Konu: YÜZBAŞI BROOKS, GÜNDEM VICE PROGRAMINA KATILDI  (Okunma sayısı 310 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.09.2022 16:58
Anasayfa                        Haberler                        İş Başvuruları                        Programlar                        Reklamlar

YÜZBAŞI BROOKS İLE BÜYÜK SÖYLEŞİ! TARTIŞMALAR YAŞANDI! NELER OLDU?
Yayımlanma: 6 EYLÜL 2022, SALI, BRUNO CANTONA TARAFINDAN (evet, tarafından)

Vice Şehrinin basınının önemli bir parçası olan Vice News, gündemin nabzını Gündem Vice programı ile tutmaya devam ediyor. Randolph Mitchell'ın hazırlayıp sunduğu Gündem Vice programında bu bölüm özel bir konuk vardı. Vice Şehri Polis Departmanından Yüzbaşı Leonardo Brooks, Gündem Vice programına katılarak Randolph Mitchell'ın yanı sıra tüm Vice News ekibinin ve Vice News stüdyolarına katılan izleyicilerin sorularını yanıtladı. Yaklaşık üç saat boyunca süren bu programda yeri geldi tansiyon yükseldi, yeri geldi kahkahalar havada uçuştu. İki tarafın da aşırı keyif aldığını öğrendiğimiz bu programdan önemli sorular ve cevaplar şu şekilde:

Alıntı yapılan: Randolph Mitchell sordu:
VCPA'nin 25. dönem başvurularının açıldığı, an itibariyle bugün duyuruldu. Başvuracak kişiler VCPA'nin internet sitesine girip başvurularını gönderebilirler. (Başvurulara ulaşmak için tıklayın!) Yüzbaşı Brooks, VCPA sizin için ne ifade diyor? Vice Şehrinin insanları, neden VCPA'ye katılmalı? VCPA'ye katılacak kişiler, nelerle karşılaşacaklar?

Alıntı yapılan: Yüzbaşı Leonardo Brooks cevapladı:
VCPA'nın, aslına bakarsanız geçtiğimiz yıllar boyunca pek çok kez eleştirildiğini, gereğinden de katı kurallarının olduğunu, zor şartların söz konusu olduğunu pek çok kez duyduk, işittik. VCPA, bana göre bir insanın sokağın zor koşullarına göre yetiştirildiği üstün servis mekanizmasıdır. Bu üstün servis mekanizmasından kastım ne diye sorarsanız, biz VCPA'da Vice Şehri Polisi olmak isteyen öğrencilerimize en ağır sokak şartlarını sunarak, tarih, coğrafya, taarruz, taarruz savunma dersleri veriyor ve açıkcası onlara sokakta görmeyecekleri merhameti eğitimlerde de göstermiyoruz, VCPA ciddi ve sert bir kurumdur, bu doğru.

Evet, VCPA'nin ciddi ve sert bir kurum olduğunu söylediniz. Peki bu durum, VCPA'den mezun olacak kişilerin memur olarak göreve başlayacağı zaman vatandaşlara karşı agresif bir tavır sergileyeceği konusunu etkiliyor mu? Çünkü memurların yeri geldiğinde fazla agresif tavırlar içerisinde olduğunu düşünen vatandaşlar olduğunu ben çevrede görüyorum. VCPA'den mezun olacak yeni memurlar, bu yönde bir gelişme sağlayabilir mi sizce?

Aktif olarak Vice sokaklarında görev yapan bir polis memurunun, gün içerisinde yaptığı hareketler ve tavırları vatandaşlarımıza yer yer fazlasıyla agresif ve çekilmez gelebilir. Bu doğrudur, zaman zaman aramızdan, bizlerden, kanunlara uygun davranmayan ve şahısları aşağılayan, vatandaşlara resmen yetkisini kullanarak eziyet eden polis memurları vardır. Bu memurlar olmasaydı, bizim IA birimi yani İç İşleri Birimimiz olmazdı. Bu memurları ehlileştirmek ve bu zararlı insanları vatandaşlardan uzak tutmaya bu kurum aracılığıyla çalışıyoruz. Lakin, bunun eğitimin zorluğuyla bir alakası olmadığı kanısındayım. Kısım kısım etkiliyor olabilir, fakat eğitimlerde vatandaşlara ne denli nazik yaklaşılması gerektiğini de sıklıkla anlatıyor ve işliyoruz.

Vice Şehri, çok ama çok fazla etnik kökeni, cinsiyeti, cinsel yönelimi bir anda barındıran eşsiz bir şehir. VCPD içerisinde etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim gibi faktörlerin, bir polis memurunun kariyerinin ilerlemesinde etkili unsurlar arasında mı? Bir VCPD memurunun bu etmenlerden dolayı kariyerinde ilerlemesinde sıkıntılar meydana gelebilir mi?

Yani ırkçı mısınız? diye soruyorsun. Hahah! hemen anlatayım. Bir örnek vereceğim, Amerika Birleşik Devletleri pek çok etnik kökenli insanın uzun yıllardır bir arada yaşadığı bir yer. Bu insanların bir kısmı kaçak göçlerle geldiler, fakat çoğunluk olarak pasaportlu, vizeli, oturma izinli, gerekirse vatandaşlık kimliğine sahip olan insanlar. Amerikan mısın? kimliğinde bu var mı? pekala. Gerisi beni hiçbir şekilde ilgilendirmiyor, aynı şekilde kurumu da öyle. Amerikan kimliğin varsa ve Amerikalıysan, bizim için gerisi önemsiz. Cinsel yönelimin de bir etkisi yok.

Pekala, VCPA'ye katılacak memur adaylarının bence merak ettiği başka bir şey de, ekonomik durum. Vice Şehrinde ekonomik durum, biraz farklı. İlginç bir ekonomik yapımız var.   VCPD bünyesine katılacak yeni memurların maaş durumunu bize anlatır mısınız? Ne kadar kazanacaklar?

Tatmin edici bir cevap vermek istiyorum...çünkü bu konu onlar için çok önemli oluyor. Tabii ki mesleğe girişten itibaren yavaş yavaş, kıdem alındıkça maaşlar da artıyor. Net bir rakam veremem, yılın altı ayında bir ya da yılda bir güncellemeler oluyor fakat, Gerçekten, ÇOK para kazanıyorlar diyebilirim. Kendimden biliyorum Randy.

VCPA ile ilgili sorulardan sonra söz Vice News ekibindeydi. Vice News ekibi, Yüzbaşı Brooks'a kendi işlerinde yaşadıkları şikayetlerini, isteklerini sorularla ilettiler. İlk olarak sözü Vice News'tan Leonard Maxwell aldı.

Alıntı yapılan: Leonard Maxwell sordu:
Benim sorularım VCPD ve basın ilişkisine yönelik olacak. Yüzbaşı Brooks, elbette polis memurlarının işlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştığına şüphemiz yok. Ancak ben, bir basın çalışanı olarak basit bir trafik kazasında bile olay yerinden uzaklaştırılıyorum. Bunu kişisel olarak söylemiyorum. Bütün arkadaşlarımıza karşı aynı şekilde davranılıyor. VCPD’nin basına karşı bu kadar katı olmasının sebebi nedir?

Örneğin, size dönüp direkt olarak bağırıyorlar, değil mi?! UZAKLAŞ! UZAKLAŞ!  Aslında yapmaya çalıştıkları şey şu ki, bir sistemimiz var. Önce olayın mevcut bölgesini tespit edersin. Ardından, göz kararı olarak belirli bir mesafeyi ya da gerekiyorsa olayın yaşandığı caddeyi halka kapatır ve bu bölgede insanların gezmemesini sağlarsın, trafik akışını diğer caddeye yönlendirirsin.  Fakat, bir basın çalışanı basın kartını gösterdiği andan itibaren, barikatların arkasından veya olay yerinde ayak bağı olmayacak şekilde çekim yapmaya ve yayın açmaya tam izinlidir. Tabii ki sizi sevmedikleri ya da nefret ettikleri için ya da keyfi sebeplerle oradan kovalamıyorlar. Ana amaç, vatandaşı tehlikeli bölgenin dışında tutmak, tabii ki istisnalar olmuştur ve mağduriyet yaşamış olabilirsiniz, VCPD çalışanları da fanidir, hata yaparlar.

Bu sorudan sonra Randolph Mitchell, Newstand kanalından bir kişinin tutuklanması ile ilgili yapılan haberi kendisine iletti ve "Yani, hiçbir şey düşünmüyorum. Olayın detayını bilmeden bir habere göre konuşamam." cevabını verdi.

Alıntı yapılan: Henry Dunkirk sordu:
Şehirde uzun bir süre ikâmet etmiş ve bu müddet zarfında basın sektöründe çalışmış bir birey olarak son dönemlerde yaşanmış tatsız hadiselerle ilgili yorumunuz oldukça tatmin ediciydi. Fakat bunlar haricinde sahada memurlar tarafından kovulduktan sonra medya birimini de ziyaret ettiğini ancak yine de gerekli bilgiyi alamadığını iddia eden basın emekçileri de mevcut. Size sormak istediğim şudur ki; Siz bile kendinizi ifade etmek ve sesinizi duyurmak için basına ihtiyaç duyuyorsanız, bu hoş olmayan davranışları neye bağlıyorsunuz?

Güzel bir soru, temelde ne sormak istediğini anladım, fakat soruyu soruş tarzında bir şey sezdim. "Bizler, kendi sesimizi duyurmak için basına ihtiyaç duyuyoruz ve üstüne hoş olmayan davranışlar yapıyoruz." Burada basın ve VCPD'yi kutuplaşmış iki organizasyon gibi göstermiş oldun, benim açımdan böyle bir kutuplaşma yok. Öncelikle bunu belirtmem iyi olur, çünkü sanki hem basını aşağılıyor, dışlıyor hem de basın aracılığıyla prim yapıyormuşuz gibi belirttiniz. Aslına bakarsan, benim söylediklerimi sen haber yapmazsan yapacak başka bir kurum bulunur ve senden fazla reyting alır. Yani bizler özel bir kuruluş değil içinde yaşadığınız sınırların parçalarını koruyan askerleriz, temelde olay bu. Bahsettiğin haksızlık konusunda iddiası bulunan arkadaşlarını görüşmeden sonra bana gönder, bir mail atsınlar.

Alıntı yapılan: Henry Dunkirk sordu:
Bildiğiniz üzere birkaç gün önce Vice Şehri Adalet Departmanı, önemli yasalarda birkaç değişikliğe gitti. Değişen eyalet yasalarınca işlenen suçların ceza süreleri düştü, sizce memurlar bu konuya nasıl yaklaşıyorsunuz, ne düşünüyorsunuz?

Düşen birtakım ceza süreleri olduğu gibi, birtakım ceza kanunlarına da sınırlamalar geldi. Aslında pek çok suçun devamı niteliğinde müebbet hapislerin önü açıldı. Bu değişiklikler hakkında herhangi bir görüş belirtmem oldukça politik bir düşünce olur. İlkelerimiz gereği, bizler devletin, halkın vergileriyle geçinen devlet memurlarıyız, bu bağlamda ben, şahsım ve bayrağını taşıdığım kurum adına hukuksal konuları etkileyecek açıklamalar yapamam. Yani kendi düşüncelerim elbette var, fakat bunu dile getirerek kitleleri yasama kurumlarına karşı olumlu ya da olumsuz yönde etkileyemem, benim vazifem değil.

Gündem Vice'ın yapıldığı stüdyoda bu programa izleyici olarak gelen avukat kişiler de vardı. Onlara da söz verildi, avukatlar da Yüzbaşı Leonardo Brooks'a sorularını ilettiler.

Alıntı yapılan: Martin Binaggio sordu:
Yayın geçmişinde memur maaşlarına değinilmişti. Elbette adayların ilk merakı bu değildir, olmamalı. Gönüllülük esas evet ama bu insanlar evini geçindirmeliler. Yardımlaşma derneğinde çalıştığım esnada departman ziyaretinde maaşlarından yakınan polis memurları görmüştüm. Bu konu meclise kadar taşındı. Meclisten çıkan karar neydi? Ret. Sonrasında memurların gönlü hoş olsun diye bir briefing esnasında o saatlerde orada bulunan bazı memurlara elden beş yüz dolar verildi! İnanabiliyor musunuz? Bu konunun örtbas edilmemesi gerekiyor. Memurlarının sesini en iyi sizlerin duyurabileceğini düşünüyorum. Her geçen gün artan benzin fiyatları, araçların fiyat artışları... Serbest piyasanın ekonomiyi zorlaması... Maaşların mecliste gündem daha iyi olmadan geçiştirilmesini doğru buluyor musunuz? Siz de meclis üyesisiniz, bu konuya dair bir önergeniz oldu mu?

İnanabiliyorum Binaggio, bizzat o saatlerde görevimin başındaydım. Beş yüz doları ben koparamadım, olsun. Evet, şehirdeki binanın kumandanı olduğum için doğrudan meclis üyesiyim, fakat meclise en son ne zaman çağırıldın ve fikrin danışıldı? uzun zaman oldu, uzun zaman. Buna ihtiyaç da yok, açıkcası yapılması gerekenleri takımımızla birlikte sokakta kendi adımıza yapıyoruz. Çağırılsam ve eğer benimle birlikte çalışan komuta takımımdan böyle bir istek gelirse, evet bir önerge verebilirdim, maaşların arttırılması yönünde. Fakat meslekte geçirdiğim otuz beş yıl boyunca pek çok maaş arttırımı gördüm, yıl içerisinde üç dört, beş maaş arttırımı önergesi verildi reddedilirdi, bazıları kabul edilirdi, bazense örtülü ödeneğimiz artar bazense azalırdı. Evet, memurlar daha çok kazansın. Neden istemeyeyim? fakat burada şöyle bir konu var. Memurlar daha fazla kazanacaksa, bazı insanların da daha fazla kaybetmesi gerekir. Değil mi? her şey bedava olamaz, bizim cebimize daha fazla para, VCPD'ye daha fazla örtülü ödenek desteği demek, senin cebinden aldığım verginin artması demek. Bu konudaki nihai kararı halk tarafından seçilen politikacılarımız ve halkımızın sağduyusu verecektir.

Alıntı yapılan: Darren Willford sordu:
Yanımda duran adam, Leonard Maxwell. Kendisi içerik ortağım. Yaklaşık 1 hafta önce içerik için alana doğru giderken, Ki belirtmem gerek, saate uygun olmak için biraz aceleci oluyorduk. Yolumuzda gitmemize rağmen iki polis tarafından megafonla durdurulduk. Kural ihlalimiz olmadığı halde "Arabayı düzgün sürmeyi öğrenin, basıncısınız bir de." cümlesini duyduk. 'Basıncısınız bir de?' Yani basıncı olmanın buradaki öznelliği neden, bu iki memurumuz neden bunu belirtme gereğini duydu? Ki dört tane aktif şirketin bulunduğu şehirde, dakik olmak durumundayken bu tanımı yakışık almak, bizim hak ettiğimiz bir şey değildi.

İlk olarak, sizler kendiniz aceleci olduğunuzu belirttiniz. Belki de bu acelecilik esnasında hız sınırını aşmış olabilirsiniz. Eyalet sınırları içerisinde her şey çok açık, eğer polis bir konuda şüphe duyuyor ya da herhangi bir yasanın ihlali konusunda kuşkular içerisindeyse sizi durdurup sizinle konuşabilir. Eğer bir suç unsuru varsa tutuklama yapabilir ya da yasalar çerçevesinde para cezası uygulayabilir. Bunu sorgulamak, özgürlük anlayışına çok yakınmış gibi görünüyor ama aslında çok ters. Polis de keyfi olarak böyle bir hareket yaptı diyelim, öyle kabul edelim. Bu soruyu atlayabiliriz.

Alıntı yapılan: Venus Krisfaren sordu:
Siz departmana halkın ne kadar agresif bir tutumla baktığını bizden daha iyi biliyorsunuzdur. Bu durumu düzeltebilmek için departmanın düzenlemesi gereken organizasyonlar, basın toplantıları neden arttırılmak yerine hiç yapılmıyor? Departmanın Halkla İlişkiler bölümünü tamamen pasif duruma getirip, neden sadece suç oranını azaltmaya yönelik sert yaptırımlar uyguluyorsunuz? Ki hatırlatmak isterim Yüzbaşı, en son yapılan basın toplantısı siyasi bir liderin tutuklanmasıyla ilgiliydi anlayacağınız, anlayacağınız, aradan yaklaşık altı ay bir süre geçtikten sonra departmanın kameralar karşısına geçtiğini görüyoruz, ki bu durum gerçekten bizim yaptığımız işi de etkiliyor. Departmanın önemli isimlerinin kameralardan çekindiğini düşünüyorum.

Hanımefendi altı soru birden sordu, ilk olarak hangisine cevap vermeliyim? Birini seçin, oradan gidelim. Haksızlıklardan bahsederken dört beş soru aynı anda sorarak bence bu salondaki diğer insanların haklarına girdiniz ve burada bir ironi var. Sorularınızdaki ironilere geçmeden önce bu ironinin farkına varmanızı istedim yalnızca, sorularınıza dönmek gerekirse, Birincisi, bana kalırsa sizler kendinizi bir Social Justice Warrior, yani SJW olarak görüyorsunuz.  SJW bir insanın sorularına cevap vermekte zorlanmıyorum lakin onlara bu cevapları verdiğimde genellikle tatmin olmayıp ayrı ayrı birkaç soru soracaklarının da bilincinde oluyorum, sizleri  tatmin etmek çok güç, ama başlayalım. Birincisi, Halkla İlişkiler departmanımız faal vaziyette, düzenli olarak toplantılar, halka açık gösteriler ve VCPD'nin kendi sosyal kulübünde toplantılar düzenliyor. Halk burada onlarla birlikte oluyor ve çeşitli sorular sorabiliyorlar, katılım sağlıyorlar. Bu toplantılardan bir sonrakine sizi de davet edeceğim miss Krisfaren, gelip gözlerinizle görebilirsiniz. İkinci konu, bizler VCPD olarak basının ya da halkın bize aşık gözüyle bakmasını, bizleri çok sevmesini misyon edinmiyoruz. Yaptığımız her hamleyle eleştirilebileceğimizin, küfredilebileceğimizin, hakaretlere maruz kalarak "klasik polisler" düşüncesiyle toplumdan ötelenebileceğimizin bilincindeyiz. VCPD'nin esas amacı görevi yerine getirmektir, yani ben suçlu tutuklarım, bir gün başına bir şey gelirse başına bunu getiren kişiyi bulurum. Bu şehirde yaptığımız tutuklamalar yüz binleri aşar. Haklıdır, haksızdır, buna zaten yargı karar veriyor. Temelde baktığımızda, bizler herhangi bir halk ya da basın ilgisine aç değiliz. Ana misyonumuz bu değil, bu bizim yan misyonlarımızdan biri, buna yeterli zamanı ayırıyoruz fakat üstünde fazla zaman kaybetmeyi tercih etmiyoruz. Neden suç oranını azaltmaya yönelik sert yaptırımlar uyguluyorsunuz? Sana ne? Hepsi bu... Vazgeçtim, buna cevap vereceğim. Tecavüzcüler, sokak gangsterleri, çocuklara uyuşturucu satan g*t oğlanları sokaklarda kol gezmesin, evlatların okula rahatlıkla gidebilsin diye. Suçluları eziyor ve kırıntılarını süpürüyoruz, onların evlerine baskınlar yapıp onları gerekirse vuruyoruz. Ölü olsalar dahi kelepçe takıyoruz ve sağ kalanları yargıya teslim ediyoruz ki, Bir gün yaptıklarının bedelini ödesinler. Lütfen saygısızlık yapmayalım, "bir de basıncı olacaksınız..."

Alıntı yapılan: Bramwell Leighton sordu:
Kararname elli dört üzerinde değişiklikle ilgili olarak; hizmet sektöründe görev yapan birisi olarak, özellikle otuz beş yıldır görev yapan birisi olduğunuzu göz önünde bulundurduğumuzda, on veya daha fazla sicil kaydı olan kişilerin gerçekten ıslah ve rehabilite edilebileceğine inanıyor musunuz? Daha doğrusu, on yıl şartını düşündüğümüzde sizce bu kişiler tekrar halka kazandırılabilir mi?  Politik bir soru olmasını istemedim, bunu kamera önünde cevaplamanızda bir sakınca olacağını düşünmüyorum.

İİlk başta bire elli dörtten yani hayvan hakları yasasından bahsediyorsunuz zannetmiştim. Lakin siz, sıfır elli dört, son çıkan kararnameden, müebbet hapis suçlularından bahsediyormuşsunuz. Yani diğer hayvanlardan, insan cinsli olan. Açıkcası, ben bu insanların rehabilite olacağına ve topluma geri kazandırılacağına inandım, yıllarımı buna inanarak geçirdim de, keza kurumumuzdaki çavuş kadrolarımız, memurlarımız, dedektiflerimiz bu değerli kolluk kuvvetleri personellerinin de bir çoğu buna inandılar. Fakat burada, sicilinde on, on beş, yirmi, yirmi beş...belki daha fazla suçlar olan suç makinelerinden bahsediyoruz. Yani, otuz yıllık hayatına on yedi farklı suç eklemiş bir insanı hayal edin. Bu insan hakkında olumlu bir görüş besleyebilir misiniz? benim hiçbir olumlu görüşüm yok. abii, bir diğer kesim var. Arkadaki hanımefendiye sorarsanız size der ki; "Ne olacak canım, Bu kadar da ağır yaptırımlara gerek yok..." Fakat ben böyle düşünmüyorum, suçlular, yargının karar verdiği ağırlıklarda ağır cezaları görmeli. Hapis yatmalı, eğer yargı affını buyurursa, o da yüksek yargının kendi muhakeme yeteneğine ve takdirine kalmış bir konudur, şahsi görüşüm, NO. Bu insanlar suç makineleridir. Toplumda yerleri yoktur.

Alıntı yapılan: Steve McWayne sordu:
Eğer ki bir polis veya herhangi bir kamu personeli olmasaydınız yapmak istediğiniz bir başka meslek ne olurdu?

Basın çalışanı olurdum. Bakın, gerçekten bu iş zor bir iş, basın çalışanlığından bahsediyorum. Sürekli etraftasınız, günceli takip etmek zorundasınız, reytingleri takip etmek zorundasınız. Patronunuza, şefinize ya da bir üstteki kişi her kimse ona iş yetiştirmek durumundasınız. Bir yandan haberleri takip edip haber oluşturuyorsunuz, bir yandan da bu haberin doğruluğundan emin olmaya çalışıyorsunuz, yayıncılık ve yayımcılık işleri, kutsal işler bana göre. Neden olmasın? güzel bir meslek.

Randolph Mitchell: Ben de bu mesleği yapmaktan son derece büyük bir mutluluk yapıyordum. Ben de bu işi yapmasaydım  Polis olurdum galiba. Benden nasıl bir polis olurdu, çok merak ediyorum. Bence çok yumuşak olurdum. Kalbim yumuşak çünkü.

Alıntı yapılan: Martin Binaggio sordu:
Geçtiğimiz sorulara vermiş olduğunuz cevaplardan yapmış olduğum çıkarımla, yargı kolunun şehirdeki elçisi konumunda olduğunuzu söylemekten kaçınmadınız. Birkaç soru öncesine dönelim. Venus'un da değindiği bir hususa değinmek istiyorum. Suç örgütlerine ve suçlulara uygulanan baskı. Ben de Venus'e katılıyorum. Suç örgütlerinin çok üstlerine gidiliyor. Bence mahkemeye bile çağrılmamalılar. Ne de olsa bir iki ay sonra bir gece kulübü paparazzi haberinde yeniden karşılaşabiliyoruz. Bir ay önce cinayete karışan biri bir ay sonra aşk haberleriyle şehri çalkalayabiliyor. Bu mu çok ağır yaptırım? Ben burada bir yaptırım göremiyorum, kusuruma bakmayın. Burada düşünce özgürlüğü var Randy'nin de söylediği gibi. Siz, yüzbaşı. Bir vatandaş olarak yargının suç örgütlerine karşı verdiği çalışmayı başarılı buluyor musunuz? Şehirde suç azaldı mı? Yoksa aksine, arttı mı? Bunları da tartışalım biraz.

Şahsımın ya da VCPD'nin "yargının bir elçisi" olduğunu söylemekten kaçınmadım, doğru. Çünkü zaten bu benim öznel bir görüşüm değil, tüzüğümüzde yazan şey bu, bunlar kanunlar. Soruya gelirsek,  Ortadaki sayılara bakarsak, geçen yıllara nazaran suç oranları ciddi düşüşler yaşadı, suç oranları bazı dönemler sönükleşir, bazı dönemler peak yapar. Örnek veriyorum, kolluk kuvvetleri birtakım kilit suç örgütü üyelerini tutuklar ve yeraltı organizasyonlarının narko-trafiğinin bir bölümüne büyük bir darbe vurur. Bu dönemlerde suç oranlarında ciddi azalmalar görürüz, dönemseldir, sonrasında tekrar peak yapabilir. Ortadaki tabloya bakarsak, gelişen teknoloji ve personel sayısı ile her geçen gün suç oranları daha da düşüyor. Fakat, halen kendimi ve VCPD'yi yeterince başarılı bulmuyorum. Daha başarılı olabiliriz, bu yolda yapmamız gereken daha çok şey olduğunun bilincindeyim. Biz tatmin olan ve kenara çekilen bir yönetim sistemine sahip değiliz, daha ileriye gitmeli ve başarılı olmalıyız. Halkın beklentisinin altında kalmamalıyız, bu konudaki yorumum bu şekilde.

Bu görüşlerden sonra Vice Şehri insanlarından SMS yolu ile birkaç soru iletildi.

SMS sorusu: VCPD'ye geri dönüş başvuruları açılacak mı? Uzun zamandır açılmadı.

Yüzbaşı Leonardo Brooks cevapladı: Güzel soru, her akademi açıldığında birkaç gün sonra ya da akademiden birkaç gün önce geri dönüş başvuruları açılır. Akademi açıldı ama hala geri dönüşler açılmadı. Bu demektir ki, önümüzdeki birkaç gün bu başvurular açıklanacak.

SMS sorusu: Belediye başkanı Alycia Kasparov hakkındaki düşünceleri nedir, yaptığı çalışmalardan memnun mu?

Yüzbaşı Leonardo Brooks cevapladı: Kendisiyle zaman zaman tartışmalarımız oluyor, bazen ortak noktalarda buluşuyoruz. Bazen gerçekten de takdir edilesi davranışlarını gösteriyor. Bazı konularda ise çok zıt kutuplardayız. Politikacıları bilirsiniz, görüşlerim genel olarak olumlu. İşimi seviyorum!

Bu ve birkaç sorudan sonra canlı yayın güzel dileklerle, komik sohbetlerle ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Vice News ekranlarında yüzlerce kişinin izlediği Gündem Vice programı, bu haftanın reytinglerinde oldukça iyi bir yer edinmeyi başardı. Bu programın devamının gelmesi bekleniyor.

FOTOGALERİ

Bizi ViceSocial' dan takip et!

EDITOR
Bruno Cantona
HABER
Randolph Mitchell & Henry Dunkirk & Darren Willford & Leonard Maxwell & Mia Lowell & Daphne Sykes
KAMERA
David Edward & Stevan Rosenberg
Tüm Hakları Saklıdır ©️ Vice News, 2022

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 06.09.2022 16:58

Vice News'ın bu haberine bir yorum yaz!

Kod: [Seç]
[img width=500 height=128]https://i.hizliresim.com/jo4u7k5.png[/img]

[b]Rumuz:[/b] N/A
[b]Yorum:[/b] N/A
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 06.09.2022 17:01

Rumuz: Attorney
Yorum: Uzun soluklu bir yayın oldu, tekrarını izleyin!
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 06.09.2022 17:02

Rumuz: BAĞIMSIZLIK_1775
Yorum: Adam gayet entelektüel cevaplamalar yaparken asparagas sorulara teşvik ederek programı saçma yerlere çekenlere buradan selamlarımı iletiyorum!  >:(
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 06.09.2022 17:02

Rumuz: leighton
Yorum: Güzel bir söyleşi oldu
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 06.09.2022 17:04

Rumuz: tatlikiz
Yorum: orada olmayı gerçekten çok isterdim
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 06.09.2022 17:06

Rumuz: MÇ.
Yorum: Asparagas diyeni tebrik ederim acaba neresinden asparagas yere çekmeye çalıştılarsa. Cidden uzun soluklu oldu ve Yüzbaşı çok egoist bir insan buldum kendisini tebrik ederim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 06.09.2022 17:19

Rumuz: BAĞIMSIZLIK_1775
Yorum: Adam gayet entelektüel cevaplamalar yaparken asparagas sorulara teşvik ederek programı saçma yerlere çekenlere buradan selamlarımı iletiyorum!  >:(

Rumuz: gercek.rockstar
Yorum: senin beynin yok
Haha
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
Emrekk461,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok