Konu: VICEROLEPLAY 2024 KIŞ DÖNEMİ BEYİN FIRTINASI!  (Okunma sayısı 2237 defa)

#70 - 05.12.2024 17:11
vicenin açılış döneminde burda olmasam da açılış ve nedenlerini çok iyi hatırlıyorum. vrpg zamanı uğradıkları haksızlıkları, wander olaylarını, savaşları cartı curtu çocukluğumdan hatırlıyorum. o dönemler discord değil skype ve bazen ts vardı. tüm o saçma sapan olaylardan sonra önce sunucu değiştirip sonra diğer yönetimlerden daha iyisi yapılabileceğini ve oyuncuya nasıl yaklaşılması gerektiğinin gösterilmesi hırsı ve biraz da neden biz yapmıyoruz, yaparsak onlardan daha iyi yaparız mentalitesiyle vicenin açıldığını düşünüyorum. yıllar geçti ve vice gerçekten üstüne koya koya büyüdü ve hakkını verdi. bazen manifgun aykutlaşsa da çoğu zaman bence hakkını verdi. yıllar geçtiğinden beri sunucu yukarıda duruyor. şimdi sakin olsa da geçmişten gelen isim büyüklüğü yeter. samp rpde herkes gelip bir kere rol yapmıştır. yaşım 24 oldu hala gelip arada sırada foruma bakıyorsam, sunucunun büyüklüğüdür. tabii onları da büyük yapan içindeki oyunculardır.

herifler onca yıl top 1den devam edip sampın oyuncu kaybettiği dönemde, okulların açık olup piyasanın durgun olduğu dönemde bile hala sizden fikir isteyip kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar ki büyük ihtimalle çokta bi maddi getirisi kalmadığı halde bunu yapıyorlardır. adamların mentaliteyi anlamayıp gelip sikko sikko boklama yorumları atanları okudum, saçmalıyorlar ve had bilmiyorlar bence. adamlar fikirlerinizi soruyorken ortaklaşıp, kavga etmeden oyuncu gruplarıyla gerçekten birleşip, "bu oyundan nasıl zevk alabiliriz ve yönetimden ne isteyebiliriz"i düşünmelisiniz. oyuncular olarak, bunu sürekli talep etmelisiniz. fikirlerinizi siklemiyorlarsa yol verirsiniz zaten. mesela neden illegal bitti şöyle oldu böyle oldu diye ağlamak yerine, 5-10 birlik ooc olarak birleşip; nasıl bunu değiştirebiliriz, ne yapabiliriz, yönetimden ne isteyebiliriz diye birleşmiyorlar? bence yapılmalı. ic'de düşman olsanız bile saçma salak ic olaylardan dışarıya istemeden yansıtsanız da bu bir oyun ve bu oyundan zevk almalısınız. düşmanlarınız oyunda olmadığı sürece de zevk alamazsınız. o yüzden ooc birleşip, yönetimden talep etme meselesinden bahsediyorum. bence illegal birlikler bunu yapmalı ve pd'ye de zevk verecek şekilde ortak bir senaryo ortaya çıkmalı.

herhangi bir fikir belirtmek için değil, bu yazdıklarımı içimde tutamadığım için yazdım. vallahi en iyisi vice. oynamasam da arada bir foruma gelip saçma sapan post ateşliyip gitsem de umarım hiç kapanmaz ve devam eder. tüm ekibi tebrik ediyorum. muhteşem bir topluluk oluşturup, onca başarıya rağmen hala toplulukla birlikte hareket edip, düşüncelerinizi merak eden ve sizin fikirlerinizle oyuna bir şeyler eklemeye çalışan, en iyisini çıkaran ekibi üzmeyin bence. umarım vice her zaman en iyi haliyle kalır.

Spoiler: GösterGizle
yalama vs. vs. düşünenler de bu posttan veya direkt samptan, yönetimden herhangi bir çıkarım yok, oyunu da oynamıyorum ve büyük ihtimalle bu zamandan sonra hiç oynamayacağım. tamamen içimden geldiğince yazdım.  :o :o  :vice: :vice:
« Son Düzenleme: 05.12.2024 18:18 lastgunmobster »
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Manifesto, semiz,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#71 - 07.12.2024 01:15
vicenin açılış döneminde burda olmasam da açılış ve nedenlerini çok iyi hatırlıyorum. vrpg zamanı uğradıkları haksızlıkları, wander olaylarını, savaşları cartı curtu çocukluğumdan hatırlıyorum. o dönemler discord değil skype ve bazen ts vardı. tüm o saçma sapan olaylardan sonra önce sunucu değiştirip sonra diğer yönetimlerden daha iyisi yapılabileceğini ve oyuncuya nasıl yaklaşılması gerektiğinin gösterilmesi hırsı ve biraz da neden biz yapmıyoruz, yaparsak onlardan daha iyi yaparız mentalitesiyle vicenin açıldığını düşünüyorum. yıllar geçti ve vice gerçekten üstüne koya koya büyüdü ve hakkını verdi. bazen manifgun aykutlaşsa da çoğu zaman bence hakkını verdi. yıllar geçtiğinden beri sunucu yukarıda duruyor. şimdi sakin olsa da geçmişten gelen isim büyüklüğü yeter. samp rpde herkes gelip bir kere rol yapmıştır. yaşım 24 oldu hala gelip arada sırada foruma bakıyorsam, sunucunun büyüklüğüdür. tabii onları da büyük yapan içindeki oyunculardır.

herifler onca yıl top 1den devam edip sampın oyuncu kaybettiği dönemde, okulların açık olup piyasanın durgun olduğu dönemde bile hala sizden fikir isteyip kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar ki büyük ihtimalle çokta bi maddi getirisi kalmadığı halde bunu yapıyorlardır. adamların mentaliteyi anlamayıp gelip sikko sikko boklama yorumları atanları okudum, saçmalıyorlar ve had bilmiyorlar bence. adamlar fikirlerinizi soruyorken ortaklaşıp, kavga etmeden oyuncu gruplarıyla gerçekten birleşip, "bu oyundan nasıl zevk alabiliriz ve yönetimden ne isteyebiliriz"i düşünmelisiniz. oyuncular olarak, bunu sürekli talep etmelisiniz. fikirlerinizi siklemiyorlarsa yol verirsiniz zaten. mesela neden illegal bitti şöyle oldu böyle oldu diye ağlamak yerine, 5-10 birlik ooc olarak birleşip; nasıl bunu değiştirebiliriz, ne yapabiliriz, yönetimden ne isteyebiliriz diye birleşmiyorlar? bence yapılmalı. ic'de düşman olsanız bile saçma salak ic olaylardan dışarıya istemeden yansıtsanız da bu bir oyun ve bu oyundan zevk almalısınız. düşmanlarınız oyunda olmadığı sürece de zevk alamazsınız. o yüzden ooc birleşip, yönetimden talep etme meselesinden bahsediyorum. bence illegal birlikler bunu yapmalı ve pd'ye de zevk verecek şekilde ortak bir senaryo ortaya çıkmalı.

herhangi bir fikir belirtmek için değil, bu yazdıklarımı içimde tutamadığım için yazdım. vallahi en iyisi vice. oynamasam da arada bir foruma gelip saçma sapan post ateşliyip gitsem de umarım hiç kapanmaz ve devam eder. tüm ekibi tebrik ediyorum. muhteşem bir topluluk oluşturup, onca başarıya rağmen hala toplulukla birlikte hareket edip, düşüncelerinizi merak eden ve sizin fikirlerinizle oyuna bir şeyler eklemeye çalışan, en iyisini çıkaran ekibi üzmeyin bence. umarım vice her zaman en iyi haliyle kalır.

Spoiler: GösterGizle
yalama vs. vs. düşünenler de bu posttan veya direkt samptan, yönetimden herhangi bir çıkarım yok, oyunu da oynamıyorum ve büyük ihtimalle bu zamandan sonra hiç oynamayacağım. tamamen içimden geldiğince yazdım.  :o :o  :vice: :vice:

:o :o :o :o

spoiler'da verdiğin mesele ise zamanında bize de diyorlardı vendetta'da sunucuyla ilgili olumlu birkaç şey diyoruz diye. bu gözle bakanlar genel olarak maldır kusura bakmasın kimse, şunu sorması lazım insanın kendine. bir ortama saatlerini veriyorsan/günlerini harcıyorsan/gençliğini bıraktıysan orayı niye sevmeyesin? ben 5-10 yıl  vendettada oynadıysam ve her fırsatta vendettayı sadece gömüp boklayıp çirkeflik yayıyorsam ben boktan bir karakterimdir. vice'da 5 yılım geçtiyse (vice'ı aktif seven oynayan 300-500 insan varsa) tabii ki burayla ilgil olumlu şeyler yazacak. zaten olumsuz şeyleri gün aşırı işitip gerektiğinde size de sorarak istiyoruz, haliyle olumlu olanları da zaman zaman dile getirmekte sorun olmaz. adam sevmediği ortamda niye bulunsun/oynasın, seviyorsa niye dile getirmesin? bu denklemde artık platform olarak netleşmeli, sonraki adımlara geçmeliyiz..

ilk cümlelerdeki kısma ise hem güldüm hem üzüldüm, trajikomik. her erkek bir gün aykutlaşacaktır lastgunmobster  :manifdog
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
lastgunmobster, semiz,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#72 - 07.12.2024 01:51
Herkese iyi geceler, iyi forumlar. Sunucunun ilk açıldığı dönemden belli bir kısma kadar sürekli olarak oynayan, sonradan belli aralıklarla giriş yapan ve geceleri rollere katılan birisi olarak genel bir değerlendirme/düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim. Umarım yararlı olur.

Öncelikle Vice'a başlama nedenlerimden bir tanesi o dönem içerisinde aktif sunucular arasında süreklilik sağlayan bir sunucunun olmaması, hak yenilmelerin çok fazla olduğu ve market bölümünden kaynaklı oyuncular arasında çok absürt farkların ortaya çıkması insanın gerçekten canını sıkıyordu. Vice açıldığı ilk andan itibaren bu çizgisini koruyabilmiş, her zaman aktif rol ortamı için çabalamış ve oyuncuları teşvik etmiş bir sunucudur. Bunun için de bu kadar yıl platform da aktiflik sağlamış ve hala oyuncu kitlesi üst seviyede olan sunucu. Zaman geçtikçe o ilk dönemin hissini almamaya başladım. Bunun çok fazla sebebi var, iş/okul hayatı, aktif olamamak da bunlara dahil. Sunucu bazlı düşündüğümüz zaman git gide etkinliklerin artması, oyuncuların kolay şekilde para kazanması ve şehirde ki ciddi para akışının olması çoğu her şeyi tetikliyor. İlk dönemlerde para kazanmak zor, parayı elde tutmak daha da zordu. Bunun ardından market bölümününde çok farklı özelliklerin gelmesi normal oyuncuların yapabileceği şeyleri kısıtladı. Örneğin normal oyuncuların maksimum iki, üç araba alabilmesi ve bunlardan sadece bir tanesini spawn edebilmesi gibi özellikler sebebiyle sunucuda taksicilik rollerinin yapılması, galericilik rollerinin yapılması veya diğer bu tarz işletme rollerinin yapılması azaldı diye düşünüyorum. Ek olarak etkinlik neticesinde sistemsel satışların  yüzde seksen seviyesinde sabit kalması(yönetim tarafından unutuluyor sanırım) yine galericilik rollerini öldürüyor. Oyuncular sistemsel satış gerçekleştirdiğinde daha çok kâr elde ediyor, galericiler araba almıyorlar. Normal satışlarda ise sıfır fiyatının çok üstüne araç satışları gerçekleştiriliyor. Bu tarz konulara biraz daha alternatif yollar bulunabilir. Uzun bir süreden beri sistemsel açıdan güncelleme yapılmaması, iyileştirmelerin yapılmaması da çok stabil bir işleyiş haline geldi. Şu an sistemsel açıdan baktığımız zaman üst seviyelerde fakat ar-ge kısmında ki konular ele alınabilir, incelenbilir. Orada daha çok ileriye gidebileceğimiz onlarca fikir var.

Şehir içerisinde ki para, silah akışının düzeltilmesi için arkadaşlarım yukarıda çok fazla öneri vermişler. Hepsini tek tek okudum ve desteklediğim fikirler de var. Yönetim bunları tabii ki dikkate alacaktır diye umuyorum. Bunlara ek olarak karakter başvurularının eskisi kadar dikkatli ve titiz bir şekilde incelendiğini düşünmüyorum. Ekip üyelerinin bu konuya da biraz ağırlık vermesi gerektiğini düşünüyorum. Güzelce rollerimizi yaparken çok fazla kişi gelip rolleri baltalayabiliyor. Türkçe terim kullanımları, yanlış emote kullanımları da çok fazla rastladığım şeylerden bir tanesi.

Hep beraber daha yaşanılabilir bir Vice için çabalıyoruz. Umuyorum ki en kısa sürede bu kış sezonuna geçiş yapar, eski günlerde ki gibi daha fazla zevk almaya başlarız.  :vays: :nays:  :vice:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#73 - 19.12.2024 12:20
 Merhabalar.
 Uzun süredir SAMP ortamına zaman ayıramamış olsam da aklımın bir ucu hep burada.Belki sunucuda yeniyim ama sadece "oyuncu" gözüyle bir çok düşüş ve yükselişe şahit olmuş birisi olarak nacizane fikirlerimi belirtmek istedim.

Kolay elde etmek heyecanı düşürse de emek veren arkadaşlarımızın emeklerinin silinmesi çok etik gelmiyor.
 Sıfır atılmak yerine farklı ve sağlam zemine oturtulmuş bir senaryo ile herkesin parası sıfırlanması da etik olmasa bile yeni başlangıç olabilir.
 Paralar sıfırlandığında meslekten bıkmış olan arkadaşlar var farklı meslek sistemleri getirebilir en azından taşımacılık mesleğinin güzergahı vs değiştirebilir.
 Ticaret sistemi gelebilir farklı noktalardan kendi aracımızla mal alıp (alabileceğimiz malın miktarı aracın türüne boyutuna göre değişir kapasite sistemi getirilebilir.) Farklı depolara veya iş yerlerine satabiliriz.Zamanla oturup kendi rekabet ortamını oluşturacak bu sistem biz oyuncular için de farklı boyutta bir heyecan olur.Birlikler şirket kurabilir,para aklayabilir bir ticaret ağı oluşturabilir.
 En azından eski kötü evlerin fiyatları bir nebze düşürülebilir.
 Araba fiyatları tekrar gözden geçirilebilir.Yıllardır single oynarken bile bu oyunun tutulan/tutulmayan araçları mevcut.Herkes haliyle tutulan araçları tercih ediyor.Trafikte Cadrona,empreror,merit,slamvan,fortune vs araçlar görmedim desem yeridir.Tutulan arabalar pahalı tutulmayan araçlar ucuz olursa en azından görüntü olarak değişiklik olur bizde farklı zevkler keşfedebiliriz.
 CK olan veya banlanan oyuncuların araçları yarı fiyatına veya 3/2 kadarına sistemsel satın alınabilecek şekilde bir park/pazar oluşturulabilir.
 Silah düşürme sistemi olabilir.Bir oyuncu çatışmada düşürüldüğünde farklı bir oyuncu onun silahını alabilir böylece DM için herkes 2 değil 3 kere düşünmek zorunda kalır.Tabii düşen silahı alabilmek için de birlik üyesi olmak gerekir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok