Ben Morgan Açığa Alındı! Randolph Mitchell ve Lucia Battaglia'dan Açıklamalar! VCPD'nin çılgın çavuşu Ben Morgan, Vice Social üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle soruşturma altına alındı. Morgan, "İncil binlerce yıldır eşcinselliği lanetlemiştir. Vice Şehrinde sapkınlığa artık bir son vermeliyiz." ifadeleriyle VCPD'nin içerisinde eşcinselliğe net bir şekilde izin verilmeyeceğini ve bunun şehir genelinde yayılması gerektiğini söyledi. Bu sözler halkı kin, düşmanlık ve ayaklanmaya teşvik etmek maddesini ihlal ettiği için Morgan soruşturma sonucunda açığa alındı.
Randolph Mitchell: "İnsanların Hayatına Karışmayı Bırakın!"
Malibu Koordinatör ve Yöneticilerinden Randolph Mitchell ve Lucia Battaglia, son günlerde gündemi meşgul eden homofobi yaklaşımları hakkında konuştu, işte o açıklamalar!
Randolph Mitchell İnsanlar, başkalarının hayatına karışmaya, yargılamaya ba-yı-lır-lar. Kendisi gibi olmayan, kendisi gibi düşünmeyen, görmeyen herkesi ve her şeyi yargılarlar, insanlar. Ben Morgan da bu "insanlardan" sadece birisi. Bunu yaparken VCPD'nin kendisine verdiği gücü kullanıyor. Bu gücü kullanarak da saçma sapan bir şekilde halka baskı kuruluyor. Neden kullanılıyor ki? Amacı ne yani? Ben söyleyeyim. Canı sıkılmış, ondan. Canı sıkıldığı için kafayı eşcinsellere takmış. Sana ne insanların yöneliminden? Sana ne? İki kadın veya iki erkeğin, -ki bu şehirde daha çok iki kadın arasında ilişkiler döner- sende neden bu kadar büyük çaplı bir rahatsızlık yaşattı? Bence onun hayat hikayesinde bilmediğimiz, bastırılmış bir durum söz konusu. Ben böyle düşünüyorum.
Açığa alınmış, iyi de olmuş. Yani, ben bu durumdan onun kadar şikayetçi değilim. Asıl benim olmam lazım, değil mi? 43 yaşındayım, şehrin en büyük şirketinin yöneticilerinden biriyim ve yalnızım. Neden? Açık konuşalım, gerçekten de kadınlar bu şehirde daha çok kadınlarla beraber oluyorlar. Ama ben şikayetçi olmuyorum bundan. Bir kadın, başka bir kadınla beraber oluyorsa, ne yapayım şimdi? Anahtar kelimemiz, saygı. Saygı duyacaksın, hayatına karışmayacaksın. Şunu da belirteyim, ben kadınlardan hoşlanıyorum. Hem de çok hoşlanıyorum kadınlardan. Farklı düşünen varsa, düşünmesin. Kendi kafanızda saçma sapan algı yaratmayın.
Bunu mesela eşcinselleri destekleyen taraflar da yapıyor. Zorla insanların hatta çocukların bile kendi hemcinsleriyle beraber olmasını istiyorlar. Bu da çok yanlış. İnsanlar zorla hemcinsleriyle beraber mi olsun? BIRAKIN, İNSANLAR NE YAPMAK İSTİYORSA ONU YAPSIN. İNSANLARIN HAYATINA ARTIK KARIŞMAYI BIRAKIN! Kendi hayatınıza bakın, kendi önünüze bakın.

Lucia Battaglia: "İnsanları İyi ve Kötü Olarak Ele Alın"
Lucia Battaglia Vice Şehri'nde dördüncü kıdem olarak baroda görev alıyorum. İşimi ne kadar sevdiğimi herkes bilir. Çevreme de bunu yansıtıyorum, gerek sosyal hayatım gerekse iş hayatımda bilinen bir durum. Yani en nihayetinde kendi halinde makul bir avukatım, mesleğimin bazı gereklilikleri var. Altıncı yıl bitmek üzere, henüz yolun başında sayılsam da kendime çizdiğim bir yol var. Durum böyle olunca bunu sosyal medya platformuma da yansıtmak istedim. Herkese açık bir alan ne de olsa. Kendi hak ve özgürlüklerim bağlamında Lucia Battaglia bu konuda ne düşünürse onu yazdım.
Tepkiler aldım, azınlık bir görüş çünkü. Sayısız nefret söylemi ve mesajlar. İşimin doğal sonucu hep karşıt görüşler ya da zorluklar benimle olacak ama doğru bildiğim şeyi söylememek, kendimi ifade edememek. İşte bu benim defterimde yazmıyor. Tabii her doğru da her yerde söylenilmiyor, dikkat etmek gerekir. Vice Social bunun için uygun bir yerdi. Herkes kendi görüşünü savunurken bende birkaç açıklama yaptım, gündemi takip edenler görmüştür. İnsanları ayırmak ötekileştirmek bu kadar kolay mı? Dahası kitleleri harekete geçirip kin ve nefrete sürüklemek. İşte bundan uzak durdum, herkes görüşünü beyan edebilir ama bunun da sınırları olmalı diye düşünüyorum.
İnsan en nihayetinde insandır. İyi ve kötüyü ayıralım, neden farklı anlamlar yüklüyoruz ki? Her şeyin temeli bana göre bu, iyi ve kötü. Eşcinsel bireyleri yok saymak, onlara saldırgan ifadelerle açıklamalarda bulunmak... Bir kere Vice Social Topluluk Kuralları diye bir şey var, hiç olmazsa bu göz önünde bulundurulmalıydı. Gerektiğinde savcılık, mahkeme ve Polis Departmanı ile veri paylaşımı yapan bir platformdan bahsediyoruz. Bu saldırgan ifadeler görmezden mi gelinecekti? Bir yaptırımı olmalıydı. Bu arada karşıt görüşlere saygılıyım, bunu paylaşımlarımda da belirtmiştim. Sadece Sayın Morgan'ın bir durumu ele alırken takındığı tavır yanlıştı. Hep söylediğim şeyin arkasındayım. İnsanları iyi ve kötü olarak ele alın. İşin içine vicdan giriyorsa bunu kesinlikle yapın. Diğer sıfatlar çok yapay, buna gerek yok.

|
|