Turner Bond'un güncesinden;Başkent Kabil'e (ülkenin elektrik ihtiyacının karşılandığı yer), Kandahar'ın havalimanı ve askeri komuta merkezine (Taliban'ın En yüksek Lideri Molla Ömer'in evinin olduğu yer) ve aynı zamanda Celalabad şehrine de (eğitim kampları) saldırılar başlamıştı. Silah arkadaşım Leon Lawrence'i kaybettiğim gündü. Sol bacağımda 8mm'lik bir şarapnel parçası uyandığımda benimle beraberdi. Bagrami bölgesinde geçici üstte iki hafta tedavi gördüm, ardından Kuveyt'teki ABD konsolosluğuna (U.S. Embassy in Kuwait) nakledildim. Ülkeme döndüğümde gazi nişanı aldım ve sadece bir kez cephede bulunmama rağmen kahraman ilan edildim. Jake Watson'la işte o gün tanıştık. Hala koltuk değneyile yürüyor, buna yürümek diyemem sakat bir köpek gibiydim, göğsüme taktıkları nişanla büyük kardeşim Jim'in yanına gidiyordum. Liseden arkadaşı Jake'se onunla beraberdi. Kalan hayatımı o domuzla paylaşacağımdan bir haberdim. Jim ve Jake'le tüm gün savaş kahramanlığımı kutladık. Onlara götümden uydurduğum bir çok hikayeyi, geberttiğim müslümanları anlattım. Dünyanın en barbar ve en berbat, lanetli topraklarıydı. Bacağımda hala izi duruyor.
"Güncenin arasında bir fotoğraf." Jim bizim yanımızdan oldukça erken ayrıldı. Onu evinde bekleyen çenesi düşük bir kadın var, ne diyebilirim. Jake'le üçe, belki dörde kadar içtik. Kendimizi Bobbear'dan dışarıya attığımızda ayakta dahi duramıyordum, koltuk değnekleri gerçekten lanet bir şey. Beraber taksi çevirmek için Downtown'da biraz tabanları salladık. Commerce'e çıkan bir çok ara sokak var, bilirsiniz oldukça belalıdır. Üç Balkan, muhtemelen Sırp, cüzdanımdaki son onluğu almak için üzerimize geldikleri çok belli. Ve ben bacağımdaki şarapnelin arta kalan yarasının başımı ağrıtacağından oldukça eminim. Ben tam bunu düşünürken, serseriler ve Jake atışmaya başladı. Jake gördüğüm en soğukkanlı adam olabilir. Afganistan'da yüzlerce ölüm gördüm. Ama hiç bir adamı birisini yaralarken bu kadar haz aldığına şahit olmadım. O gece Jake cebimdeki sadece on doları korumadı, buna emin olabilirdim. Kendisi taşrada büyümüş, Vice'da bir garajda çalışan balans ustasıydı. Ve haftasonları biraz keyif yapmak için ek mesai yapan bir adammış, ek mesai dediysem silah işi. Onunla 2004 senesinde Afganistan'dan tanıdığım Shaamil al-Shaer'le ticaret bile yaptık. Belki de orada hayatımı döndürdüm. Ve evet kapının önündeki Road King'i o gün hayata geri getirdim. Kabil'e giderken berbat haldeydi, şuan canavar gibi. Jake'le aynı senenin sonunda bu kulübü kurduk. İlk başkan, yine de o bilirsiniz hala sikik balans işine devam ediyor. Özgürce sürmeyi seviyor, şuanki göçebelerin başkanı JW'den söz ediyorum. Sanırım en son Ohio'ya sürecekti. Kim bilir, geri döner ve Bobbear'da iki tekila içeriz.
 | | Jake Watson (63) Jake Watson, Vice şehrinde 1961 yılında doğdu. Babası bir demir işçisi, annesi ise ev hanımıydı. Jake, küçük yaşlardan itibaren motorlara olan ilgisini keşfetti. Lise yıllarında sık sık arkadaşlarıyla gece boyunca sokaklarda dolaşarak yerel motosiklet kültürünü keşfetmeye başladı. 63 yaşına gelmiş olan Jake, hala Amerika'nın karayollarında özgürce sürmeye devam ediyor. Motor kulübü üyeleri arasında saygıyla anılan Jake Watson, Vice şehrinin motosiklet camiasında bir efsane olarak yaşamaya devam ediyor.
"Ne? Bir konuşma falan mı bekliyorsun? Hadi içelim, dövüşelim!"
|
Holy Steels Motosiklet Kulübü, yerel bir motosiklet kulübü olarak bilinir. İlk olarak 2004 yılında Vice, Downtown'da kurulan kulübün merkezi ve tek şubesi Vice'da bulunmaktadır. Holy Steels'ın ana ve tek varlığı Vice, Downtown üzerinden kordine edilmekle beraber, göçebe kısmı yine anakola bağlıdır. Kolluk kuvvetleri yetkilileri, kulüpte yaklaşık 20 "tam yamalı" üyenin bulunduğunu tahmin ediyor. Holy Steels, sadece yerel bir kulüp olup dünya çapında büyük ölçüde bilinmemektedir.
Holy Steels, herhangi bir organize suç grubu olarak belirlenmemiş olup yerel motosiklet tutkunları arasında bir topluluk olarak faaliyet göstermektedir. Ulusal düzeyde tanınan büyük motosiklet kulüplerinin aksine, Holy Steels Motosiklet Kulübü, sadece motosiklet sevgisi ve yerel topluluk etkinlikleri üzerinde odaklanan bir yapıya sahiptir. Yerel halk kendilerini ne kadar suçlu ve vandal olarak nitelendirse de; kendilerini STK olarak ifade etmekle beraber, resmiyette de bir toplum kuruluşudur.

Holy Steels Motosiklet Kulübü Üyesi Uyuşturucu Bulundurmak Suçlamasıyla Tutuklandı
Vice, Downtown Şubesinden Mike Carter İsimli Üye Gözaltına Alındı
 | | Holy Steels Motosiklet Kulübü'nün Vice, Downtown şubesinden Mike Carter isimli bir üye, uyuşturucu bulundurmak suçlamasıyla tutuklandı.
Bugün alınan bilgilere göre, yerel yetkililer, Mike Carter'ın evinde yapılan bir arama sonucunda uyuşturucu madde bulunduğunu tespit etti. Carter, Holy Steels Motosiklet Kulübü üyesi olarak biliniyor ve Vice, Downtown şubesinin aktif bir üyesi olarak faaliyet gösteriyordu. Holy Steels Motosiklet Kulübü, genellikle yerel topluluk etkinliklerine katılan ve motosiklet sevgisiyle bilinen bir kulüp olarak tanınıyor. Ancak, Mike Carter'ın tutuklanmasıyla birlikte, kulübün adı şehirde gündem oldu.
Olayla ilgili açıklama yapan şehir polis sözcüsü, "Bugün itibariyle Mike Carter'ın evinde yapılan arama sonucunda uyuşturucu madde bulundu. Carter şu anda gözaltında ve soruşturma devam ediyor. Bu tür durumlarla ilgili olarak gerekli yasal işlemler başlatılmıştır" dedi. Holy Steels Motosiklet Kulübü ise olaya ilişkin henüz bir açıklama yapmış değil. Ancak, yerel yetkililer, Carter'ın tutuklanmasıyla ilgili olarak Holy Steels Motosiklet Kulübü'nün üzerinde bir baskı oluşturabileceğini belirtiyor.
Olayın detayları ilerleyen günlerde netleşecek ve soruşturma devam edecek. Holy Steels Motosiklet Kulübü üyeleri ve şehirdeki motosiklet tutkunları arasında ise olayın yankıları merakla bekleniyor.
|