidiyor.

Oynadığım karakterin küçük yaşları annesinin kanser tedavisini Amerika topraklarındaki ücretini karşılayamadıkları için Meksika'da tedavi ettirmeleri ve tedavi süresince orada yaşamaları, hatta karakterimin ortaokula Meksika'da başlaması sebebiyle, iyi derecede anlayacak ve tek tük konuşabilecek kadar İspanyolca bilgisi var. Bu yüzden de, benim ikinci dilim olarak İspanyolca seçeneği seçili. Kısacası, burada /k komudu üzerinden konuştuğunuz her şeyi karakterim anlayabiliyor. İşte tam da bu sebepten, sadece izlemeye devam ederken "[İspanyolca] Cesar Ochoa: Sosis işi, yeşil işi. Bilmem anlatabildim mi?" sözü üzerine size laflıyor. Durduk yerde sosisli satıcılarına hal hatır soran, olayın devamında da vuran bir karakter yönetmiyorum. Her şey rollü gerçekleşiyor. Sosisli olarak gösterip uyuşturucu satıyorsunuz, ve arkadaşına bildirdiğin esnada bunu duyan karakterim bu durum sonucunda müdahale ediyor. Tam bu noktada, Oscar Santos karakteri bizim bölgemiz olduğunu ve satmamanı söylüyor. Ki tahmin edebileceğin gibi, orada pamuk şeker satmıyorsunuz ve ben de yağmalamak için oraya gelmiyorum. Idlewood bölgesindeki uyuşturucu ağını yöneten bir oluşumda üst kademe bir karakter yönetiyorum. Realistik açıdan baktığında, o sözü etmen sonrası bile mermi yemen olasıydı, lütfen Amerika'da olduğunu ve ghetto bir sokakta açık açık uyuşturucu sattığını düşün, sence ne yaşanırdı? Pekala, düşünmen sonrası devam ediyorum. Bu anlar sonrasında, oluşumumda bulunan çokça zenci karakter olay yerine geliyor. Üçünüzü ve tezgahınızı çevreliyorlar, bunun üzerine aşağıdaki gibi bir chat görülüyor:
[İspanyolca] Cesar Ochoa: Bunlar bizi sikecek.
Isaiah Wiggins: Adımlamak ister misin?
Isaiah Wiggins: İstersin muhtemelen.
Cesar Ochoa: Neden adımlayayım, amigo's?
Oscar Santos: Si, o yüzden gidin kanka.
Isaiah Wiggins: Ondan geriye başla Killa.
Cesar Ochoa: Shean, gidin.
Cesar Ochoa: Git.

İşte tam olarak bu noktada olay keskinleşiyor, sen olayın ve olacakların farkındasın. Etrafın zenciler ile çevrilmiş durumda, ve pek de sevecen görünmüyorlar, özellikle sokağındaki uyuşturucu ağını zedeleyenlere karşı. Bu sırada, tekrar uyararak "Adımlamak ister misin?" diye soruyorum, kibar olan son uyarılar bu noktada gelmeye başlıyor. Ve bu esnada Cesar karakteri arkadaşlarına gitmelerini söylüyor, ama kendisi gitmek adına bir çaba göstermiyor. Adeta "Üç kişi fazla oluruz bu kadar adama, siz gidin ben tek başımı on tanesini döverim" tavrı görüyoruz. Karakterim, Killion karakterine ondan geriye saymaya başlamasını söylüyor ve silahını almak için bölgeden ayrılıyor, silah zulasından silahını alarak geri dönüyor.
 * Aracın motoru çalıştı. (( Isaiah Wiggins ))
 Aracın bagajından Shotgun(16) isimli eşyayı çıkardınız.
 Isaiah Wiggins aracın bagajından bir şey çıkarır.

Sonrasında geri döndüğümde aşağıdaki gibi chatlog'larla, ve Killion'un üzerine doğru gelmeniz ile karşılaşıyorum. Açık açık o kadar zencinin içinde "Ya s*kerim dur!" tarzında laflar ederek olayı geri dönülmez bir noktaya sokuyorsunuz. Ayrıca, sistemsel olarak onaylı hood'umuz IdleGas'in karşı kaldırımında kaldığı için, "sokağın şurası, orada ne bok yiyorsan ye" diyip OOC olan onaylı hood'umuzun sınırlarını role döküyorsun. Eğer tamamen rollü düşünseydin, IdleGas'de akşam saatlerinde 10'dan fazla oluşum üyemizin bulunduğunu ve tamamen sahiplendiğini düşünüp böyle bir söz etmezdin. Bunu da geçerek devam ediyorum, Oscar ve Paul karakterleri hala "uzatma, gel, gidelim" tavrında iken sen "ya s*kerim dur!" tavrını sahiplenmeye devam ediyorsun. Tam bu noktada, "nereden çıkarttığını bilmediğimiz silah" kavramı çözüm buluyor, Shotgun model silah karakterimin göğsünde asılı olarak geri geliyorum. Eğer on kişinin üzerine yürümek yerine ben arka tarafta sizi dinlerken üstüme bakmayı tercih etseydiniz rahatlıkla silahımı fark edebilirdiniz. "Bir çeteci elaman normal hayatta bu kadar silahla işi olmaz" sözüne anlam veremedim. Karakterime haftalık yüzbinlerce dolar kazandıran uyuşturucu ticaretini baltalamanızı izleyip kola-çekirdek mi yapmam gerekiyordu tam olarak? Lütfen realistik düşün. Sokağımızdaki uyuşturucu ağını baltalamana göz yummamızı, özellikle de etrafınızı sardığımız halde bizden korkmayarak süper kahraman edanızı devam ettirdiğiniz esnada, bekleyemezsiniz. Zaten, arkadaşlarının ve benim seni defalarca uyarmama rağmen ateş etmeden önce silah kucağımda iken "gitmek istemediğine emin misin?" sorusunu iki defa soruyorum. Sana gerektiğinden çok daha fazlasıyla gitme şansı bıraktık, hiçbirini değerlendirmek istemedin. Ve değerlendirmediğin gibi, bir de üstüne üstlük ırkçı ithamlarda bulundun. "Cesar Ochoa: Amına koyayım, bölünerek ürüyor bu zenciler.". Lütfen birazcık ghetto belgeselleri izle, onun sonrasında "çeteci elaman"ların bu tip olaylardaki tepkilerini öğren. Sokağındaki uyuşturucu ağını baltaladığın, uyarılarını dinlemediğin, on kişi etrafında sarılırken küfürler savurduğun ve sonrasında ırkçılık yaptığın bir durum hayal et, daha realistik bir rol yapma fırsatı verecektir.
Cesar Ochoa: Burada sosisli satıyoruz, ne bu nefret amına?
Killion Fuller: Bizim sokağımızda hiç bir şey satamazsın oğlum.
Killion Fuller: Adımla El coronaya.
[İspanyolca] Oscar Santos: Uzatmayın kanka, gidin.
[İspanyolca] Paul Diaz: Gelsene, cabron!
Cesar Ochoa: Sokağın şurası, orada ne bok yiyorsa ye amigo.
[İspanyolca] Cesar Ochoa: Ya sikerim, dur!
Isaiah Wiggins: Saniyen azalıyor, emin misin gitmek istemediğine?
Killion Fuller: No warning shots.
* Paul Diaz sağ eliyle Cesar'ı çekiştirir.
Isaiah Wiggins: Emin misin?
Cesar Ochoa: Amına koyayım, bölünerek ürüyor bu zenciler.
[VC] {C8C8C8}Maskenizi taktınız.
* Maske_18083 göğsündeki pompalıyı kayışından çeker, atışa hazır hale getirir.
Cesar Ochoa: Ağğğhh!

Çuvaldızı bana batırman konusunda hiçbir sıkıntı yok, fakat iğneyi kendine batırmaktan da çekinmemen beni sevindirirdi. Sokağımızda uyuşturucu satıyorsun, uyarıları dinlemiyorsun, on kişinin üzerine yürüyorsun, ırkçılık yapıyorsun, mermi yedikten sonra da durumu foruma taşıyorsun. Vurulduktan sonra şikayet oluşturmadan önce ben neden vuruldum diye sormanı isterdim. Zira amacım DM atmak olsa, seni vurduğum gibi diğer bütün arkadaşlarını da vurmayı tercih ederdim. Fakat gördüğün gibi sadece sana ateş açıyorum ve arkadaşlarına tek kelime dahi etmiyorum.

Ayrıca, "sivil" karakterler yönetirken etrafınızı çeviren siyahi karakterlerden neden bir gram bile korkmadığını çözemedim. Hatta, "siz gidin" diyerek tek başına kalmaya çalışman beni bir hayli şaşırttı. Lütfen Fear-RP kuralları konusunda daha dikkatli ol dostum. Özellikle etrafın on zenci ile çevriliyken, rica ediyorum ırkçılığa ve ofansifliğe bir nebze ara ver, veya bu tarz bir karşılık almayı garip bulma.

Kısacası dostlarım, bir nebze de olsa kendinizi de sorgulamayı deneyin. Böylelikle, yanlış yaptığınızı ve her şeyin role uygun gerçekleştiğini, foruma taşıyacak bir konu olmadığını fark edeceğinize inanıyorum.

Keyifli ve seviyeli forumlar dilerim.
« Son Düzenleme: 29.01.2021 15:28 Orh4n »

#3 - 29.01.2021 19:00
Gangster sürtüşmeleri, olayın öncesi de mevcut. Bir ihlal yok, K&A.