3
OKUMALISIN!
BİLİNEN ALKOLLÜ İÇECEKLER;
BRANDY:
-Kaynatılmış şaraptır.
-Şarap türüdür.
-Balon türü bardakta, ılık servis edilir.
-Ya sek ya da soda ile içilir.
-Bilindik markaları şöyledir; Rakiya, Cognac, Calvados
VİSKİ;
-İlk olarak ilaç olarak kullanılmış daha sonra kafası anlaşılınca içki olarak satılmaya başlatılmış
-En büyük yapılan yanlış buz ya da soğuk su koymaktır.
-Ya sek ya da enerji içeceğiyle içilir.
3 bardaktan sonra akli dengenizi kaybetmeniz normaldir, söylediklerinizi seçemeyebilirsiniz.
-Bilindik markaları şöyledir; Johnnie Walker, Chivas Regal, J&B White Horse
VOTKA;
-En hızlı çarpan içkidir.
-Etkisi kişinin üzerinde fazladır.
-Uzun ince bardaklarda ya da shot bardaklarında servis edilir, içilir.
-Meyve suyuyla karıştırarak içimi daha güzeldir. Ruslar sek içmeyi severler.
-İkinci bardakta, başınız dönebilir. Diğer bardaklarda ise, kendinizi kontrol altına alamazsınız.
-Bilindik markaları: Sovyet Votkası, Smirnoff, Finlandia, Absolut
CİN;
-En sert çarpan içkidir.
-Tadı berbat olduğundan kokteylleride kullanılan, yoğun içkidir.
Veba tedavisinde kullanılmıştır.
İlk bardağında odak toplanır. Diğer bardaklarında odağınızı kaybetip, ne dediğinizi bile anlamazsınız.
-Bilindik markaları: Alman Cin, Dutch Cin, Elmalı Cin
ROM;
-Baharatlı ve meyveli çeşitleri en çok sevilen/en çok tercih edilenlerdendir.
-Kokteyllerin vazgeçilmezdir, en fazla kokteyllerde kullanılır. Özellikle kolayla karıştırılır.
İlk şişesinden sonra, kendinizi kaybedip, her olayı pozitif karşılarsınız.
TEKİLA;
-Ortamda şen/şakrak olmak için, ortamı eğlendirmek için içililenlerdendir.
-En büyük yapılan yanlış tuz ve limon ile birlikte tüketilmektir.
-Sek içmek istemiyorsanız, tarçın ve limon eşliğinde tüketebilirsiniz.
-2 bardak sonrasında, vücudunuzda terlemeler görülmektedir. Diğer bardaklarda ise, odak noktanız dağılabilir.
Bilindik markaları; Olmeca, Patron
UZO;
-İçildiği ortamda en saygı değer kişi bardağı kaldırmadan masadan bardaklar kalkmaz.
-Sek ya da su katılarak tüketilir. Domuz sıkısı kıvamı tercih edilir.
-Leylek boynu gibi kadehlerde servis edilir, tüketilir. Olmaz ise mezeler ile de servis edilir.
-Bilindik markaları; Plomari, 12
BİRA;
-Bardakta içilmesi genellikle tavsiye edilir. Çünkü bardağa koyulduğunda yoğun havayla temasından dolayı aromasını açığa çıkarır ve tüketicilere daha da zevk katar.
-Lager tipi biralar 2-8 arası derecelerde servis edilirken, Ale tipi biralar 12-15 derecede servis edilir.
-Şişeden içildiğinde, vücudunuzda şişkinlik ve gaz yapar.
Bilindik markaları: Guinnes (Ale), Heineken (Lager), Becks (Lager), Corona (Lager), Gusta (Ale), Kölsch (Ale)