Francesco on altı yaşına geldiğinde, küçük çaplı bir iş kurmaya karar verdi. Mahalledeki eski kıyafetleri toplayıp temizledikten sonra satıyordu. İnsanların neye ihtiyaç duyduğunu öğrendikçe, işlerini büyüttü. Daha sonra, yerel bir restoranın bulaşıkçısı olarak çalışmaya başladı. Orada mutfağı, servisi ve en önemlisi, işletmeciliği öğrendi.
Zirveye Tırmanış
Francesco, kahve işinde başarı yakalayınca, Napoli’nin önde gelen iş insanlarından biri oldu. Yeni restoranlar açtı, lüks kafeler kurdu ve adını tüm İtalya’ya duyurdu. Ama geçmişini asla unutmadı. Hâlâ Napoli’nin dar sokaklarına uğruyor, eski arkadaşlarını ziyaret ediyordu.Bir gün, yıllar önce kendisine öğüt veren yaşlı adamın yanına gitti. Ona, "Değer yaratmayı öğrendim, şimdi sıra başkalarına öğretmekte," dedi.
Francesco Antonelli, sokaklardan gelen bir çocuğun azimle, cesaretle ve çalışkanlıkla neler başarabileceğinin en büyük kanıtıydı. Hayatı boyunca edindiği tecrübeler, ona en büyük serveti kazandırmıştı: Bilgi, dostluk ve asla kaybolmayan bir hırs.