dün 5 tl verdiğiniz ekmeğe bugün 6 lira veriyorsanız eğer. aynı şekilde dün 100 lira verdiğiniz skine bugün 120 tl vermeniz normal bir şey. ekonomik şartlar bunu gerektiriyor ve çarkın bir şekilde dönmesi gerekiyor. ki ben vice roleplayın, yani samp sunucusunun muhtemelen 1 yıla kadar kapanacağını düşünüyorum. gidişat bunu gösteriyor.
belki hatırlarsınız 2021 yazında silah yapmak için madencilik sistemi gelmişti. o dönem leveli yüksek olanlar, yetenek sıfırlama; leveli düşük olanlar, yetenek puanı satın almıştı. her yaz döneminde sıcak para, ekstra para getirilebilecek sistemler getiriliyor.
bu yazın mevzusu bu oldu. 40tl verip eski skinini iade et. eklettiğin skinlerin silinmesini istemiyorsan 2 ayda bir skin başı 10 tl ver. 10 tl sembolik değil, çoğunuzun en az 4-5 skini var.
benim 4 skinim var, hepsi 1 aydan fazladır mevcut. benim bugün 40, 2 ay sonra 40 vermem lazım. skinini iade etmek istesen de her skin için 40 vermen lazım. yaz geldi, okullar tatile girdi. aktif, leveli yüksek, gelişmiş bir karakterin var. skinler eklettin falan, yaz geliyor diye birçok oluşum açıldı. haliyle ödeyeceksin. şirketler, para kazanmak için açılır, eğlendirmek için değil.
Yazının birçok noktasında haklısın ancak bir noktayı atladın. Biz skinleri alırken aylık ödeme yapacağımızı düşünmeden aldık, hesaplarımızda ekstra ücret vereceğimiz yoktu yani.
Ben bir işletme sahibiyim, kendimden biliyorum zaten gündeme uygun fiyat biçimlendirmesini, zam gelmesi konusunda da söylediğim gibi hemfikiriz. Burada tartışılan şey de "Bir skin nasıl 120tl olur kardeşim!!!" değil, bir skin için kira ödememiz.
Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde birlik açacağız, bu birlik için de 2 birlik skin paketi kullanacağız yani 20 skin. Biz birlik açarken 2 ayda bir 200tl kira vermemiz gerektiğini düşünmemiştik en basit örnek olarak.