Konu: Öve öve bitiremediğimiz V2 dönemi hakkında konuşalım  (Okunma sayısı 2288 defa)

#50 - 19.07.2022 15:41
güzel günler, yönetimin izlediği yanlış politikalar(binlerce hata yapmasına rağmen ilah gibi korunan oluşumlar gibi) yüzünden eskide kaldı. sunucuda rol yapmaya çalışan değerli insanların yerini forumda mafyacılık oynayanlara bıraktırırsanız, güzel günler hep eskide kalır. vice v2 de hem yönetim hem de oyuncu olarak Vice'ın en kaliteli dönemleriydi. v2den ne yönetim ekibi üyesi kaldı(sayılı) ne de oyuncu.

ve bu sitem dolu cümlelerimi sunucu açıldığından beri oynayan, daha önce ekipte ve fmde bulunmuş, birlik açmış/yönetmiş, sunucuya yenilikler katmış, 3 yılda 3 ceza almış birisi olarak söylüyorum. vice, bana göre 'viceseason2022' döneminde bitti. nice viceV'ye. yksden harap olmuş bir şekilde ayrıldığımda da aynı olayları V'de yaşamamak ümidiyle.

Bahsettiğin prime dönem zaten pandemi zamanıydı ve eski samp oyuncularının geri dönmesi ve gerek yönetim ekibi gerek de diğer oyuncuların sadece eğlenmek için oyuna girdiği dönemlerdi. Şu anda yeni SAMP jenarasyonundan ötürü bu gibi durumlar -üstte saydığın- mevcut. İlerde açılacak x ya da y sunucularında da şu anda Vice ya da diğer sunucularda olan sorunlar olacak. Buradaki x kişisi tarzında oyuncu profilleri sadece burada yok. Sorun Vice değil, pandeminin bitmesi ve sadece rol yaparak oyunu oynayan kitlenin çoğunun iş/akademik kariyer ve çeşitli nedenlerden ötürü sunucuya veda etmesi ya da çok az zaman ayırmasından kaynaklı.

Şu anda güncel aktif 5K oıyunculu bir sunucudan söz ediyoruz, senin bahsettiğin zamanlarda da saydığın sorunlar vardı. O zamanları dün gibi hatırlıyorum, buralarda; '' eski güzel günler '' ya da '' eski 2015 vs sampı daha iyiydi '' konuları dönüyordu. Her zaman öyle olmaz mı zaten? İleride olduğun zaman geriyi över/özlersin.  Bu kadar çok oyuncunun oynadığı bir sunucuda oluşum/oyuncu profillerden ötürü bir sunucuyu baz alıp eleştiri yapmak benim tarafımca yanlış bir davranış.

o zamanlarda yanlış hatırlamıyorsam sen, gizli gizli vice oynadığın için bile yasaklanabiliyordun. şimdi ise 5-6 defa yasaklanan hesapların banları bir hiç uğruna açılıyor ve sunucuya salınıyor. üstelik bu insanlar ileriki zamanlarda ekibe giriyor, çıkıyor tekrardan banlanıp tekrardan aynı döngüyü devam ettirebiliyorlar. vice'ın ağır politikalarının hiçe sayılmasının buradaki kitleyi öldürmemesini söylemek ya at gözlüğü takmaktır ya da yönetimde yükselmek uğruna bir şeyler amaçlamaktır.

zeppelin döneminin verdiği nimetlerle evet, prime dönemin oyuncuları sunucuya farklılıklar katmış olabilir fakat o dönem bittiği için oyunu bırakan kesim söylediğin kadar fazla değil. buna sayılı isimler sayabiliriz(vatansever vs. vs.) buradaki asıl sorun o dönemin oyuncuları bıraktıktan sonra devam edebilecek olan döngünün yine de bir şekilde kaybedilmesi. şayet o dönemden sonra açılan sunuculardaki kitleler de fena değildi. kıyaslama yapmak amacım değil.

sampı artık çok az oynuyorum, hiçbir sunucudan da şu ana kadar banlanmadım herhalde. fakat insanlar yükseldikçe ve bir şeyler başardıkça yanında onlara yapılan şeylerin kötü olduğunu söyleyen insan sayısı azalır. "xx filmi nasıl olmuş? --şu bölümü değiştirelim çok kötü."'den  "xx filmi nasıl olmuş? --HARİKA!! ÇOK İYİ, BUNDAN İYİSİ YOK!" diyenler dolduğu için, eleştiri azaldığı ve yönetimdeki(önceki yorumda bahsettiğim gibi) hatrı sayılır isimler kaybolduğundan ortaya böyle bir şey çıkıyor.

yine de güvenilir bir şekilde oynanılabilecek bir sunucu olarak kalmaya devam edecek vice.
« Son Düzenleme: 19.07.2022 15:47 zift in kift »
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
zebercet,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#51 - 19.07.2022 18:15
Eski eski diyenlere inat ben diyorum. Şu anki Vice eski Vice'dan daha iyidir net.

Maalesef değil. Sunucuda gerçekten rol yapmak yerine DM döndürmeye gelen insanlar dolu. Başvuru kısmı kolay ve rahat geçildiği için daha yeni role başlamış, daha çok dm odaklı mta tayfa oynuyor sunucuda. Sosyal rol yapan insanların sayısı maalesef az ve bu sunucuda illegal rol yapmıyorsan rol bulman fazlasıyla zor.

V2 ilk açıldığında o dönem gerçekten rol yapan herkesin oynadığı, başvurulara önem veren bir roleplay sunucusu batıştaydı ve oradaki kitle buraya geldi. Sunucu 200-300 çekmesine rağmen gayet iyi rol dönüyordu, AFK sayısı şu ankine göre daha azdı ve şehrin doğu kısmı olmadığı için sokakları daha dolu görebiliyor, rol yapabiliyorduk. Şu anki Vice ile o Vice arasında çok fark var. Şu an çoğunluk "şunu vuram, buna racon kesem" kafasıyla oynuyor, sivil olarak rol yapmak eğer arkadaş (GTA V üzerinde RP yaptıysanız illaki görmüşsünüzdür, mate rp denen bir kural var, bahsettiğim olay tam da bu.) çevren yoksa zor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#52 - 19.07.2022 18:36
neyse
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#53 - 19.07.2022 19:22
Vice'ın Vice olduğu dönemdi. SA-MP'ın en güzel dönemi bile denebilir.

Dönüp kendimize baktığımız zaman çoğumuzun kötü rol yaptığı dönemdi, birçok büyük ismin eş zamanlı rol yaptığı zaman. Aynı ortamın bir daha aynı platformda görülebileceğine inanmıyorum /umarım olur/.  Beni ve birkaç ismi geri platforma geri döndürebilecek güçte tek ortamdı. :-[

Spoiler: GösterGizle

O:-)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok