Konu: rol planlarınız  (Okunma sayısı 2284 defa)

#40 - 03.12.2024 18:55

Kadınlardan oluşan silahlı bir terör örgütü rolü yapmak isterdim.

Hayırlısı olsun, amin ecmain.

Yapılmamış olması ve dünya tarihinde çok sık rastlanmaması zaten ilginç kılıyor rolü. Ufak tefek böyle birliktelikler var biliyoruz biz bunları ama işte yaygın olmadığı için denenmiyor. Kaç yıl rol yapınca artık aynı şeyler daha hızlı kabak tadı verebiliyor belki de ondan.  ::)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#41 - 03.12.2024 18:59

Yapılmamış olması ve dünya tarihinde çok sık rastlanmaması zaten ilginç kılıyor rolü. Ufak tefek böyle birliktelikler var biliyoruz biz bunları ama işte yaygın olmadığı için denenmiyor. Kaç yıl rol yapınca artık aynı şeyler daha hızlı kabak tadı verebiliyor belki de ondan.  ::)
bende işid açıyom o zaman birader
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#42 - 03.12.2024 19:01

bende işid açıyom o zaman birader

işid'e dayanmış bir oluşum var, oluşum tanıtımı;

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=153209.0
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#43 - 03.12.2024 19:11

sayınız hiç fark etmeksizin kelimenin tam anlamıyla sağ kola geçmemle beraber hepinizi yıkarım
Haha
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
Elif,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#44 - 03.12.2024 19:44

sayınız hiç fark etmeksizin kelimenin tam anlamıyla sağ kola geçmemle beraber hepinizi yıkarım

denenir wagnerim denenirr
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#45 - 19.12.2024 17:15
bir plan yapmamla beraber bütünüyle her şeyin harika ilerlemesini isterken fark ediyorum ki olayın hiçbir yerinde bir ilerleme yok. zaten bir rol planı için bol bir vaktim de yok. onun için oyuna giriyorum, ihtimalleri değerlendiriyorum, akışına bırakıyorum ve günün sonunda oluşan fikirlerden karakterim adına pay çıkarıp bu olguları karakterimin kataloğuna ekliyorum. mesela herhangi bir başka karakterle girdiğim etkileşimde yazdığım tek bir emote dahi karakterimle alakalı yeni bir sayfa açabiliyor kafamda. atıyorum /ame komutuyla yazdığım anlık bir duygu durumunun karakterime ne kadar da yakıştığını fark ediyorum ve bunun karakterimin genel olarak yaşadığı bir duygu durumu olmasını sağlıyorum. her rolden ufak ufak fikirler geliyor ve bir karakter böylelikle dallanıp budaklanıyor.

roleplay'i seviyorum ya harika!!!
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Manifesto,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#46 - 05.01.2025 21:49
Küçük bir öneri. İçimden geldiği için yazmak istedim. Eskiden drama rollerini çok severdim çok da güzel yaptığımı düşünürüm kişisel olarak fakat belirli bir zaman sonra karşılığı gelmeyecek ve o emeği doğal olarak vermeyecek dramaya girmenin çok kötü olduğunu anladım. Yapılan rol doğal akışında değil de sistematik bir tepkiyle karşılaşınca bütün duygu akışı kayboluyor çünkü. O yüzden drama rolü gerçekten yapabileceğiniz bir rol arenanız varsa mutlaka deneyin vazgeçmeyin derim, genelde uzun karakterli, bol hikayeli ve olaylı rollerde daha fazla keyif veren bir rol. Ama yapamayacağınız özelliklerin bulunduğu bir roldeyseniz hiç bulaşmayın çünkü sürdürmenize izin de verilmez. Bir de karakterin özelliklerini çok iyi işlemiş olmak lazım. Drama demek sadece iki imkansız aşkı veya ckyı işlemek değil birçok olayı birkaç karakter etrafında en derin duygularla yaşarcasına aktarıp bunu rollerde o karaktere bürünüp aktarabilmek.
Bazen bunun etkisinde de kaldığım olmuştu, o yüzden onun etkisiyle ooc olarak da yanlış kararlar alınabiliyor. Fakat keyif noktasında belki de en çok hatırladığım roller bu rollerdi.
Samp serüvenimde geriye dönüp baktığımda en fazla keyif aldığım roller çok güçlü olarak yaptığım drama rolleriydi. Çünkü tipik rollerde ağırlıklı olarak hep chat ve emote yazıyoruz ve o karaktermiş gibi hissettiğimiz zamanlar çok az oluyor. Drama rolleri duyguları ve oluşturulan karaktere bürünme hissini çok kamçılardı.

Öte yandan bunu sevmeme rağmen muhtemelen bundan sonra bu tarz rolleri yapmayacağım. Çünkü drama rolleri bence en zor ve en vakit alan etkileşimi en yoğun roller arasında. Bunu ooc algılamayacak bir kitle oluşacak ve onu tamamen tiyatral çerçevede rol içinde bırakacak da o akış içinde gidecek. Türkiye'deki tiyatro izleyenlerin sayısının yüzde doksanı bulması gibi bir durum gerçekleşirse belki mümkün. Hayal dünyamda yaşamadan drama yapayım diyorsanız da iyi rol yapan insanların etrafında bir çerçevede bunu deneyimlemenizi öneririm.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok