Konu: Birlikten Çıkınca Silahların Silinmesi Hk.  (Okunma sayısı 281 defa)

#0 - 05.08.2021 13:59
  Buna benzer açılmış birkaç AR-GE'ye denk gelmiştim, bu konuda da kendi aklımda olan şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Onaylı birliklere özel üretilen silahların birlikten çıkar çıkmaz silinmesini doğru bulmuyorum. Bu tarz durumlarda Cpt.Vice  onaylı oluşum silahlarına el koyabilir, karakter tekrardan bir onaylı oluşuma girdiğinde uygun bir miktar malzeme ve para ödeyerek daha önce üretmiş olduğu silahları tekrardan aktif şekilde kullanabilir. Bunun amacı, kişilerin boş yere onaylı birliklere girip çıkmasını engellemek(çünkü silahlarınız için tekrar ve tekrar yatırım yapmanız gerekecek.) ve şunun önüne geçmek, bir birliktesiniz diyelim, birlik yönetimi ile ters düştünüz ve bir şekilde birlikten atıldınız veya CK emriniz verildi, yani karakteriniz onaylı oluşumdan atıldı. Bunun sonucunda, o kadar emek verdiğiniz silahlar tek çırpıda siliniyor. Sadece silah yapmaya gelen karakterler için uygun bir sistem ama rolünün büyük bir kısmını, dahil olduğu oluşuma adayıp, her an oluşabilecek bir anlaşmazlık yüzünden oluşumdan ihraç edilen kişiler için bu olayın bir nevi haksızlık olduğu taraftarıyım.

Özet olarak, karakter onaylı oluşumdan ayrılınca oluşumda ürettiği silahlara Cpt.Vice el koymalı ve karakter tekar onaylı bir oluşuma dahil olunca;
-Uygun miktarda parayı, parçayı veya para+parçayı Cpt.Vice'a teslim ederek x saat içerisinde daha önce ürettiği silahlara kavuşabilmeli.
(Tabi ki teslim edilmesi gereken parçalar ve paralar silahın üretiminde kullanılan değerlerden düşük olmalı sonuçta sıfırdan silah yapmıyoruz.)

Bu olaydan etkilenen silahların yalnızca Desert Eagle, AK-47 ve Tec-9 olması taraftarıyım çünkü yalnızca bu silahlar onaylı oluşumlara özel.

Konu hakkında düşünceleriniz yorumlarda belirtirseniz sevinirim. Hepinize iyi roller.

EDIT: Arkadaşlar dediğim bir şey yanlış anlaşılmış, yazdıklarımı tam okumuyorsunuz ne yazık ki, ben diyorum ki, Deagle, AK ve Tec-9 kullanımını yalnızca onaylı oluşumlardaki kişilere açmak, adam silahını yapıp çıkınca silahına sistemsel el koyulsun, kişi tekrardan başka bir onaylı birliğe geçtiği veya çıktığı onaylı birliğe geri girdiği zaman da belirli bir karşılık ile yapmış olduğu silahını geri alsın. Zaten onaysız birliklerin kendilerine ait Silah Tüccarları olmadığı için onaysız bir oluşumda bulunanlar, önceden yaptıkları onaylı silahlarını kullanamasın demeye çalışıyorum. Kişisel olarak algılamayın bu AR-GE'yi lütfen. Herkesin işine yarayacak bir sistemden bahsediyorum.
« Son Düzenleme: 05.08.2021 17:42 gunesilhan9 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 05.08.2021 14:01
Bence belli bir süre birlikte durmuş kişilerde bu olmamalı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 05.08.2021 14:04
İllegal birlikte bulunmadığım için konu hakkında bir bilgim yok ama bir öneride bulunacağım.

Hood Onaylı birliklerin kütecisinden alınan silahlar silinebilir, Cpt. Vice'dan alınanlar ise kalır. Sonuçta birliğin nimetinden faydalanılmıyor Cpt. Vice'da. (En azından öyle biliyorum.)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 05.08.2021 14:07
İllegal birlikte bulunmadığım için konu hakkında bir bilgim yok ama bir öneride bulunacağım.

Hood Onaylı birliklerin kütecisinden alınan silahlar silinebilir, Cpt. Vice'dan alınanlar ise kalır. Sonuçta birliğin nimetinden faydalanılmıyor Cpt. Vice'da. (En azından öyle biliyorum.)

Birliğin nimetlerinden faydalanıyoruz, ona bir lafım yok ancak anlaşmazlıklar oluşabiliyor, bu durumlarda sırf birisiyle ters düştüğün için 200k'lık(AK+DG şeklinde bir hesap yapıyorum) bir zararın altından çoğu oyuncu kalkamaz. Direkt silinmesi yerine el konulması veya polise teslim edilmesi gibi durumlar olabilir belki.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 05.08.2021 14:30
  Buna benzer açılmış birkaç AR-GE'ye denk gelmiştim, bu konuda da kendi aklımda olan şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Onaylı birliklere özel üretilen silahların birlikten çıkar çıkmaz silinmesini doğru bulmuyorum. Bu tarz durumlarda Cpt.Vice  onaylı oluşum silahlarına el koyabilir, karakter tekrardan bir onaylı oluşuma girdiğinde uygun bir miktar malzeme ve para ödeyerek daha önce üretmiş olduğu silahları tekrardan aktif şekilde kullanabilir. Bunun amacı, kişilerin boş yere onaylı birliklere girip çıkmasını engellemek(çünkü silahlarınız için tekrar ve tekrar yatırım yapmanız gerekecek.) ve şunun önüne geçmek, bir birliktesiniz diyelim, birlik yönetimi ile ters düştünüz ve bir şekilde birlikten atıldınız veya CK emriniz verildi, yani karakteriniz onaylı oluşumdan atıldı. Bunun sonucunda, o kadar emek verdiğiniz silahlar tek çırpıda siliniyor. Sadece silah yapmaya gelen karakterler için uygun bir sistem ama rolünün büyük bir kısmını, dahil olduğu oluşuma adayıp, her an oluşabilecek bir anlaşmazlık yüzünden oluşumdan ihraç edilen kişiler için bu olayın bir nevi haksızlık olduğu taraftarıyım.

Özet olarak, karakter onaylı oluşumdan ayrılınca oluşumda ürettiği silahlara Cpt.Vice el koymalı ve karakter tekar onaylı bir oluşuma dahil olunca;
-Uygun miktarda parayı, parçayı veya para+parçayı Cpt.Vice'a teslim ederek x saat içerisinde daha önce ürettiği silahlara kavuşabilmeli.
(Tabi ki teslim edilmesi gereken parçalar ve paralar silahın üretiminde kullanılan değerlerden düşük olmalı sonuçta sıfırdan silah yapmıyoruz.)

Bu olaydan etkilenen silahların yalnızca Desert Eagle, AK-47 ve Tec-9 olması taraftarıyım çünkü yalnızca bu silahlar onaylı oluşumlara özel.

Konu hakkında düşünceleriniz yorumlarda belirtirseniz sevinirim. Hepinize iyi roller.
Benim düşüncem de aynı yönde bir silah almak için bir sürü para veriyoruz.
Yarın bir gün ne olacağını bilmiyoruz belki birlik kapanacak ya da birlikten atilacağız ya da illegal rolü bırakıp pd ve ya asgh rolüne geçeceğiz ve verdiğimiz para boşa gidecek silahımız silinecek bu yönde bir çalışma, düzenleme yapılmalı.
 :vays: :nays:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

Ryu

*
v3 Oyuncusu Self Control Güncellemesinde Oyundaydı2021 Yılbaşında OyundaydıKış Dönemi Rekorunda Oyundaydı
#5 - 05.08.2021 15:20
Destekliyorum en azından parasını falan tekrardan alabilelim veya buna bir zaman gibi bir şey getirilebilir. Silahı alıp direkt birlikten çıkan kişinin silahı silinebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 05.08.2021 16:33
Destekliyorum, stabil hale getirilmeyen silah sistemi yüzünden sürekli emeklerimiz boşa gidiyor. Artık bunun bir son bulması lazım. En son silah teslimatı olacak dendi herkes silah almak için yüz binlerce dolarını harcadı. İnsanlar silahlarını aldıktan birkaç gün sonra servera güncelleme geldi ve bütün silahlar yok oldu. Bir desert eagle'a 200-250 bin dolar ödemiş kişilere ise yalnızca 80.000 dolar ödeme yapıldı. İllegal ve legal tüm oyuncuların emeklerine aynı değerin verilmesi gerektiği taraftarıyım. Ayrıca bu kural şu anda illegal rol yapan oyuncuları yarın bir gün sıkılıp legale geçmek istediklerinde emekleri boşa gideceği için illegal kalmaya devam etmeye zorlayacaktır.

Yukarıda arkadaşlar da bahsetmiş, birlik içinde ufak bir anlaşmazlık çıksa ve sizi birlikten atsalar tüm emekleriniz boşa gitmiş olacak. Getirilen bu kural sizin emeklerinizin bir anda hiç olup olmayacağını tamamen birlik yöneticilerinin inisiyatifine bırakmış durumda. Adil olmayan bu durumun önüne geçmek için kesinlikle kişinin birlikte geçirdiği süre dikkate alınmalı diye düşünüyorum. Bir aydır birlikte olan kişiyle 3-4 aydır birlikte olan kişinin arasında bir kıdem farkı olmalı. Sadece silah üretiminden faydalanmak için birliğe girmiş artniyetli oyuncuların silahları elbette silinmeli. Ancak birlikte 2-3 aydan fazla zaman geçirmiş kişilerin silahlarına el koyulması daha doğru olacaktır. Sonrasında ise kişi eğer tekrar illegal rolü yapmayacaksa el koyulan silahlarının üretim+sipariş maaliyeti kadar parayı geri alabilmelidir (Örneğin AK-47 maliyeti 154.000 dolar). Eğer ki kişi tekrar hood onaylı bir birlikte illegal role devam edecekse bu sefer de el koyulmuş silahlarını belli bir payday süresi sonunda düşük bir sipariş fiyatıyla geri alabilmelidir.
Mükemmel
2
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
gunesilhan9, 4D1LL,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 05.08.2021 17:15
Onaylı bir birliğe girip ben de deagle, ak alıp çıkarım. Sonrada kendi birliğimi açabilirim. Ya da birlik açacak arkadaşlarımla onaylı bir birliğe girip silahları çektikten sonra kendi birliğimizi de açabiliriz. Özetle, silaha erişim bu kadar kolay olmamalı. Ki onaylı oluşumda rol yapan kişilerde silahı çok çabuk elde ediyor, buna da biraz karşıyım. Bu kadar ucuz ve bu kadar az beklenilmemeli.

Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 05.08.2021 17:21
Arkadaşın bahsettiği olay gerçekten mantıklı, bazı kişiler yanlış anlamış. Açıkçası, yanlış bir hata ya da ters düşme nedeniyle birlikten atılınca silahın gitmesi evet gerekir fakat dediği gibi bir sistem getirilip, tekrar onaylı bir oluşuma girince bedeli ve süresi karşılığı (daha az bir miktar) alınması olayını destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 05.08.2021 17:30
Bence silinme tarzı durum olmamalı. Birliklerin daha dikkatli bir şekilde adam seçmeye teşvik edilmesi amaçlı desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok